Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Skąd wiesz ze zdrowy?

4 minuty temu, DTaras napisał:

Ze statystyki 😃

Z d*py😊, sam fakt ile osób jest chorych i zmarło w moim powiecie teraz a ile było wiosną 

4 minuty temu, sabuliga napisał:

Nie marudzi Lem tylko mówiłeś prawdę o swoim zyciu

Może jakoś na polski byś to przetłumaczył 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ursus932 napisał:

A lewactwu podczas protestów 🤣

to kołodziejczak, Agro unia i chłopi  też lewactwo ? 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

akurat wiosną testowanie było na odpowiednim poziomie

w połowie kwietnia udział testów pozytywnych w ogólnej liczbie testów wynosił 4%, norwegia 8,8%, izrael 5%, niemcy 7%, belgia 20%, uk 28

Kto ci tak nakłamał?

image.png

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

akurat wiosną testowanie było na odpowiednim poziomie

w połowie kwietnia udział testów pozytywnych w ogólnej liczbie testów wynosił 4%, norwegia 8,8%, izrael 5%, niemcy 7%, belgia 20%, uk 28

wiosną to bez rękawiczek jakikolwiek do sklepu nie wszedł a teraz nikt się tym nie przejmuje a nawet często kasjerki nie mają. to gdzie tu jest logika

wyniki testów teraz potrafią podać przeterminowane 😂

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

wiosną to bez rękawiczek jakikolwiek do sklepu nie wszedł a teraz nikt się tym nie przejmuje a nawet często kasjerki nie mają. to gdzie tu jest logika

mnie tego nie tłumacz, tylko tym co mają gdzieś zalecenia/nakazy

@Ulmanzanim następnym razem uniesiesz się w podnieceniu to najpierw przeczytaj dwa razy co napisałem lub poproś kogoś żeby ci przeczytał

Opublikowano

Co zatem rozumiesz pisząc że testowanie było na właściwym poziomie?  Mirro miał racje że jak się nie testuje to się nie choruje co widać pięknie na wykresie który wrzuciłęm. Nie mogło im wyjść 10 tys chorych jak 3 tys testów robili.

Opublikowano

Kiedy może wejść w życie narodowa kwarantanna? Jeśli tempo nowych zakażeń nie zwolni, nawet za 10 dni .

Jeśli przez 7 dni będziemy stwierdzać ponad 70 zakażonych osób na 100 tys. mieszkańców, zostanie wprowadzona kwarantanna narodowa – zapowiedział podczas środowej konferencji prasowej Mateusz Morawiecki. Kiedy taki lockdown może stać się faktem? Próbujemy rozszyfrować słowa premiera.

Wystarczy, by średnia liczba nowych zakażeń z 7 ostatnich dni wyniosła 26 900, by przekroczyć granicę 70 zakażonych na 100 tys. mieszkańców kraju. Wtedy – według zapowiedzi premiera - narodowa kwarantanna stanie się faktem.

Będzie wolne na długi  czas .

Opublikowano (edytowane)

Watowiecki i minister zgonów się tłumaczą. Początek końca tego nierządu.

Woda w do picia na stole a przecież maski nie można zdjąć. Zakłamanie i obłuda tych ludzi sięga zenitu.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Co zatem rozumiesz pisząc że testowanie było na właściwym poziomie? 

ogólnie mówiąc, gdy jest mały % testów pozytywnych to znaczy, że jest mało chorych, i liczba testów jest na odpowiednim poziomie

Opublikowano
25 minut temu, racyl napisał:

to kołodziejczak, Agro unia i chłopi  też lewactwo ? 🤣

Chłopy na wsi zdrowe jak byki 😎, te ostanie aborcyjne eskapady, tam już im covid nie straszny a jeszcze w maju koperty śmierci miały im zaraze roznosic 🙆‍♂️

2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Watowiecki i minister zgonów się tłumaczą. Początek końca tego nierządu.

To Przyjdą wasze obiboki, i myślisz że będzie inaczej 🤣

@nie nie tłumacz ciemnej masie 

Opublikowano

u was tez pada czy juz zima przyszla ??

Dnia 3.11.2020 o 20:41, nie napisał:

trzaskowski zdymisjonował rabieja, jak to tak? rafał homofob? teraz warszawa straci fundusze europejskie :) 

rabiej tera morze wrocic do swojego starego szefa z poczatkow lat 90 😂

23 godziny temu, leszek1000 napisał:

Niech zrobią Zabieg adneksektomii czyli usunięcie jajników. A wtedy mogą grzmocić ile wlezie i bachora nie będzie. 

I żadna aborcja będzie nie potrzebna. Wilk cały i owca najedzona. 

nawet nie wiesz ze to jest w polskim prawie karalne..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

rabiej tera morze wrocic do swojego starego szefa z poczatkow lat 90 😂

w polityce nie ma rzeczy niemożliwych

• Like 1
Opublikowano

@Ursus932 - gorzej już nie może być. Większych nieudaczników od pisiorów nie ma. No ale ty jako wierny wyborca bezprawia i niesprawiedliwości jesteś zbyt oślepiony paskami w tvpis i ślepo wierzysz w tych kłamców i zdrajców narodu Polskiego.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

To Przyjdą wasze obiboki, i myślisz że będzie inaczej 🤣

Jak tak ochoczo będziesz zachęcał żeby głosować na POsrańców to napewno będą. 

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

ogólnie mówiąc, gdy jest mały % testów pozytywnych to znaczy, że jest mało chorych, i liczba testów jest na odpowiednim poziomie

Jeśli byłoby tak jak latem 20 tys testów dziennie i 200 chorych to bym uwierzył że to jest prawda.  4 tys testów i 400 chorych  nie pokazuje realnej sytuacji.  

Opublikowano
44 minuty temu, sabuliga napisał:

Nie marudzi Lem tylko mówiłeś prawdę o swoim zyciu

Moje jest jak papier toaletowy :ph34r: i wcale nie narzekam 🤣.

Dosyć ciekawe te wybory w USA.

Opublikowano

negatyw - wiosną musiałeś mieć łącznie gorączkę powyżej 38, objawy grypowe i utratę węchu. Teraz wystarczy ogólne rozbicie. Czy było odpowiednio testowane pokazała sytuacja na Śląsku. A. Co ja tam wiem. Natomiast kobiałki roznoszą wajrusa a takie Denwery już nie...

Opublikowano

Ale ta narodowa kwarantanna to co to będzie? Chyba na wieś będzie można jeździć jeżeli mieszkam w mieście?

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Chłopy na wsi zdrowe jak byki 😎, te ostanie aborcyjne eskapady, tam już im covid nie straszny a jeszcze w maju koperty śmierci miały im zaraze roznosic 🙆‍♂️

głupie wypowiedzi zawsze się zdarzają. opozycja chciała przełożyć wybory i jakby to nie patrzeć wybory przęłożono a pisowce upierały się za wszelką cenę przy majowych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v