Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał:

Dalszą część mogłeś zacytować.

Ciężko nam jednak przyjąć zrzucanie winy na Kościół Katolicki, jego kapłanów i wiernych. Skanalizowanie gniewu protestujących w tym kierunku to polityczna gra ludzi stojących za Strajkiem Kobiet. Kościół nie jest odpowiedzialny ani za treść obecnej Konstytucji RP, ani za termin ogłoszenia wyroku w tej sprawie przez Trybunał Konstytucyjny. Sprzeciwiamy się agresji, profanacjom i dewastacjom miejsc kultu, a także atakom słownym i fizycznym na osoby duchowne i świeckie. Wiemy, że Kościół jako instytucja popełnia błędy, ale nic nie tłumaczy tego, co dzieje się na polskich ulicach.

@Ywa widzisz o co w tym chodzi ?

Wiem to od początku i napisałam, że wielu ludzi poddało się manipulacji. Wszelkie zgromadzenia przyciągają niepożądane osoby, nic nowego. Pis dał pożywkę. Media  wykorzystują.

2 minuty temu, Sean napisał:

Ty nie chcesz nawet słyszeć o tym, ale Twoje dzieci już do tego mogą tak nie podejść za ileś lat. Albo dziesiąt przy takim nastawieniu jak jest teraz.

Jestem za eutanazją.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ywa napisał:

Moja mama od zawsze, jak byłam nastolatką robiła mi co jakiś czas wykłady, których nie chciałam słuchać, że jak będzie już stara to mam ją oddać do domu starców.

wolał bym trafić do domu opieki niż do  domu starców . dobry osrodek to koszt około od 3,5 tys miesiecznie ,wszystko ponizej to domy starców .   profesor mój zawsze mawiał że CZAS KAŻDEGO DOGONI     no i patrzam na okolice to dogania .           co do samej eutanazji to nieraz zamiast eutanazji jest ucieczka w samobójstwo

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Wiem to od początku i napisałam, że wielu ludzi poddało się manipulacji. 

Raczej to było rozglądanie sie za przeciwnikiem. Zawężanie tych co faktycznie będą stawiać opór i odsiew słabych sympatyków. Padło na kościoły i PiS.

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Jestem za eutanazją.

I wszystko jasne.    Twoja prośba z dużym prawdopodobieństwem będzie pewnie spełniona.   :P   Jesteś jeszcze widać młoda, pogadamy jak słońce życia będzie chylić się ku zachodowi, czy nadal będziesz tak myśleć.   :P

20 minut temu, Ywa napisał:

Podkreślano tu, że obecne są krzyki domagające się pełnej aborcji a nie tylko eugenicznej jak wcześniej.

Mam nadzieję że już przestałaś popierać tą bandę?   :P

Opublikowano

Młynarska o wypowiedzi Emilewicz: "Ty wstrętna, narcystyczna babo!"

Wczorajsze słowa Jadwigi Emilewicz w w TVN24 wywołały ogromne oburzenie. Posłanka stwierdziła, że wolność kobiety kończy się, kiedy zachodzi ona w ciążę. Bo jest ograniczona wolnością dziecka. Paulina Młynarska postanowiła skomentować jej wypowiedź, nie kryjąc przy tym złości.

Kiedy słucham postulatów, które są wykrzykiwane, że: "Mój brzuch, moja sprawa", to jest to dla mnie jakieś fundamentalne niezrozumienie jednostki ludzkiej. Wolność kobiety kończy się, kiedy zachodzi w ciążę, bo jest ograniczona wolnością dziecka - stwierdziła Jadwiga Emilewicz zapytana o odbywające się w całym kraju protesty odnośnie orzeczenia TK w sprawie aborcji.

Czy nie zj***na umysłowo jest .

Opublikowano
9 minut temu, Sean napisał:

Jesteś jeszcze widać młoda, pogadamy jak słońce życia będzie chylić się ku zachodowi, czy nadal będziesz tak myśleć.   :P

Świadomość odchodzenia. Świadomość nieuniknionego. A także świadomość przeżytego.  No i świadomość wyborów, czyli możliwość kształtowania swoje losu.

