Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Jeżeli chodzi o sprawę aborcji to dotyczy obywateli, a w szczególności obywatelek, a nie kawalerów czy panów, którzy mają prawnuki i nie myślą o dzieciach. Opinia powinna być zasięgnięta w społeczeństwie" - podkreślił Kukiz.

Jego zdaniem pytanie w referendum powinno być także odpowiednio zadane. Gdyby ludzie opowiedzieli się za tym, żeby ustawy nie zmieniać, to opinie Trybunału Konstytucyjnego nie powinny być brane pod uwagę - uważa polityk.

"To naród stoi ponad Trybunałem Konstytucyjnym, to naród stoi ponad wszystkimi partiami politycznymi, ponad Sejmem. To naród jest suwerenem i powinien w tak kluczowych sprawach, tak ważnych sprawach wyrażać co najmniej swoją opinię, a nie, że każdy rząd od 1989 roku, bez względu na to czy jest czerwony, czarny, różowy, zielony czy jakikolwiek, uważa, że to on ma racje i wie najlepiej" - powiedział Kukiz. https://www.wnp.pl/parlamentarny/ludzie/pawel-kukiz-o-aborcji-powinno-decydowac-referendum,104331.html

5 minut temu, jacus napisał:

urocze comment_1603843575e7705h5KQs8tsRIE36u1Y5-20201028192244.jpg

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, witejus napisał:

to jak często strzelasz ?raz w miesiącu czy od wielkiego dzwonu😝

Wstydzić się powinni tacy ludzie jak ogarki i inni, nie młody człowiek i szczyci się poparciem dla robienia burd i ataków na księży i kościoły, z głową na pewno coś nie tak, bo to zachowuje się jak zwykły gówniarz, nie musi być wierzącym, do wiary nikogo zmuszać nie można, ale zdrowy rozsądek samozachowawczy narodu, nie może prowadzić do prowokacji do wojny domowej. Nie wiem jakim to trzeba być samolubnym idiotą żeby nakręcać ludzi do takich zachowań.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Najgorsze że my tez biegniemy. I to w ich stronę. Chyba miłościwie panujący nie ogarniają że idziemy na klasyczną czołówkę.

Bo mamy twradogłowy elektorat który nawet jak w dynie dostanie to i tak sytuacji nie pojmie i dalej będzie popierał. Na to właśnie te miliardy idą.

11 minut temu, witejus napisał:

tak jak  mohery ,ciemny lud ,pisowska sekta 😝,odkąd Konfederacja stanęła w jednym szeregu z moherami i ciemnym ludem twoje skrzeczenie stało się bezsensu i bezprzedmiotowe ,tak więc zmień płytę zdartą do cna bo nic nowego już nie wymyślisz

Gdzie staneła w jednym szeregu? Bo podpusciła PISowsą sektę i ta narobiła sobie bałaganu?  W czym konkretnie Konfederacja staneła z PISem w jednym szeregu?

Opublikowano

George Soros: pandemia koronawirusa toruje drogę do poważnych zmian społecznych .

Lewicowy miliarder George Soros wskazał, że pandemia koronawirusa toruje drogę do zmian społecznych, które wcześniej uważano za niemożliwe. Soros jest również zaniepokojony sprawą przetrwania Unii Europejskiej, która jego zdaniem jest „wyjątkowo podatna na zagrożenia”. Miliarder skomentował również sytuację w Polsce i na Węgrzech.

Nowy globalny plan George’a Sorosa. Powstanie sieć szkół promujących „lewicowe wartości”

Miliarder George Soros ogłosił w Davos podczas Światowego Forum Ekonomicznego, że tworzy międzynarodową sieć instytucji edukacyjnych, która będzie promować lewicowe „wartości” i walczyć z „nacjonalizmem”. Spekulant, który od dawna finansuje liczne organizacje pozarządowe walczące z Kościołem i Jego nauczaniem, chce zmieść ze sceny politycznej „rzeczywistych lub niedoszłych dyktatorów”.
TO WŁAŚNIE ZACZYNA SIĘ DZIAĆ ROZWALIĆ KRAJ I GOSPODARKĘ .

Opublikowano
DTaras napisał:

Tu z mojego podwórka. Dla niewtajemniczonych na Kruszynie jest farma Tipperary co gnojowicę napierdziela na pola i położone w kotlince miasteczko chodzi wówczas nabuzowane.

