Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, sabuliga napisał:

Wszyscy tak stają w obronie księży i kościołów a do mojego księdza baba przyjeżdża i się pukaja w parafii obok to ksiądz z dyrektorka szkoły na wakacje jezdzi. Powinni wprowadzić eutanazję i karę śmierci i karę kastracji dla pedofilii a szczególnie dla ksiezy

A najlepiej przymusowe leczenie dla Ciebie 🤕

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

komu w takim razie doradzają Ci trochę gorsi eksperci

platformie.

1 minutę temu, DTaras napisał:

A ksiądz sprawuje posługę?

jak zapłacisz, to tak.

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Ale to, to już hit wszech czasów.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-mateusz-morawiecki-apeluje-ws-strajku-kobiet-6571294679423776a

"Mateusz Morawiecki zabrał głos ws. epidemii koronawirusa w Polsce. Zaznaczył, że decyzje podejmowane przez rząd są trudne i być może niezrozumiałe, ale stoją za tym najlepsi eksperci".

Toooo ja mam pytanie. komu w takim razie doradzają Ci trochę gorsi eksperci, skoro ci najlepsi robią to tak jak widać?:lol:

Opozycji. Po wyborach się wymienią ekspertami i jakoś to będzie. Ci najlepsi ponownie przy władzy będą.

Opublikowano
Dariowola napisał:

12 minut temu, sabuliga napisał:

Wszyscy tak stają w obronie księży i kościołów a do mojego księdza baba przyjeżdża i się pukaja w parafii obok to ksiądz z dyrektorka szkoły na wakacje jezdzi. Powinni wprowadzić eutanazję i karę śmierci i karę kastracji dla pedofilii a szczególnie dla ksiezy

A najlepiej przymusowe leczenie dla Ciebie 🤕

Możesz wieżyc albo nie, ale są tacy i znam nawet kilku, ksiądz naucza cię jak żyć w rodzinie przestrzegać 10 przykazać, nie będziesz pożądał żony bliźniego swego a rozwalają rodziny, a o pedofilii już nie wspomnę. Dziwią się, że ludzie odchodzą od kościoła, jak sami są przyczyną poprzez swoje występki 😉

Opublikowano
31 minut temu, dsbh napisał:

Gdyby handlarze samymi tirami do przewozu bydła wyjechali, to ilu by ich tam było. Przedstawiciele czy producenci pasz też mają loga na samochodach.

Co roku lekarze strajkują w "trosce" o dobro pacjentów a spróbuj się dostać do specjalisty i nie mówię tu o obecnej sytuacji.

Ty serio uważasz, ze kolejki do specjalistów to ich wina? To akurat wina rządu bo płaci za zbyt małą liczbę wizyt względem tego ile społeczeństwo potrzebuje.

Opublikowano
8 minut temu, MonteChristo napisał:

Możesz wieżyc albo nie, ale są tacy i znam nawet kilku, ksiądz naucza cię jak żyć w rodzinie przestrzegać 10 przykazać, nie będziesz pożądał żony bliźniego swego a rozwalają rodziny, a o pedofilii już nie wspomnę. Dziwią się, że ludzie odchodzą od kościoła, jak sami są przyczyną poprzez swoje występki 😉

Pewnie maz jest kierowca tira albo pracuje za granica

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Znaczy... na wakacje z dyrektorką sunie gratis...

To w końcu kto skim jedzie dyrektorka z księdzem czy ksiądz z dyrektorom ?

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Słyszeć to i ja słyszałem i może tak jest  ale nie wszyscy. A ta jak nazywasz ją żona to jaki sakrament przysięgła ? Kapłaństwo,małżeństwo to jeden z sakramentów !

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dariowola napisał:

To w końcu kto skim jedzie dyrektorka z księdzem czy ksiądz z dyrektorom ?

Słyszeć to i ja słyszałem i może tak jest  ale nie wszyscy. A ta jak nazywasz ją żona to jaki sakrament przysięgła ? Kapłaństwo,małżeństwo to jeden z sakramentów !

