Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, szmergiel napisał:

no soltys tym wpisem tos pokazal ,inteligencje. Tobie z tego co pisali to w zyciu prywatnym tez nie po drodze z kosciolem. ktos musi stanac w obronie przeciw tej bandzie,

Syndrom oblężenia nieustannie w trybie  "ON"

• Like 1
Opublikowano

Kibole i naziole przyszli niby bronić kościołów nie dlatego że są tacy dobrzy tylko dlatego że jest to dobra okazja do zadymy i to jeszcze pod eskortą psiarni czyli prawie w majestacie prawa będą mogli komuś przypirdolić.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał:

szmergiel ty jestes spod krakowa a nie wiesz co robia gangi kiboli ?? w tamtym roku corka godzine stala na ks.jozefa bo policja strzelala sie z kibolami wisly i zablokowali droge. kibole przemycali nawet uchodzcow na zachod europy, a teraz sa nagle fajni bo bronia kosciola,w sumie maja racje ze stoja przed drzwiami bo juz zapomnieli jak jest w srodku🤣.

uczyli was w szkole ze niecale 100 lat temu panstwo polskie zniszczylo okola 100 cerkwi ??? palono i burzono w majestacie prawa swiatynie z setek innych wygnano duchownych i zmieniono w koscioly

https://pl.wikipedia.org/wiki/Akcja_rewindykacji_cerkwi_prawosławnych_w_II_Rzeczypospolitej

no i warto przypomniec czasy gdy ksiezy i biskupow wieszano,opisane sa nawet przypadki ze prosto sprzed oltarza prowadzono ich na galaz, i nie zawsze byli to zdrajcy i sprzedawczyki,czasami ktos wykorzystywal lud do zalatwienie swojego interesu

doskonale wiem jacus co ta banda potrafi i mam jak najgorsze zdanie o kibolach ale moja wypowiedz byla bardziej skierowana w strone ze ktos musi bronic kosciolow skora bydlo juz na msze wchodzi a to juz za wiele. niewazne kto ale ktos musi sie oprzec tej dziczy co widzielismy w niedziele.

upadek obyczajow co widac na tym forum wpisami niektorych ludzi .dla coniektorych to wtstarczy zeby skup mleka byl i zwierzat i o to by sie pociac dali reszta zycia,wiary, tradycji,kultury to juz czarna magia. poprostu tragedia ludzie tragedia ,na szczescie xzawsze znajda sie ludzie co beda bronic tego co wazne .nie takie czasy byly i nie zostali do konca zniszczeni ludzie myslacy

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

Udawaj obłęd, będąc w pełni zmysłów" - Sun Tzu "Sztuka wojny". Cała ta akcja (jak i inne przy okazji) w tym pięknym kraju bardzo pasuje do takiej powiastki, którą kiedyś opowiedział śp. ks. Tischner, jak szedł sobie facet drogą z workiem na plecach i co jakiś czas zdejmował wór z pleców i kopał w niego po czym znowu zakładał go na plecy i szedł dalej. Po pewnym czasie inny człowiek widząc całą akcję pyta: "Panie, a czego Pan kopiesz tak w ten worek?". Ten odpowiedział: "A no bo widzisz Pan, ja tam niosę szczury i jak ich tak niosę spokojnie, to mnie po plecach żrą, a jak ich takim kopniakiem wkurzę, to się żrą między sobą, a ja mogę spokojnie je nieść dalej". Morał z tego taki, że co i raz rządzący sprzedają społeczeństwu takiego kopniaka, żeby się naród jeszcze bardziej podzielił i żarł między sobą, a władza mogła spokojnie załatwiać swoje partykularne interesy, o których dobrze by było żeby nikt nie wiedział... w końcu nic na ziemi nie trwa wiecznie...