Ten irlandczyk nadal tym zarządza ?

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Soros daje 150 mln na walkę o demokrację w Polsce !!

Drugi Majdan w Warszawie coraz bardziej realny  

George Soros amerykański bankier żydowskiego pochodzenia ścigany w wielu krajach listami gończymi za malwersacje i oszustwa finansowe intensyfikuje swoje antydemokratyczne działania w Polsce. Przez środowiska GW i TVN lansowany jest zgoła odmiennie - jako wielki wirtuoz inżynierii finansowej i dobrotliwy, postępowy filantrop. 

Soros mocno wspiera program Obywatele dla Demokracji. Program ma budżet o wartości 150 mln zl i jest już realizowany poprzez finansowanie ze środków tzw. Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Pieniędzmi dysponuje Fundacja Batorego, założona przez Sorosa..  O dofinansowanie z ostatniej puli dotacji mogły ubiegać się wszystkie liberalno-lewackie organizacje pozarządowe walczące z nacjonalizmem, patriotyzmem, rasizmem, ksenofobią i propagujące sprowadzanie do Polski nielegalnych imigrantów, FEMEN, LGBT i wspierające politykę multikulti. Warto też zapoznać się ze sprawozdaniem fundacji za 2014 r. i listą organizacji które ona sponsoruje. Jest bardzo wymowna. Dla jednych to same "nowoczesne i postępowe" - dla innych propagujące wszelkiej maści dewiacyjne mniejszości oraz realizujące decentralizacje i rozkład państwa. 

Wiem wiem już to setki razy wrzucaliście towarzysze. Że wam się to nie nudzi.

Kurde może George by mnie co wysłał bo mi się budżet ostatnio nie dopina 

comment_jaMtzzlIhaj9fTSNgWvKngchI9ZihtQb,w400.jpg

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

George Soros: pandemia koronawirusa toruje drogę do poważnych zmian społecznych .

Lewicowy miliarder George Soros wskazał, że pandemia koronawirusa toruje drogę do zmian społecznych, które wcześniej uważano za niemożliwe. Soros jest również zaniepokojony sprawą przetrwania Unii Europejskiej, która jego zdaniem jest „wyjątkowo podatna na zagrożenia”. Miliarder skomentował również sytuację w Polsce i na Węgrzech.

Nowy globalny plan George’a Sorosa. Powstanie sieć szkół promujących „lewicowe wartości”

Miliarder George Soros ogłosił w Davos podczas Światowego Forum Ekonomicznego, że tworzy międzynarodową sieć instytucji edukacyjnych, która będzie promować lewicowe „wartości” i walczyć z „nacjonalizmem”. Spekulant, który od dawna finansuje liczne organizacje pozarządowe walczące z Kościołem i Jego nauczaniem, chce zmieść ze sceny politycznej „rzeczywistych lub niedoszłych dyktatorów”.
TO WŁAŚNIE ZACZYNA SIĘ DZIAĆ ROZWALIĆ KRAJ I GOSPODARKĘ .

Na twoim miejscu bym się zastanowił czy twoje życie nie jest przypadkiem bezcelowe

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Sean napisał:

Wstydzić się powinni tacy ludzie, nie młody człowiek i szczyci się poparciem dla robienia burd i ataków na księży i kościoły, z głową na pewno coś nie tak, bo to zachowuje się jak zwykły gówniarz, nie musi być wierzącym, do wiary nikogo zmuszać nie można, ale zdrowy rozsądek samozachowawczy narodu, nie może prowadzić do prowokacji do wojny domowej. Nie wiem jakim to trzeba być samolubnym idiotom żeby nakręcać ludzi do takich zachowań.

Zdjęcie numer 8 w galerii - Strajk kobiet w Gdyni. Zablokowana obwodnica, przemarsz do Redłowa i z powrotem

Chcesz się zamienić?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Proszę o kolejne  podobne troskliwe orędzie  z podziękowaniem  i podziwem dla narodu  za zachowanie w dramacie pandemii  przed wyborami .  Czwarta minuta  mówi tak czytelnie i tak wiele i tak troskliwie i nas wszystkich . Dziś co ten  gostek robi ?????????????