Ksiądz z dyrektorka szkoly

Opublikowano

42 minuty temu, sabuliga napisał:

To znaczy że masz zdrowego księdza w parafii. W zasadzie to nie wiem żałujesz mu czy zazdrościsz :ph34r:?

27 minut temu, DTaras napisał:

A ksiądz sprawuje posługę?

Bierzmowania :ph34r:.

14 minut temu, hubertuss napisał:

Ty serio uważasz, ze kolejki do specjalistów to ich wina? To akurat wina rządu bo płaci za zbyt małą liczbę wizyt względem tego ile społeczeństwo potrzebuje.

Całkiem serio albo nie. Na wizytę trzeba czekać średnio pół roku (zależy u kogo) w między czasie dowiadujesz się, że oczekiwanie może się przedłużyć ale jakby co, to możesz skorzystać prywatnie u tego samego specjalisty prawie od ręki. Może to jest wina i lekarzy i rządu ?

Opublikowano

Jeśli NFZ wykupuje określoną ilość wizyt u danego specjalisty a chorych jest dużo więcej to są kolejki. Niestety lekarz jak i każdy inny nie będzie pracował prywatnie za darmo. Przyjmując chorych by rozładować NFZ owi kolejki.

W Polsce pis mami swoich wyborców, ze służba zdrowia jest bezpłatna i straszy prywatyzacją A prawda jest taka, że z jednej strony pacjent i tak musi płacić albo czekać w długich kolejkach. A z drugiej strony państwowy NFZ i tak wykupuje świadczenia w prywatnych placówkach i u prywatnych lekarzy.

Opublikowano

oj chyba juz niedlugo sakrament bierzmowania przestanie byc popularny...widze to po moim dziecku ktore byc moze z cala klasa przy cudownym zrzadzeniu dotrwaja do wiosny i go dostapia,choc nadzieje sa marne-przy nowym katechecie juz we wrzesniu byly jaja, a co dopiero teraz gdy na katecheze zobaczy awatary uczniow 8 b 🤣.....

same jakies takie pogodowe-chyba temu ze pada 😀.jakies blyskawice, tecze ,biedronki pardon biedronie czy kajegodki- juz historyczka sie dzisija  w burzyla-kurna ona jeszcze mnie uczyla w 4 klasie podstawowki.

kurna,dzieci rocznik 2006 , jeszcze niedawno kwiatki na procesji rzucaly...

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Ano widzisz Ty szukasz żeby co puknąć i nie możesz trafić 🙃

@dsbh no znasz gościa 😉 raczej zazdrość 

Opublikowano

z tweta

Gazeta Wyborcza w 3 skrinach.
1. To skandal, że Polacy palą tyle zniczy i niszczą środowisko!
2. Zapalmy znicze na grobach Rosjan
3. To skandal, że Polacy nie mogą palić zniczy!

podobno strajk lewaczek opracował program ...... lądowania na słońcu :D :D i oczywiście powrotu

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

bedzie mial ksiedza za szwagra 🤗,.

jakie marne protesty w kurwizji pokazuja-cos mi sie wydaje ze jutro beda wieksze ..

W tobie nadzieja 😷

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

A Ty siedziałeś pod kołdrą że wiesz? Księżą pochodzą zludu to nie jacyś Bogowie skoro lud żyje w rozwiązły sposób to nie dziwota że księżą ile par przysięa sobie miłość co roku i co po krótkim czasie z tego zostaje? Co do drugiej części zdania 100% popieram pod warunkiem obowiązkowej kstracji mężą który odszedł od żony i pożucił dzieci  a potem zwiążę się z inną a znaszych podatków idzie kasa na dzieci jak żona odejdzie do innego to samo

Opublikowano

Słyszał od jednej plotkary  xD  a jej kochanek doniósł pod nieobecność męża.  :P

Opublikowano

Najwięcej na temat księży i ich związków to mają do powiedzenia rozwodnicy i co na kocią łapę siedzą tak zagłuszją swoje wyrzuty sumienia szukają w ten sposób usprawiedliwienia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v