Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akurat prawo aborcyjne było dobre i nie należało tam łap wkładać ,   ostatnio ciekawa sytuacja w USA tramp po protestach powołał chyba sedziego sądu najwyższego i tam sedziowie z ramienia prawocowego mają przewage . a dopczytałem ma powołać około 50 letnią  sedzie a tam sprawuje się urząd dożywotnio 

Opublikowano
45 minut temu, jarecki napisał:

udowodnij swoją teze . w tamtym czasie towary sanitarne były towarami pierwszej potrzeby dla rządzących  a wiele krajów ich wtedy nie produkowały , zobacz jak poszybowały wyceny polskiej firmy co produkuje chyba rekawiczki 

Co ja ci mam udowadniać? Ty naprawdę nie rozumiesz co tam zaszło?

1 maseczek wcale nie załatwili jak ci twoja propaganda wciskała Pinokio z Adrianem. Ani służby dyplomatyczne.

2 nie chcieli nam tego zabrać żadni amerykanie ani inny kraj. To też była lipa którą wam mieszano w głowach.

3 maseczki załatwiły służby specjalne poprzez firmę której współwłaścicielem jest były człowiek WSI tak znienawidzonego przez pis wraz z chińskimi służbami specjalnymi i ich ludźmi.

4 przy zakupie i ustalaniu ceny nie grały rolli ani popyt ani podaż. Cena została tak ustalona by zarobili wszyscy pośrednicy i zostało na tyle dużo pieniędzy by zasilić konta/fundusz polskich służb wywiadowczych na różne lewe operacje. jak np łapówki czy opłacanie informatorów. Oczywiście rzecz normalna w innych służbach.

5 KGCHM przepłacił za maseczki na tyle dużo by pieniędzy z różnicy po jakiej Chińczycy faktycznie sprzedali maski a po jakiej zapłacił KGCHM było na tyle dużo by starczyło dla pośredników i wywiadu.

Podsumowując jeśli maseczki kosztowały 2 zł. Popyt związany z pandemią wymusił np 4 zł. To nasi i tak jeszcze przepłacili 4 zł. By wyprowadzić kasę do służb i pośredników. Żadne popyt i podaż nie miały przy tej transakcji znaczenia.

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Oczywiście tamten rynek wyczuwając że odbiorca łyknie wszystko szył z czego popadnie, bo i tak schodziło na pniu. Tak więc rządza sukcesu przyćmiła wymagania sanitarne i dostaliśmy onuce. 😂

przecież u nas było i jest tak samo,zapomniałeś jak w tv pokazywali gospodynie z KGW szyjące maseczki z firanek chyba ,te maseczki miały atesty?.A ta odważna spacerująca w majtkach na głowie po sklepie,te majtki miały atest? nie ma nigdzie napisane że maski muszą spełniać określone normy i muszą mieć atesty ,wręcz przeciwnie ,wystarczy byle szmatę powiesić na gębie i już jest zgodnie z prawem

Opublikowano

to udowodnij żę to nie KGHM  poprzez swoje biuro w chinach nie załatwiło tych maseczek .  z tego co mi wiadomo to kghm ma rozbudowane znajomosci w chinach bo tam sporo sprzedaje , a czy kupowało bezposrednio od wytwórcy to wątpliwe ,ale to był czas w którym panstwo chinskie wprowadzały obostrzenia na wywóz towarów sanitarnych w związku z nieprawidłowsciami co do certyfikacji , inaczej te maseczki nie spełniały norm i wymogów i to były ostatnie dni takiego kupna a ze  zapłacili drożęj niż to możliwe bo nie czytałem umowy , tak samo pisałeś na temat antonowa co ten towar przywiózł a to nie był czas na wybieranie ofert .

Opublikowano

Daj już spokój z tymi bzdurami. Cały kraj już wie jak było a ty dalej szukasz jakichś teorii. Są nawet pisma wiceministra do podwładnych pokazujące jaki charakter miała transakcja A ty dalej brniesz w jakiś bzdury. Co ja ci mam udowadniać, ze w dzień jest widno a w nocy ciemno? Dowody już są.