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

nie rób dalej durnia z siebie .Amen

Nawet tak proste pytanie cie przerosło? No musze ci powiedzieć że liczyłem że choć to dasz rade.  Zaczekaj kilka dni , może powiedzą w TVPis i mi przekażesz🤣

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

dla czego dalej mozliwa jest legalna aborcja w pelni zdrowych dzieci- te zrodzone z gwaltu sa gorsze niz te z daunem , bezmozgowiem,wodoglowiem ?? czy chora matka moze byc przyczyna zabicia nienarodzonego niemowlaczka ?? pod respirator ja i niech lezy do porodu a potem wtyczka z kontaktu.............

czasami napiszesz coś z sensem ale nie wiem czy to przez pomyłkę czy jaki inny jacuś

Opublikowano
13 godzin temu, Ursus932 napisał:

k**wa do czego to dochodzi, w katolickim kraju za chwilę chrześcijanie będą prześladowani

http://radiopoznan.fm/informacje/pozostale/obroncy-kosciola-zaatakowani-nozem

https://www.wprost.pl/kraj/10381750/bojka-przed-poznanskim-kosciolem-posel-winnicki-mowi-o-uzyciu-noza-policja-dementuje.html

"Starcie w Poznaniu. Policja dementuje

Według lokalnej rozgłośni, policja spisała obrońców kościoła i nakazała przewieźć rannego na Szpitalny Oddział Ratunkowy. W rozmowie z „Gazetą Wyborczą” Maciej Święcichowski z biura prasowego wielkopolskiej policji dementował te informacje. – Doszło tam do scysji między dwoma grupami. Osoby, które były na miejscu, zostały wylegitymowane i pouczone. Do tej pory nie otrzymaliśmy żadnego zawiadomienia o przestępstwie. Nie mamy żadnej informacji o użyciu noża – podkreślał."

Czyli jednak marna prowokacja z tym nożem, a to się pewnie kibole poszarpali.

Opublikowano
Dnia 27.10.2020 o 11:08, Ulman napisał:

Oczywiście jest to sPISek wrogów Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej , wywrotowcy, postkomuna, kasta, byłe WSI, Soros, wrogie media, Niemcy i Rosja oraz intryga muzłumańska. 

dziwny człowiek z ciebie , z ustawy tk nagle chcą aborcje na życzenie ?  czyli co ja mam płacić z moich podatków zabijanie zdrowych dzieci 

a propo jakoś rolników na takie strajki nie mogą zagonić ani zorganizować się 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 27.10.2020 o 11:27, tomek222 napisał:

Taaa.... Ludzie poprostu mają dość tego rządu i wyszli na ulice na tych protestach jest dużo różnych grup zawodowych, przedsiębiorcy, taksówkarze, transportowcy a nawet o dziwo rolnicy

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26436020,rolnicy-przylaczyli-sie-do-protestujacych-kobiet-dlugi-szpaler.amp

Tak że PiSowi pali się grunt pod nogami ale jak widać tuba propagandowa ruszyła czyli szczucie, fejk niusy że tylko lewactwo wyszło na drogi. Tak że się nie zdziwie jak PiS w najbliższych wyborach znowu wygra.

chyba sondaży nie oglądałeś ...  wychodzą bo pis to jedyna partia co ugina się pod słowem społeczeństwa ... i naciskiem ludzi strajkującym mało już rolnicy wywalczyli 

przypominam ci ze susza trwała od 2014 ? dostałeś coś  albo ktoś nawet susza nie była  ?

chamstwo niesioła  od 2015 zaczęły się ataki na rolników jakimi drogimi sprzętami JERZDZĄ 

grunt się nie pali mają nowych wyborców prywaciarzy u mnie potężna firma beton kopalnie żwiru pisaku itp  przytuliła ogromną kasę ok 8 mln  od tego czasu tacy prywaciarze nawet bilbordy pisowi stawiali na własnych posesjach 

6 minut temu, DTaras napisał:

Nie musi być refundowane, Roman. Tego nie określa ta ustawa ani wyrok.

dlatego nie powinii nic ruszać tak jak było jest dobrze 

Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał:

dziwny człowiek z ciebie , z ustawy tk nagle chcą aborcje na życzenie ?  czyli co ja mam płacić z moich podatków zabijanie zdrowych dzieci 

a propo jakoś rolników na takie strajki nie mogą zagonić ani zorganizować się 

Jak to aborcje  na zyczenie z ustawy TK? O czym ty PISzesz? 

Ze swoich podatków nie na takie patologie płacisz ale tu cie rozumiem. Też nie chce płacić na leni, gamoni i nierobów wszelkiej masci a rząd mi to nakazuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v