Opublikowano (edytowane)

Jak kościół schowa się za kibolami to już nie będzie po co drzwi otwierać... Zresztą ponoć one nie lubią pedałów i pedofilów  to powinno wygnać te ścierwa w sukienkach z kościołów... I będzie jako takie oczyszczenie bo widać że innego nie będzie.. 🤔

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
4 minuty temu, mikad napisał:

Kibole i naziole przyszli niby bronić kościołów

to kluby piłkarskie mają tylko kiboli i nazioli a normalnych kibiców ,zwykłych uczciwych ludzi już niema-?Jak to teraz wszystko dla niektórych jest proste jak metr sznurka w kieszeni ,i nikt im nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne ,koniec ,kropka ,amen

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Jak kościół schowa się za kibolami to już nie będzie po co drzwi otwierać... Zresztą ponoć one nie lubią pedałów i pedofilów  to powinno wygnać te ścierwa z kościołów... I będzie jako takie oczyszczenie bo widać że innego nie będzie.. 🤔

nie tylko za bibolami.bardzo duzo ludzi sie organizuje .zobaczymy w niedziele czy bedzie ich wiecej czy nas

Opublikowano

Ludzie oleją kościół i tyle..

Kler stał po stronie złodziejskiej władzy 

To duży błąd i zapłaci za zdradę narodu... 

Opublikowano

Jak ma nie dochodzić do takich sytuacji jak tu starym chłopom marzy się wieszanie księży albo palenie na stosach, o tym się w domach mówi i te gówniarze to widzą i się uczą.

Opublikowano

Nikt tego nie obroni bo nie będzie przed kim bronić pustych kościołów 👍

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Nikt tego nie obroni bo nie będzie przed kim bronić pustych kościołów 👍

osiągniecie efekt odwrotny od zamierzonego ,ty pomyliłeś katolika którym ponoć się mienisz z komunistą którym jesteś ,nadajesz jak wojskowy politruk za czasów Żymierskiego

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Im się wydaje że walczą z kościołem, a zapominają że próbują podnieść swoje małe zasrane łapki na Boga, a to zawsze się źle kończy. Kara przyjdzie czy prędzej czy później, ale przyjdzie. Człowieczek jest tylko prochem i niczym.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Tylko tu nie chodzi o okazywanie wiary a jej brak tak naprawdę w samym kościele... Kościół nie może jednać się ze złodziejska władza i czerpać z tego profity i wielbić ta władze i odwracać się od ludzi. Zawsze takie związki źle się kończyły dla KKi tym razem tak będzie... Są liczne tego przykłady i to samo było w innych katolickich krajach. 

Sean kościół ma zasraNą ale  historie... bo  mordowal lud w imię Boga i zawsze dążył do władzy 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 minut temu, szmergiel napisał:

to ze ty jeste ateista to nie znaczy ze niema ludzi co stana w obronie wiary.tyle w temacie

Nie jestem ateistą ale nie jestem też jakimś bezkrytycznym zidiociałym fanatykiem. W obronie wiary....? Syndrom oblężenia trzeba pielegnować😀

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie jestem ateistą ale nie jestem też jakimś bezkrytycznym zidiociałym fanatykiem

nie jesteś ateistą bo niema ateistów ,każdy w coś wierzy,twoją wiarą jest mamona

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Sean napisał:

Im się wydaje że walczą z kościołem, a zapominają że próbują podnieść swoje małe zasrane łapki na Boga, a to zawsze się źle kończy. Kara przyjdzie czy prędzej czy później, ale przyjdzie. Człowieczek jest tylko prochem i niczym.

Budynek kościoła to nie Bóg. Nie jestem za wandalizmem. Ale jeśli chodzi o kary to jakoś nie bardzo pokarało pedofili w kościele czy księży tych pedofili broniących i tuszujących ich afery. A przecież pedofile kościelni w sutannach krzywdzili dzieci. Żywe istoty a nie budynki. A tak mi się wydaje, ze los dziecka Bogu bliższy niż los budynku.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Tylko tu nie chodzi o okazywanie wiary a jej brak tak naprawdę w samym kościele... Kościół nie może jednać się ze złodziejska władza i czerpać z tego profity i wielbić ta władze i odwracać się od ludzi. Zawsze takie związki źle się kończyły dla KKi tym razem tak będzie... Są liczne tego przykłady i to samo było w innych katolickich krajach. 

psl i sld to nie zlodziejka wladza i dla tego kk sie z nia nie brata.hahahhahaha ale heca k**wa jak na zebraniu oartyjnym za prl-u

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v