Opublikowano

A czy osoba ludzka nawet chora nie ma prawa do życia? Przecież są różne domy dla takich dzieci jeżeli rodzice ich nie chcą. Dyskutujmy na jakimś poziomie i nie wyzywajmy się od gowniarzy naprawdę.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Co ja ci mam udowadniać? Ty naprawdę nie rozumiesz co tam zaszło?

1 maseczek wcale nie załatwili jak ci twoja propaganda wciskała Pinokio z Adrianem. Ani służby dyplomatyczne.

2 nie chcieli nam tego zabrać żadni amerykanie ani inny kraj. To też była lipa którą wam mieszano w głowach.

3 maseczki załatwiły służby specjalne poprzez firmę której współwłaścicielem jest były człowiek WSI tak znienawidzonego przez pis wraz z chińskimi służbami specjalnymi i ich ludźmi.

jakieś  dowody  masz  czy  bazujesz  tylko  na informacja  z g*wna  wyborczego 

Opublikowano

Tak pewnie, ze są. Tylko pewnie nie za darmo. A tam takich ludzi hodują jak zwierzaki. Porównanie może i brutalne ale prawdziwe. Ale jeśli tacy ludzie trafiający do takich domów są w stanie żyć to pół biedy. Z drugiej strony jak to jest kochać kalekie dziecko by nie usunąć ciąży i zaraz po urodzeniu czy jak się znudzi czy jak się nie da rady oddać do specjalnego domu? To co w ciąży kochać a po urodzeniu nie kochać i oddać?

Ale ile jest przypadków gdzie matka będzie nosiła dziecko bez ważnych organów potrzebnych do życia ze świadomością, ze ono po urodzeniu umrze.

Dla mnie to co zrobił TK to taka zasłona dymna na odwrócenie uwagi. Przecież można było by się do tego przysiąść i zrobić choćby katalog chorób czy niepełnosprawności dla których można usunąć ciąże bo np dziecko i tak nie przeżyje. A zastrzec takie które nie uprawniają do tego. Kolejna sprawa po 5 dla zwierząt gdzie nikt nie pokazuje skutków i przyczyn nikt nad niczym się nie zastanawia tylko wrzuca przepis aby był dym i spory.

Opublikowano

Dzisiaj premier Mateusz Morawiecki ogłosi nowe obostrzenia, które mają pomóc spowolnić rozprzestrzenianie się epidemii koronawirusa w Polsce. Część branż, w tym prawdopodobnie gastronomia, nie będzie mogła prowadzić działalności, więc dla nich przewidziane mają być rekompensaty - ustalił Business Insider Polska.

Gwałtowny wzrost liczby zakażeń powoduje, że rząd wprowadza coraz więcej obostrzeń i zakazów

Według nieoficjalnych informacji medialnych od poniedziałku mają być zamknięte restauracje, puby i bary. Seniorzy nie będą mogli wychodzić z domów, a młodzież do 16. roku życia w godzinach 9-15 tylko pod opieką dorosłych

Rząd nie chce doprowadzić do takiego lockdownu jak ten podczas pierwszej fali koronawirusa wiosną .

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Według nieoficjalnych informacji medialnych od poniedziałku mają być zamknięte restauracje, puby i bary. Seniorzy nie będą mogli wychodzić z domów, a młodzież do 16. roku życia w godzinach 9-15 tylko pod opieką dorosłych

Pewnie, bo seniorzy całe dnie przesiadywali w pubach i barach gdzie notorycznie zarażali się COVID>😂. Jeśli dziecko kończy zajęcia o 14.00 a do tej pory wracało 1000m do domu z buta, to co?🤣

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Takie państwo. W z naszych podatków są uczeni a potem za granicę jadą. 

Ooooo Panie Kolego. Państwo jest za***iste, tylko ludzie rządzący trafiają nam się co raz głupsi.