Opublikowano
25 minut temu, Sean napisał:

Człowieku we łbie ci się poprzestawia na starość i przy takim wychowaniu jak jest teraz nikt ciebie trzymał w domu nie będzie, a kasę ci zabiorą i jeszcze ubezwłasnowolnią.  xD On se poradzi  xD chyba się zesrać w pory, jak demencji starczej dostanie.  :P

Patrz co tobie się poprzestawia na starość. Nie wiem co ma wychowanie do trzymania w domu. Bo już nie raz widziałem sytuację, że osoby w wieku moich rodziców robiły swoich rodziców na szaro jeśli chodzi o majątek i opiekę. Więc nie wymyślaj dyrdymałów tutaj i patrz co ci się na starość poprzestawia bo jeszcze ciebie mogą twoje dzieci różnie załatwić bo wychowanie jak jest teraz nie ma tu nic do rzeczy. Już jesteś męczący i zgryźliwy a co dopiero na stare lata.

20 minut temu, galan99 napisał:

Co ci dadzą oszczędności jeśli będziesz wymagał opieki to kto ją będzie sprawował jak nie będzie komu sama kasa nic ci nie da kasę zabiorą i wy***ią .

PiS wie co robi przez taki rozpierdol sztuczna opozycja słabnie bardziej nie może się skupić na niczym .

Zachodnie kraje wprowadzają jak Angole zamykają zakłady pracy to samo może być u nas i nic opozycja nie zrobi jest bezradna .

Jak będzie kasa to wynajmę se cycatą pielęgniarkę i się będzie opiekować. Pytanie co zrobi przeciętny wyborca pisu z małą emeryturką? Kto mi kasę zabierze?

Sory ale wy obaj używacie argumentów z czapy. Widać, ze nie możecie racjonalnie dyskutować to wymyślacie jakieś dyrdymały. Już widziałem jak dzieci w wieku moich rodziców załatwiały swoich rodziców na szaro. A wychowanie miały iście pisowskie. Więc dajcie spokój z tymi bzdurami bo sami możecie się kiedyś na starość zdziwić.

Pis wie co robi? To chyba objaw demencji starczej u ciebie? Pis nie wie co robi a w sondażach zbliża się już do po notowaniami. Cała opozycja ma już więcej niż pis z konfederacją razem.

• Haha 1
Opublikowano

W d*pie byłeś i gówno widziałeś, nic nie przeżyłeś, więc gadka z tobą i ulmanem to jakbym młócił plewy, więc szkoda nawet dyskutować. 

Opublikowano

Powiem ci tak ta cała opozycja to stado baranów beczą do koryta odegnane to co PiS dało jak to Opozycja powiada żeby budżet Państwa naprawić trzeba odebrać ludziom . Jak 500 + , 300 jako wyprawka , Podnieść wiek Emerytalny , obniżyć renty i emerytury .

Wiec komu to się spodoba .

Opublikowano
35 minut temu, Ywa napisał:

Podkreślano tu, że obecne są krzyki domagające się pełnej aborcji a nie tylko eugenicznej jak wcześniej.

Aborcja jest ok. Aborcja na żądanie. Jak to inaczej wytłumaczyć ?

30 minut temu, Sean napisał:

Człowieku we łbie ci się poprzestawia na starość i przy takim wychowaniu jak jest teraz nikt ciebie trzymał w domu nie będzie, a kasę ci zabiorą i jeszcze ubezwłasnowolnią.  xD On se poradzi  xD chyba się zesrać w pory, jak demencji starczej dostanie.  :P

Brutalne ale prawdziwe. Na starość można mieć pełną świadomość i leżeć w łóżku lub chodzić i nie pamiętać gdzie się jest i kim są osoby obok. Ale kontem na pewno się ktoś zaopiekuje.

23 minuty temu, Ywa napisał:

Wiem to od początku i napisałam, że wielu ludzi poddało się manipulacji. Wszelkie zgromadzenia przyciągają niepożądane osoby, nic nowego. Pis dał pożywkę. Media  wykorzystują.

Jestem za eutanazją.

Pisałaś, że powinno się więcej żądać aby osiągnąć kompromis. A tu panie od razu na pierwszym miejscu stawiały dymisje rządu. Nic w ogóle nie wspominając o wyroku TK.

Odnośnie drugiej deklaracji. Niedawno umierał mój wujek w wieku ponad emerytalnym. W pełni świadomy. Stwierdził, kiedy to życie tak szybko minęło.

Wyznaje zasadę, że do życia nie ma co podchodzić zbyt poważnie, oprócz sytuacji w których niestety musimy.

Lajki mi się skończyły.

