Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, bezbarwny napisał:

że profanującemu Bóg potrzebny nie jest, a co za tym idzie, pod uwagę ostatnie wydarzenia biorąc, obecnie protestującym potrzebny Bóg nie jest. 

Próba wrzucenia wszystkich do jednego wora, a wór do jeziora. :lol: Ale to tylko efekt zbyt daleko idące wniosku.

Opublikowano
4 minuty temu, bezbarwny napisał:

Sorki że się wtrącę. 
Kościół, to inaczej Dom Boży. 
Profanacja kościoła, może być uznana, za wyrzeczenie się Boga przez profanującego, co z kolei pozwala przypuszczać, a nawet stwierdzić, że profanującemu Bóg potrzebny nie jest, a co za tym idzie, pod uwagę ostatnie wydarzenia biorąc, obecnie protestującym potrzebny Bóg nie jest. 

Domniemujesz.

Kolega napisał że  Żadna psychoza strachu, raczej refleksja nad swoim postępowaniem, Polakom dużo udało się zrobić i wywalczyć, tylko że zawsze robili to z Bogiem, teraz uznali że Bóg już im nie potrzebny i dobra passa może się skończyć.   :)

Jasno napisaŁ ze Polacy  uznali że Bóg im nie jest potrzebny ale tego poglądu nie potrafi uzasadnić.  

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Profanacja pozostaje profanacją a nie wyrzeczeniem się Boga.

Mirek Ty państwowcu chyba w innym świecie żyjesz 🙆‍♂️ 

Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał:

@Ulman, wiadomo w jakim temacie się poruszamy, więc „Polacy” w domyśle do protestujących się raczej odnosiło. Raczej. 

Może i tak ale nawet tego nie umie wytłumaczyć.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Mam zryty beret i dobrze mi z tym.:lol:

Ale źle dla nas twoich rodaków

Opublikowano
23 minuty temu, Ywa napisał:

One mają swój naturalny boski instynkt i w danym momencie/indywidualnej sytuacji zrobią wszystko co najlepsze dla swego przyszłego dziecka. Na pewno nie chcą patrzeć na jego cierpienie i męczarnie.

i aby nie patrzeć na jego cierpienie to należy go wyskrobać ,spuścić wodę w kiblu i po problemie,pogratulować ,,matko " takiego podejścia do życia

26 minut temu, Ywa napisał:

I to one poświęcając swoje życie opieką nad dziećmi-"warzywami" najbardziej cierpią  patrząc na ich los. Wątpię szczerze czy nadawałbyś się i chciał codziennie płakać nad swym dzieckiem bojąc się czy za chwile się nie udusi czy leki zadziałają, czy będą refundowane czy będziesz stał pod biedronką z puszką i wizerunkiem swego dziecka, aby przeżyło.

setki jeśli nie tysiące rodziców jest w takiej sytuacji i nie przyszło im do głowy zabić własne dziecko,a co ze zdrowymi dziećmi do 12 tygodnia które te lewackie baby chcą zabijać dla własnego widzimisię?co i komu jest winne dziecko które zostało poczęte w wyniku gwałtu? zabić go za winę ojca?

10 minut temu, mirro napisał:

Profanacja pozostaje profanacją a nie wyrzeczeniem się Boga.

nie zrozumiałeś pytania?

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Domniemujesz.

Kolega napisał że  Żadna psychoza strachu, raczej refleksja nad swoim postępowaniem, Polakom dużo udało się zrobić i wywalczyć, tylko że zawsze robili to z Bogiem, teraz uznali że Bóg już im nie potrzebny i dobra passa może się skończyć.   :)

Jasno napisaŁ ze Polacy  uznali że Bóg im nie jest potrzebny ale tego poglądu nie potrafi uzasadnić.  

Chyba tylko ty potrzebujesz uzasadnienia, a ja nie mam najmniejszej chęci ci niczego uzasadniać.  :P

Opublikowano

Chce zachować jaką kolejność w tej dyskusji, ale niech tam. Powtarzam że, profanacja jest profanacją a nie wyrzeczeniem się Boga. Wczoraj ustaliliśmy na tym forum, że malowanie bazgrołów na kościołach to wandalizm a nie walka z Kościołem.  Jeżeli tak , to "jebać karać, nie wyróżniać" sprawców bo są na to paragrafy. Jeżeli zaś taki sprawca pójdzie do spowiedzi to przecież wyzna swoje winy, wyrazi skruchę i obieca poprawę. Jeżeli zaś ksiądz uzna że nie może udzielić mu rozgrzeszenia, to ja nic na to nie poradzę. 

To że ktoś wyrzeka się Boga, to całkiem inny temat. A to że ktoś uznaje że Bóg jest mu do niczego nie potrzebny, to jeszcze inna sprawa. 

Opublikowano
14 minut temu, Sean napisał:

Chyba tylko ty potrzebujesz uzasadnienia, a ja nie mam najmniejszej chęci ci niczego uzasadniać.  :P

jest takie przysłowie,do byka nie podchodź z przodu ,do konia z tyłu,do idioty wogóle

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiecie czasem czy Ulman to nie kobieta? wtedy mógłbym zrozumieć że się mnie uczepiła Ula.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał:

Jak mi kto okno wybije, to mnie nie lubi, a jak nie lubi, to i  wspólnego ze mną mieć nic nie chce. 

A może szedł przeprosić, tylko po drodze się wziął i rozmyślił.:gent::lol:

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, witejus napisał:

i aby nie patrzeć na jego cierpienie to należy go wyskrobać ,spuścić wodę w kiblu i po problemie,pogratulować ,,matko " takiego podejścia do życia

setki jeśli nie tysiące rodziców jest w takiej sytuacji i nie przyszło im do głowy zabić własne dziecko,a co ze zdrowymi dziećmi do 12 tygodnia które te lewackie baby chcą zabijać dla własnego widzimisię?co i komu jest winne dziecko które zostało poczęte w wyniku gwałtu? zabić go za winę ojca?

nie zrozumiałeś pytania?

Nie rozumiesz tematu ewidentnie go spłycając, czyli krótkowzroczność plemników, więc się nie dziw dosadną reakcją kobiet. Edukacja i manipulacja się kłania.  ~Takie teksty w stylu prostackim sobie daruj.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

Nie rozumiesz tematu ewidentnie go spłycając, czyli krótkowzroczność plemników, więc się nie dziw dosadną reakcją kobiet. Edukacja i manipulacja się kłania.   

tylko tyle masz do powiedzenia? to rzeczywiście głębokie rozumienie tematu ,już nie będę dyskutował na temat głęboko upośledzonych płodów ale co z tymi zdrowymi ,zabijanymi na pstryknięcie palcem wyedukowanych pań?brak jakichkolwiek sensownych argumentów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v