Opublikowano

W czwartek rząd Czech zgodził się, by do kraju przyjechało 300 wojskowych lekarzy z krajów NATO i Unii Europejskiej. Minister obrony Lubomir Metnar poinformował też, że pod koniec przyszłego tygodnia do Czech przyjedzie 28 medyków z amerykańskiej Gwardii Narodowej ze stanów Teksas i Nebraska. Dodał, że trwają też rozmowy o udziale w powstrzymywaniu epidemii przez żołnierzy z Niemiec.

• Like 1
Opublikowano

Ale kto każe mieć ludziom dzieci. Niech zostana do końca życia dziewicami i prawiczka mi. Każdy ma rękę może się sam zaspokoić.

Opublikowano

To że jesteś sam to nie możesz innym narzucać zdania. Dziecko to jest cud i według mnie sens życia. To największe szczęście. Jestem zdania że Kobiety powinny mieć prawo wyboru czy urodzą dziecko chore czy nie. Część polek po prostu wyjedzie zagranicę aby dokonać aborcji. 

Opublikowano

Kaczuch podpala wszystko co się  da. Koniecznie przejść do historii. Nie ważne jak. Patole będą chwalić kapitalisci wyć splacajac zaciągnięte długi. Te nazwisko będzie krążyć z 50 lat minimum 

Opublikowano

Witejus - do spacerów po ulicach wystarczą zgodnie z prawem gacie i tu masz słuszność. Teoria się wali na pysk dopiero gdy przyjmiesz do wiadomości, że ten towar był dla zabexpieczenia służb w czynnościach medycznych... Przyleciało gówno co w atestach ma napisane COVID 19 chyba dla lepszego bajeru... a może lepiej to lepiej chroni?

Opublikowano
17 minut temu, cinek1808 napisał:

To że jesteś sam to nie możesz innym narzucać zdania. Dziecko to jest cud i według mnie sens życia. To największe szczęście. Jestem zdania że Kobiety powinny mieć prawo wyboru czy urodzą dziecko chore czy nie. Część polek po prostu wyjedzie zagranicę aby dokonać aborcji. 

Tak się składa że też miałem chore nerki do 6 roku życia miałem 3 operacje i jedna jest usunięta a oprócz tego jedynie co mnie może czekać to przeszczep po 40. Mamie nie zrobili usg w czasie ciąży a jakby zrobili to może i aborcję by kazali zrobic

Opublikowano
58 minut temu, jarecki napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-koronawirus-w-polsce-lekarze-ze-wschodu-na-ratunek,nId,4810949 , ja tylko dodam żę obecny problem z brakiem lekarzi i pielegniarek jest pochodną wyjazdu ich z polski , problem od kilku lat 

Tak tak znamy wina Tuska. Szkoda tylko, ze pis rządzi od 5 lat i to zdaje się za pisu były duże strajki lekarzy.

22 minuty temu, sabuliga napisał:

Ale kto każe mieć ludziom dzieci. Niech zostana do końca życia dziewicami i prawiczka mi. Każdy ma rękę może się sam zaspokoić.

Od kiedy nie posiadanie dzieci oznacza, że jest się prawiczkiem czy dziewicą? Widać wiedza o seksie u ciebie level master.

Opublikowano
2 minuty temu, sabuliga napisał:

Tak się składa że też miałem chore nerki do 6 roku życia miałem 3 operacje i jedna jest usunięta a oprócz tego jedynie co mnie może czekać to przeszczep po 40. Mamie nie zrobili usg w czasie ciąży a jakby zrobili to może i aborcję by kazali zrobic

Chodzi mi o ciężkie wady płodu typu brak mózgu czy inne ciężkie wady które doprowadzą do śmierci dziecka zaraz po urodzeniu. Współczesna medycyna tak poszła do przodu że wady serca można skutecznie usunąć. Teraz bardzo dużo niemowląt ma wady serca. Z tego powodu nie powinni być usunięte. Jest różnica między nieuleczalnie chorym a z szansą na wyzdrowienie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v