Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, ogarek napisał:

Ale co ok? Jestem katolikiem wedle kościoła.. 

Nie mnie Ciebie sądzić, ale bym polemizował z tym stwierdzeniem.   :P   xD

Opublikowano

teraz dokładnie widać kto bardziej ulega propagandzie; dlaczego hołota awanturuje się pod domem kaczyńskiego? dlaczego atakuje policję? i dlaczego niszczy kościoły? chyba czegoś im w życiu brakuje bo ciągle krzyczą o je****aniu

pytanie do trybunału zostało skierowane głównie przez konfederację a wyrok jaki ogłoszono nie mógł być inny gdyż tak jest napisana konstytucja, poza tym trybunał tylko orzeka o zgodności (lub niezgodności) i nic więcej; teraz rola sejmu w napisaniu nowego prawa

"Halo Lewica. Halo Koalicja Obywatelska. Jak wam się nie podoba Konstytucja, to zróbcie demonstracje pod domami Kwaśniewskiego i Millera, a nie Kaczyńskiego. To przecież nie jest wina PiS, że ustawa jest sprzeczna z Konstytucją, a Trybunał mówi o tym od kilkunastu lat !" – napisał Sośnierz, poseł Konfederacji. "Zwracam też uwagę, że zdanie odrębne wyraził akurat PiS-owski nominat i ich były poseł, Piotr Pszczółkowski"

ciekawy wywiad

https://tiny.pl/7nm2j

Opublikowano

I jako większość w Sejmie niech wią jaki jest nastrój społeczny.v Ochrona Państwa jest realizowana prawem stanowionym. W prawie jest odstępstwo - obrona konieczna. Zatem skoro kompromis w sprawie aborcji jest niezgodny z Konstytucją tooo...

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

I jako większość w Sejmie niech wią jaki jest nastrój społeczny.v Ochrona Państwa jest realizowana prawem stanowionym. W prawie jest odstępstwo - obrona konieczna. Zatem skoro kompromis w sprawie aborcji jest niezgodny z Konstytucją tooo...

A jaki jest nastrój społeczny? 

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

W prawie jest odstępstwo - obrona konieczna. 

jezeli nie było pomyłki w słowie ,,obrona '' to Wiesz jak to odstępstwo działa w realu .            a sam strajk jak strajk  , cieżko okiełznać nastroje innych to już mogą na fali płynąć  . po  zadymie poszlismy pod komende domagać sie uwolnienia zatrzymanych za małolata efekt wiecej zatrzymanych .

Opublikowano

jarecki - to samo można powiedzieć o aborcji. Były przypadki gdzie i Państwo przegrało sprawy.. Taki urok odstępstw. Porównanie jest trudne ze względu na odmienne skale.

Co do wymysłu purpuratów to generalnie cała ta linijka...

Opublikowano
8 godzin temu, ogarek napisał:

Ale co ok? Jestem katolikiem wedle kościoła.. 

Jakmożesz być katoikiemjak głosisz herezje sprzeczne z nauką kościoła rozbawiła mnie dziś jakaśkobitka w TVN jak mówiła że katolicy popierją ich protest

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

głosisz herezje sprzeczne z nauką kościoła

wskaż które sprzeczne głosił?

Opublikowano

jprdl  ale  żeście  się  rozpisali   :ph34r: wy nie  macie  innego  życia   poza  forum  ??

Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

jprdl  ale  żeście  się  rozpisali   :ph34r: wy nie  macie  innego  życia   poza  forum  ??

Opublikowano

To jest kampania wyborcza lewicy szybko rozpoczęli no chyba że liczą na przedterminowe wybory no cóż Lepper też zaczynał od wysypywania zboża na tory

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Sean napisał:

Nie mnie Ciebie sądzić, ale bym polemizował z tym stwierdzeniem.   :P   xD

Sam siebie osadź jeśli potrafisz... Ja się nie uważam za dobrego katolika i nie udaje takiego jak Ty.... Nie odmawiam codziennej modlitwy i nie składam pokornie raczek itp... I tu wedle nauki kościoła to już nie jestem katolik... Ale jak chodzi o statystyki to już tak bom przyjął wszystkie sakramenty.. Wiec tyle waRta ta nauka kościoła która sama jest sprzeczna i naciągana.... A co jam gorszy od księdza który żyje z nie swoją żona albo od pedofila w sukience... 😋

Jaki to dzień więc Bóg ustanowił dniem swietym i kto to przeinaczył i dlaczego?.... Potrafisz odpowiedzieć czy tylko tak słyszałeś że to niedziela... 😋

Druga sprawa dlaczego naród ktyry nienawidzi Żydów modli się do króla Żydowskiego ? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
25 minut temu, staszek131415 napisał:

Jakmożesz być katoikiemjak głosisz herezje sprzeczne z nauką kościoła rozbawiła mnie dziś jakaśkobitka w TVN jak mówiła że katolicy popierją ich protest

ale Nauka ciągle ewoluuje.....człowiek nie stoi w miejscu , mądrością jest odkrywanie/interpretacje; wielu otwartych księży porównuje/widzi analogie z innymi religiami, na przykładzie reinkarnacji i to nie jest powód do złości lecz wręcz przeciwnie.

Opublikowano

No masz rację ewoluje tylko w złym kierunku jak  jak widzę Ty tego nie rozumiesz

Opublikowano

Czy kościół komuś narzuca swoją wolę? Nie chcesz chcrzcisz dzieci nie chcesz nie bierzesz ślubu siedzisz na kocią łapę zaraz tu usłyszę że związki nieformalne są szcześliwsze itrwalsze bo nie ma obowiązków

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Czy kościół komuś narzuca swoją wolę?

Stasiu, a słyszał Ty o nawracaniu pogan w dawnych czasach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v