Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jak Trump przyśle geja to mamy jeszcze bardziej przechlapane.:lol:

1 minutę temu, galan99 napisał:

To po jaki czort mają być obowiązkowe szczepienia ludzi nie sprawdzoną szczepionka w jakim celu ? .

Bo jakby szczepienia zbiegły się z zahamowaniem pandemii, to rząd założy laur zwycięstwa i każe stawiać sobie pomniki. Oczywiście potem zaraza może wrócić, ale oni zdążą sie wymiksować z tego.:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Bo jakby szczepienia zbiegły się z zahamowaniem pandemii, to rząd założy laur zwycięstwa i każe stawiać sobie pomniki.

Jeśli zdążą jakikolwiek pomnik postawić to następna władza zburzy je tak samo jak obecna zrobiła dekomunizację.

Opublikowano

Rada konsultacyjna Strajku Kobiet przedstawiła swój skład i pierwsze postulaty

Postulaty dotyczące osób LGBT, katastrofy klimatycznej, a także zakończenia finansowania Kościoła - między innymi tym chce zajmować się powstająca rada konsultacyjna Strajku Kobiet. Aktywistki rady zaprezentowały też jej skład.

Rada ma pracować nad tym, by głosy protestów, które odbywają się w Polsce, zebrać i uporządkować - mówiła Marta Lempart. Podała też wstępny skład rady. Są to m.in. Barbara Labuda, Beata Chmiel, Danuta Kuroń, Jacek Wiśniewski, Robert Hojda, Monika Płatek, Michał Boni i Piotr Szumlewicz. Zastrzegła, że skład rady może zostać poszerzony.

Lempart wyjaśniła, że rada ma zebrać postulaty i opracować "ścieżkę wyjścia z bagna". - Bo jesteśmy w bagnie w większości aspektów naszego życia - stwierdziła Marta Lempart.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Partyzant85 napisał:

No skoro podobne to czemu straszysz większą liczbą zamiast podać odsetek pozytywnych wyników? Manipulancie.

Co do szczepionek -

Jarosław Pinkas (Główny Inspektor Sanitarny) mówi wprost: "Wygenerujemy emocjonalne zapotrzebowanie na szczepionkę Covid-19. Taki stan ducha, że chcę to mieć, bo jest to dla mnie niezwykle ważne."

U Ciebie już widzę wygenerowali i takich osiołków jak ty będą miliony.

Wielkanoc zniesiona, 1 listopada zniesiony, o Bożym Narodzeniu też zapomnijcie że spędzicie je normalnie. Księża kiedyś mieli miejsce w kościele dla wszystkich - nawet trędowatych, teraz odgradzają się od wiernych. Co bystrzejsi już widzą, że wcale nie chodzi o chorobę tylko o oderwanie ludzi od wiary, wspólnoty chrześcijańskiej, od ograniczenia im wolności trzymając na kwarantannie.

Mój tata cały czas, od początku/wiosną śmieje się i nie mogę go uspokoić, szczególnie w kościele jak widzi znajomych w maskach to już w ogóle nie może się skupić i  powstrzymać od robienia scen/kabaretu a co dopiero w innych publicznych miejscach. A takim zawziętym wcześniej był wyborcą pis.

Tłumaczę mu, że covid to poważna sprawa mimo wszystko, a on swoje. Z drugiej strony śmiech to zdrowie, więc niech mu będzie. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
24 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Tylko, że pani Lampart nie jest Głównym Inspektorem Sanitarnym.

Ty już jesteś przesiąknięty pandemią strachu jaką serwują Ci pislamiści w rezimowej telewizji za pomocą cyferek.

Mamy 380 000 pozytywnych wyników - przy ponad 4 000 0000  wykonanych testów - mamy  niecały JEDEN PROCENT pozytywnych wyników.

Wszystko ok tylko że mamy 10% pozytywnych wyników.....

