Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwięcej krzyczą pewnie młode lemingi które przyjechały z małych wiosek i mają jakąś głupią chęć "dowartościować" się i gonić ślepo za światem prosto w przepaść.  Jeszcze się obudzą ale oby nie było za późno

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Najwięcej krzyczą pewnie młode lemingi które przyjechały z małych wiosek

Habitat należy sobie przygotować, więc jak młode to i ograniczeń nie lubia.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

dsbh - seks ludzki w odróżnieniu od zwierzęcego powiązany jest ze zgodą i przyjemnością. Zasadniczo znaczy to tyle, że tak samo jak chce Ci się pić - nie pijesz byle czego tak sam gdy chce Ci się ru..ć byle czego nie weźmiesz. Będąc przeciw urągasz własnemu człowieczeństwu. Teza o swobodnym pieprzeniu się do ponownego przemyślenia...

Widzisz ja tak rozumiem hasło: Moje ciało, moja decyzja. Należy od tego co napisałem oddzielić gwałt i faktyczne wady genetyczne dziecka, czy sytuacje zagrażające życiu matki. Dla rodziców jest tragedią informacja, że z dzieckiem jest coś nie tak. Tu jest jeszcze cień nadziei, że może wyniki są mylne. Drugą tragedią jest wybór, urodzić czy usunąć. Każdy wybór jest trudny. Czy dobrym pomysłem było by, skonfrontować, osobę która nie może mieć dziecka lub je utraciła z osobą która wyrzuciła dziecko na śmietnik lub je usunęła ?

38 minut temu, cinek1808 napisał:

Teraz premier wyjdzie powie chcecie zmian , zmieńmy konstytucje. 

Paradoksalnie nie dawno społeczeństwo krzyczało konstytucja do rządu a teraz rząd do społeczeństwa będzie krzyczał to samo. Tego jeszcze nie było.

Opublikowano
13 godzin temu, dsbh napisał:

Hubertussie, rodacy już wcześniej wyjeżdżali z kraju. Też byli prześladowani, czy mieli lepsze perspektywy za granicą ? Kto to powiedział, że w dzisiejszych czasach, nie można się przywiązywać do jednego miejsca pracy, musimy być mobilni ? Odnośnie aborcji, może chodzi o furtkę aby się swobodnie pie.....ć ?

Pewnie, ze wyjeżdżali. Ale wtedy wielu robiło to bardziej ze względów ekonomicznych. Bo takiego szczucia na rożne grupy społeczne nie było. Teraz do względów ekonomicznych doszły względy światopoglądowe. Rząd zamiast zatrzymywać młodych w kraju zachęca ich do wyjazdu tworząc atmosferę szczucia i pogardy. Tak może i trzeba być mobilnym ale z punktu widzenia naszego kraju lepiej być mobilnym w jego granicach. A nie wyjeżdżać za granicę. Zwłaszcza w przypadku zawodów wyuczenie, których kosztowało podatnika dużo.

Po kampaniach wyborczych gdzie widać było, że młodzi nie głosują tak chętnie na pis. Politycy tej partii stwierdzili, ze trzeba przyciągnąć młody elektorat. I jak go przyciągają? Popatrz jakiej grupy wiekowej są teraz protestujący.

Co do aborcji i swobodnego seksu. To bez przesady jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Bo po pierwsze aborcja na życzenie czyli w przypadku tgz wpadki była nie legalna od lat. Po drugie są teraz takie środki anty, że szybciej można się bać jakiejś choroby niż nie planowanej ciąży.

Opublikowano (edytowane)

,,Historia lubi zataczać koło. Poniżej symbol Deutsches Jungvolk, organizacji w strukturach Hitlerjugend (dla chłopców w wieku 10–14 lat), której członkowie od najmłodszych lat karmieni byli zbrodniczą ideologią.