• Like 1
Opublikowano

W d*pie byłeś i gówno widziałeś, nic nie przeżyłeś, więc gadka z tobą i ulmanem to jakbym młócił plewy, więc szkoda nawet dyskutować. 

To jest własnie przykład, ze pisze prawdę. Brak ci argumentów jesteś sfrustrowany, twoje teksty są agresywne. 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Powiem ci tak ta cała opozycja to stado baranów beczą do koryta odegnane to co PiS dało jak to Opozycja powiada żeby budżet Państwa naprawić trzeba odebrać ludziom . Jak 500 + , 300 jako wyprawka , Podnieść wiek Emerytalny , obniżyć renty i emerytury .

Już cię straszą złą opozycją. Spadek sondażowy sprawia, ze pis zwiera szeregi i swój lód będzie straszył wizją zagrożenia ze wszystkich stron i siebie pokazywał jako waszego obrońcę. Stara taktyka. A ja ci powiem, ze coraz więcej ludzi mówi, ze już na pis nie zagłosuje za 5 Kaczyńskiego na przykład. Więc bój się opozycji. To najdalej za 3 lata będzie.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

i swój lód będzie straszył wizją zagrożenia

po co straszyć jakieś lody? 🤔

Opublikowano

3 minuty temu, galan99 napisał:

Najgorsze to, że naród wie że tak zrobią, a daje się tak im ogłupiać, a potem larum że jak mogli zabrać. Opozycja jeszcze funkcjonuje tylko dlatego że nasz naród jest ciemny jak ruska machorka, zaczyna myśleć jak walą go w d*pę.  xD

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

To jest własnie przykład, ze pisze prawdę. Brak ci argumentów jesteś sfrustrowany, twoje teksty są agresywne. 

Już cię straszą złą opozycją. Spadek sondażowy sprawia, ze pis zwiera szeregi i swój lód będzie straszył wizją zagrożenia ze wszystkich stron i siebie pokazywał jako waszego obrońcę. Stara taktyka. A ja ci powiem, ze coraz więcej ludzi mówi, ze już na pis nie zagłosuje za 5 Kaczyńskiego na przykład. Więc bój się opozycji. To najdalej za 3 lata będzie.

Za 3 lata to nikt nie będzie pamiętał o 5 Jarka ani o budce bo wy***ią sami swoi a po drugie nie boję się opozycji już swoje lata świetności mieli .

Niema i nie będzie pieniędzy .

Opublikowano

Najgorsze to, że naród wie że tak zrobią, a daje się tak im ogłupiać, a potem larum że jak mogli zabrać. Opozycja jeszcze funkcjonuje tylko dlatego że nasz naród jest ciemny jak ruska machorka, zaczyna myśleć jak walą go w d*pę.  xD

Naród to już się dał ogłupić w 2015 roku.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Niedawno umierał mój wujek w wieku ponad emerytalnym. W pełni świadomy. Stwierdził, kiedy to życie tak szybko minęło.

Pewnie Twój wujek miał podobne podejście do tego.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Niema i nie będzie pieniędzy .

A myślisz, ze są? Za trzy lata jak się dowiesz ile pisowcy nakradli, jak się dowiesz, ze nie ma już złota sprowadzonego z Anglii jak się dowiesz ile forsy nadrukowano. To zrozumiesz, ze nie ma pieniędzy.

Opublikowano

mam nadzieje ze moje dzieci zachowaja sie w stosunku do mnie, tak jak ja w stosunku do swoich zmarlych rodzicow, najlepszym sposobem wychowania dzeci jest dawanie im wlasnego przykladu.

rosol sie gotuje ,karczek dopiero marynuje wiec mozna popisac

58 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego trzeba krzyczeć głośno jebać PO i Lewaków , LGBT i wy***rdalać .

inne jebanie ci w zyciu sie nie przytafi-w sumie dobrze tacy jak ty nie powinni sie rozmnazac😂

12 godzin temu, witejus napisał:

marna znajomość anatomi

nie wchodzilem w szczegoly

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

wychowania dzeci jest dawanie im wlasnego przykladu

a jaki przykład dajesz wyrażając się że tak powiem odrobinę dziwnie o swojej żonie? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Naród to już się dał ogłupić w 2015 roku.

Teraz się daje takim oszołomom jak ty i ulman , weź mi nie pier**l , bo jeszcze pamiętam jak przed 2015 ludzie żebrali koło marketów o złotówkę, takie kity wciśnij se w swój łeb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v