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Lempart wyjaśniła, że rada ma zebrać postulaty i opracować "ścieżkę wyjścia z bagna". - Bo jesteśmy w bagnie w większości aspektów naszego życia - stwierdziła Marta Lempart.

czyja to wina, że takie życie sobie wybrały? :D do psychologa niech idą a nie wyżywają się na innych :D 

Opublikowano
2 minuty temu, grzesiekxy napisał:

tylko że mamy 10% pozytywnych wyników.....

Jeden procent - napisałem o jedno zero za dużo -- miało być 4 miliony testów

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

jestem. Może nie doszło ale opisałem Ci poco to było moim zdaniem. W skrócie: po tym co zastałem po przyjeździe i zostawiłem za sobą to ktoś musiał zrobić rejony.

Przeczytałem i autentycznie "kurw jego mać jasny grom mnie piznął", bo to co opisałeś oznacza jedno. Pieprzony beton ma się dobrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ktoś wie może ilu wiernych modlących sie w kościołach ucierpiało w skutek bestialskich ataków lewackich bojówek? 

a morze prościej ile zostało zdewastowanych zabytków kościołów pomników nawet upamiętniającym część żołnierzom ?

Opublikowano

no już wam tak poniszczyli te wasze kościoły że przydałyby się pewnie zbiórki na nie 😂

Może lepiej niech kościół się ocknie i zacznie liczyć ile osób się odwróci od kościoła i przestanie dawać na niego kasę

Opublikowano

kupią farbę i zamalują napisy , przecież klechom nie potrzebna faktura 😂

Opublikowano

to potrwa bo romek nie ma jeszcze danych ze zbuntowanych  mateczników 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Śmieszny jesteś,

Staram się ale podobno mi nie wychodzi :( :ph34r:.

2 godziny temu, mirro napisał:

Ktoś wie może ilu wiernych modlących sie w kościołach ucierpiało w skutek bestialskich ataków lewackich bojówek? 

W zasadzie to jest poważne pytanie. Osoba starsza, przychodzi do kościoła, siada sobie w ławce i w spokoju słucha mszy. W pewnym momencie ten spokój zostaje zakłócony. Wraca do domu roztrzęsiona, bierze leki na uspokojenie, nasercowe a w ostateczności ląduje u lekarza. Przewidział ktoś z gówniarzy taki scenariusz ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rada konsultacyjna Strajku Kobiet przedstawiła swój skład i pierwsze postulaty

Postulaty dotyczące osób LGBT, katastrofy klimatycznej, a także zakończenia finansowania Kościoła - między innymi tym chce zajmować się powstająca rada konsultacyjna Strajku Kobiet. Aktywistki rady zaprezentowały też jej skład.

Rada ma pracować nad tym, by głosy protestów, które odbywają się w Polsce, zebrać i uporządkować - mówiła Marta Lempart. Podała też wstępny skład rady. Są to m.in. Barbara Labuda, Beata Chmiel, Danuta Kuroń, Jacek Wiśniewski, Robert Hojda, Monika Płatek, Michał Boni i Piotr Szumlewicz. Zastrzegła, że skład rady może zostać poszerzony.

Na miejscu rządu podał bym się do dymisji a władzę przekazał Kobietom. Te postulaty są coraz lepsze 🤣.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie śledzę na bieżąco i nie wiem czy już było 🤔Ale do czego to doszło 🙆‍♂️ chleb tej hołoty pieką https://tvn24.pl/polska/praca-nie-pozwala-uczestniczyc-w-protestach-wspieraja-kobiety-wypiekami-z-blyskawica-4737610

O jakim wyroku TK mówi TVN, skoro postulaty protestujących są zupełnie inne ?

39 minut temu, racyl napisał:

no już wam tak poniszczyli te wasze kościoły że przydałyby się pewnie zbiórki na nie 😂

Może lepiej niech kościół się ocknie i zacznie liczyć ile osób się odwróci od kościoła i przestanie dawać na niego kasę

Ktoś finansuje odnowę kościołów, elewacji, pomników a ktoś je niszczy i jest bezkarny bo jest w masce. Dziwne no nie. Odpowiedzialność zbiorową można by tu zastosować. Każdy z protestujących da kilka PLN za "dzieło" swoich kolegów i po problemie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v