Akcja T4 - realizowany w latach 1939-1945 program III Rzeszy polegający na fizycznej „eliminacji życia niewartego życia”. Akcja ta była także nazywana „eutanazją” osób upośledzonych - wśród "niewartych życia" znaleźli się między innymi chorzy na zespół downa.
Uderzające podobieństwo, prawda? ,,,

122736972_1672693576226350_9143880810417

122702542_803542443730545_25328578018330

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Tak tak wklejaj dalej te brednie i myśl, że ci ktoś uwierzy. Ciebie w przeciwieństwie do tych o których piszesz karmią głupią ideologią w którą wierzy coraz mniej ludzi. A prawda jest taka, ze ponad 80 % społeczeństwa było za utrzymaniem tak zwanego kompromisu aborcyjnego. Druga prawda jest taka, ze ponad 50 % jest za liberalizacją. I swoją głupią polityką pis dąży do tego co stało się w Irlandii. Bez względu na to jakie brednie tu jeszcze wkleisz. Człowieku obudź się ta głupia i zakłamana propaganda ma coraz mniej odbiorców.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Niech te kobiety dziękują że Kaczyński uchodzców do Polski nie wpuściił bo te kobiety skończyłyby jak ten nauczyciel bez głowy ........ciemny sam jesteś jak Ci z tym wykształceniem co niby s kraju uciekają niech im Bóg błogosławi

https://telewizjarepublika.pl/iwan-komarenko-od-czasu-pandemii-praktycznie-stracilem-prace-zyje-z-oszczednosci,100217.html

Na budowach jest mnustwo roboty to niech d*pę ruszy ajak nie to wy***rdalać do swojego kraju a nie tu macić a jeszcze może po drodze zabrać te k**wy

https://www.wprost.pl/kraj/10380639/strajk-kobiet-przenosi-sie-do-kosciolow-beda-swietowac-zwyciestwo-nad-kobietami-popsujmy-im-humory.html

Opublikowano
Dnia 24.10.2020 o 08:32, hubertuss napisał:

@mirro, że dla idei jak Karczewski?

@Ursus932 teraz życzysz szerokiej drogi a za jakiś czas będziesz płakał, ze leczyć nie ma kto. Niestety wyjeżdżają coraz częściej ci wykształceni nie na zmywak tylko do konkretnej roboty. Bo oni coraz bardziej nie mogą znieść i zrozumieć średniowiecza jaki buduje nam pis. Oni tez nie mogą znieść nienawiści do innych promowanej np przez Dudę w kampanii.

Wszyscy nie wyjadą, za Tuska też wyjeżdżali a przecież według was był to okres dla Polski mlekiem i miodem płynący 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

@staszek131415 jedyne co w tej dyskusji potrafisz to ubliżać. Brak ci jakich kolwiek argumentów. Myślisz, ze jak okrasisz tekst bluzgami to będzie on bardziej przekonujący. Ale to tylko pokazujesz swój poziom. A to, ze nie doceniasz faktu emigracji z kraju ludzi młodych nawet bez względu na wykształcenie to też pokazuje twój poziom. Bo każdy rozumie, ze ludzie młodzi są potrzebni każdemu krajowi ci wykształceni bardziej. Ale i ci mniej wykształceni też.

@Ursus932 już o tym pisałem. Tak za Tuska wyjeżdżali. Ale głównie z powodów ekonomicznych. Bo nikt nie neguje, ze od lat na zachodzie można zarobić więcej. A teraz pis dał wielu młodym dodatkowy argument za takimi decyzjami. Czyli nagonki i szczucie brak tolerancji i tak dalej. Młodzi dzisiaj żyją w innych realiach i czego innego oczekują od państwa. Niestety pis funduje młodym średniowiecze.

Opublikowano

Społeczeństwo dzieli sianie nienawiści do drugiego człowieka a to opozycja robi najlepiej jak potrafi nie mogąsię pogodzić że ludzie wybrali inaczej i sieją zamet

Opublikowano
13 minut temu, staszek131415 napisał:

Niech te kobiety dziękują że Kaczyński uchodzców do Polski nie wpuściił bo te kobiety skończyłyby jak ten nauczyciel bez głowy ........ciemny sam jesteś jak Ci z tym wykształceniem co niby s kraju uciekają niech im Bóg błogosławi

Czeczen obciął głowę . Czeczenów przyjmowaliśmy bez ograniczeń. Chyba wiwaty w tym temacie mają raczej nikłą wartość.😂

Opublikowano (edytowane)

@staszel131415 Ale dzielił to Duda w kampanii. Opozycja nikogo nie dzieli. A Dyda w kampanii szczuł na lgbt wyciągając ten temat bo zwycięstwo było nie pewne. Znowu brak ci argumentów i kłamiesz.

@mirro wielkim orędownikiem sprowadzania Czeczenów był nie jaki Lech Kaczyński. @staszek131415 kłamie jak @Denwer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v