Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Jego flustracje wylewają się w każdym temacie i chyba już mało kto tu nie został zwyzywany od głupców czy idiotow itp... 😋Handelek panie nie idzie.. 🤣

Rekomendacje popsuliśmy mu tu na forum a takie niby perełki miał

Opublikowano

a to na całkiem go @sumek666 zbanowałeś? oj aż tak to nie zasłużył. potrzebni tu i tacy moim zdaniem. mogłeś tylko urlopu udzielić. 

Opublikowano

A komu teraz idzie? Miejsce jest takie, że nie wąchamy koniaczków po trzy tysia butelka to i taki głos oznacza, że jest to zdrowy przekrój osobowości. Takie dilejty przypominają selekcję a tego ja przynajmniej wolałbym nieoglądać.

Opublikowano
15 minut temu, DTaras napisał:

Czytam obecnie o propozycji ochrony dzieci z zespołem Downa. Taki program: Down the road. Kurcze, jak ci dorośli już ludzie cierpią. Oni dożywają około czterdziestki i wykańczają ich wady. Wiedzą o tym w wieku lat około trzydziestu. Całe dorosłe życie osiągają dzięki medycynie i medycyna ich utrzymuje. W tamtym programie były przypadki lekkie a są i takie które dorosłości nie zaznają...

A innych ludzi medycyna nie utrzymuje przy życiu ? 

Opublikowano

Tu nie chodzi o to czy zajmują miejsca w szpitalach tylko o fakt świadomości położenia. Do tego dołóż prosty zakaz zakładania rodzin. Oni mają przesrane na każdym etapie podstawowych marzeń o realizacji nie wspominając. Są jak kanarki w klatkach.

Opublikowano (edytowane)

Ten rząd i to razem z opozycją doprowadzą do wojny domowej, w każdym razie są na dobrej drodze do tego.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Korona koroną ale pieniążki muszą się zgadzać. Nie może być tak że restauracje czy sklepy będą otwarte a kościoły zamykane.

Opublikowano (edytowane)

Ale kościół nie ustala prawa w Polsce. Chcecie wszystko legalne proszę bardzo na Biedronia głosować. 

Jest demokracja, strajkować przed sejmem i trybunałem a nie przed kościołem. Tam chodzą zwykli ludzie czemu ich w to mieszanie.

Edytowane przez leszek1000
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

tylko jak zamknąć sklepy spożywcze?

Dla wielu pokarm duchowy jest ważniejszy od tego przyziemnego. Skoro ograniczać miejsca w kościołach to czemu nie w sklepach,w sklepie też można się zarazić.

Opublikowano

ależ ja za zamknięciem sklepów. tylko to nierealne. gdzie ludzie żywność zdobędą w obecnych czasach?

Opublikowano (edytowane)

bo trzeba jesc  , choć gdzieś czytałem żę brakuje mąki , w sklepach zabrakło makaronu spagetti , chyba czas zrobić zapasy .no i gospodarka europejska oparta na rynku usług ucierpi a to przełoży sie na wszystkich w dłuższej perspektywie nie teraz ale za pół roku 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przecież jest w sklepach ograniczona ilość osób na jedną kasę. 

Powiem tak, ja w kościele od marca był tylko raz na pogrzebie i żyję... I mi tego pójścia do kościoła jakoś nie brak...

3 minuty temu, akooo napisał:

Dla wielu pokarm duchowy jest ważniejszy od tego przyziemnego. Skoro ograniczać miejsca w kościołach to czemu nie w sklepach,w sklepie też można się zarazić.

Opublikowano

normalnie na klucz 

dzisiaj podobno byl w krakowie wielotysieczny marsz- podobno bo w kronice nic na ten temat nie bylo,byl protest kilkunastoosobowy restauratorow i no przepychanki pod kuria podczas marszu ktorego nie bylo- urban moglby sie od nich uczyc.................

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Przecież jest w sklepach ograniczona ilość osób na jedną kasę. 

tylko ilu ten sam towar dotyka, ilu pieniędzy tych samych? moim zdaniem w kościele nie ma tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v