Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten najgorszy  sort wśród ssaków  co teraz w takiej  niezwykłej sytuacji jaką mamy  nie  dba o zdrowie i życie własnej  rodziny i okolicy chce  odebrać miażdżącej  większości prawa do bycia i życia  nam normalnym . Tak jak w produktach rolnych są jakości marketowe , przemysłowe  i odpad , tak i wśród nas ludzi też tak jest . To niesort  łazi stadnie w takiej pandemii  i to dzięki temu temu niesortowi będzie za kilka tygodni to co będzie 

Opublikowano (edytowane)

A może też odpowiedzialności niewyedukowanych Panów? Proszę się w tej kwestii sensownie wypowiedzieć w końcu z sensownymi argumentami. Dlaczego tak się dzieje?  Nie śmiem potępiać, tak jak to innym łatwo przychodzi. To Psychologia.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Karpia to się ubija z ogłuszeniem czy bez ?

W zasadzie to bezwzględnie tak, choć można normalnie, jak poniżej zasugerowano, ale to już chyba, pod rytualny by podchodziło.

@mirro, no nikt do błędu przyznawać się nie lubi, więc jakoś to szkło pozamiatam i przegryzę. 

Opublikowano
52 minuty temu, witejus napisał:

a wiesz że coś w tym może być i to zaawansowana w leciech 🤣

Stara panna🤣 pasuje jak ulał 

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

A może też odpowiedzialności niewyedukowanych Panów? Proszę się w tej kwestii sensownie wypowiedzieć w końcu z sensownymi argumentami. Dlaczego tak się dzieje?  Nie śmiem potępiać, tak jak to innym łatwo przychodzi.

A co tu się wypowiadać, jest pandemia, to się siedzi na d*pach jak zalecają specjaliści a nie prowadzi protesty i naraża się siebie i innych. Zobaczymy jak ci wyedukowani zaczną sr** w majtki ze strachu jak sprawdzi się czarny scenariusz.

Opublikowano
4 minuty temu, bezbarwny napisał:

W zasadzie to bezwzględnie tak, choć można normalnie, jak poniżej zasugerowano, ale to już chyba, pod rytualny by podchodziło.

@mirro, no nikt do błędu przyznawać się nie lubi, więc jakoś to szkło pozamiatam i przegryzę. 

Szacunek.:gent:

Opublikowano

Sprawdzi się niezaleznie od protestów ale propaganda będzie z siebie mogła zdjąc odpowiedzialność i obwinic innych. Wicie, rozumicie my byli przygotowane ale łone zepsuli nam to i jest tera epidemia

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Specjaliści od siedmiu boleści to żadne autorytety Sean.

Ok, zapytajmy w takim razie kowala, ten na pewno będzie wiedział.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Sprawdzi się niezaleznie od protestów ale propaganda będzie z siebie mogła zdjąc odpowiedzialność i obwinic innych. Wicie, rozumicie my byli przygotowane ale łone zepsuli nam to i jest tera epidemia

Proszę Pani bo tak jest, dziadostwo rozniesie wirusa na szeroką skale 

Opublikowano (edytowane)

Rozśmieszyła mnie tylko ta pani, żeby nie było.     Pani Ula   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano
17 minut temu, gienio007 napisał:

Tak jak w produktach rolnych są jakości marketowe , przemysłowe  i odpad , tak i wśród nas ludzi też tak jest

Albo robi się jakość, albo trzeba dać sobie spokój. Przy ciulowej jakości szkoda tego puszczać przez zakład i zużywać prąd. Tyle w kwestii filozofii wyżej. 

Opublikowano

Tak samo jak w autobusach , pociagach , sklepach galeriach handlowych i restauracjach.  Będzie wymówka dla ciemnych mas ku ich radosci bo nie będzie się za co do rządu czepić skoro to wina protestów.

Opublikowano

Nie, to ciemne masy nie mogą zrozumieć nawet po nauczce z Włoch że tak to się skończyć może.

Opublikowano

"Ciemne masy" to nie mogą zrozumieć skąd ten armagedon, skoro wczoraj było jeszcze tak wspaniale, jak im to tłumaczono. I nie pogodzą się z tym tak szybko, chyba że Covid przybije ich do respiratora. Wtedy zrozumieją że po prostu ich oszukiwano.:lol:

Opublikowano

3 minuty temu, Ulman napisał:

To juz jest tak rozpedzone ze czy protesty będa czy nie i tak będzie powazna sprawa.  Podstawowy idiotyzm to bon turystyczny i zapewnianie że wszystko jest pod kontrolą.

Otwarcie szkół na całego to główna przyczyna, ale ludzie teraz widzą że rośnie to po uj wychodzą na protest, dlaczego tego nie widzisz?

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

"Ciemne masy" to nie mogą zrozumieć skąd ten armagedon, skoro wczoraj było jeszcze tak wspaniale, jak im to tłumaczono. I nie pogodzą się z tym tak szybko, chyba że Covid przybije ich do respiratora. Wtedy zrozumieją że po prostu ich oszukiwano.:lol:

Wczoraj nie było wspaniale 😊

Opublikowano

https://wei.org.pl/article/pijany-zajac-we-mgle/

"Czy państwo wiedzą, jak zachowuje się pijany zając we mgle? Ja nie i sądzę, że tego nie wie tak naprawdę nikt. Mam jednak tezę, że można ten szczególny typ zachowania zdefiniować choć częściowo przez negatywną analogię, wskazując mianowicie, iż pijany zając we mgle zachowuje się jednak przytomniej niż polski rząd w ogóle, w szczególe zaś – w sprawie epidemii".

Nooooo ja mówiłem o pijanym wariacie, ale zając też sie nada.:lol:

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Sean napisał:

Otwarcie szkół na całego to główna przyczyna, ale ludzie teraz widzą że rośnie to po uj wychodzą na protest, dlaczego tego nie widzisz?

Ta oglądałem to wczoraj to ludzie powiedzmy 18-24lala co im się nudzi, każdy w d*pie będzie miał taki protest bo to nie protest, to gówniarzeria, tam takie hasła lecieli ze poważny normalny człowiek by się wstydził powiedzieć, jak ja bym był politykiem bym na takie gówniarzerstwo nawet nie patrzył.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v