Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bo to są barany. Oni nie rozumieją, ze jak spadnie pogłowie bydła. To ceny zbóż spadną bo potrzeba będzie mniej paszy. Natomiast ci co oddali ziemię w dzierżawę to już zupełnie maja wywalone. Ważne, ze kasa leci a niech ten jeleń co uprawia się martwi po ile zboże. Tak pisze jeleń bo jak widzę w moich rejonach na jakich zasadach ludzie dzierżawy biorą to nic innego jak jelenie do roboty. A raczej do walenia po rogach. Znam przypadek gdzie łepek za 5 i 6 klasę całe dopłaty z ONW oddaje i jeszcze właściciel ziemi dwa lata suszowe składał.

Na wsi coraz mniej ludzi hoduje zwierzęta a ci nastawieni na duże hodowle często bogaci traktowani są zwykle na wsi jak wrogowie bo wiadomo mają dużo ziemi jakiś niezły dom czy samochód i maszyny. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Chłopy wpiszcie sobie romi rain w google i zobaczcie jaka fajna dupe czka. Nic z tego waszego gadania nie będzie polacy to złodzieje i tyle

Opublikowano
4 godziny temu, Sean napisał:

Zgadza się, więc nie ma innego wyjścia jak sami się będą jeb*ć i wyłapywać, bo zazwyczaj na przemian rządzą, i nie ma co ich żałować czy bronić, bo wszyscy mają dobrze za uszami.

k**wa k**wie łba nie urwie

4 godziny temu, Denwer napisał:

Najlepszego  ministra  wywalić  z  posady  teraz  z partii  chcą   koniec  świata  koniec  świata

https://wiadomosci.wp.pl/jan-krzysztof-ardanowski-na-wylocie-z-pis-6565158540819104a

Czyżbyś poddawał pod watpliwość  słuszność postępowania genialnego Jarosława? 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Czyżbyś poddawał pod watpliwość  słuszność postępowania genialnego Jarosława?

Tak  coś  go  p*zło  widać  ostatnio.    Niech  tak  dalej  robi   to  denwer  się  wk*rwi  i  banerów  za  freee  wieszać  nie  będzie 

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Teraz Czarnecki zamieszany w aferę Getbek mocno powiązaną z pisem.

Tak   z Pisem  a  broni  go  POwska  papuga     ładne  bajki   prawisz    bardziej  on z TVN  powiązany  jak  z PiS

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Tak  coś  go  p*zło  widać  ostatnio.    Niech  tak  dalej  robi   to  denwer  się  wk*rwi  i  banerów  za  freee  wieszać  nie  będzie 

Bbbuuuchaaachaaaa , już to widzę :D

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

już to widzę 

Jak  Ardana  wywalą  to  ja   już  dla  PiS  banerów  ani  nic  robić  nie  będę. Bo robiłem  to  dla  Ardanowskiego  dla  Polskiej  wsi   aby  żyło  się  nam  lepiej  a  teraz  prezesa  coś pi*ło w łeb   i  zmienił  kierunek  na  pod  wiatr   a ja  pod wiatr  nie mam zamiaru  płynąć 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, leszek1000 napisał:

to z czego będziesz żył. 

Z  tego  co  dotychczas 

1 minutę temu, Ulman napisał:

I co z tego jak i tak bedziesz na nich głosował i trollował.

Jak  ardan  założy  nową  partię  to  na ardana   a jak  zostaną  te  co  są   to  na nikogo  nie  zagłosuję 

Opublikowano

Tak się martwicie odłóg Polski ? Nie ma powodu sami zobaczcie .

Dowiedz się więcej >

Ujemne oprocentowanie długu Polski. Dołączyliśmy do elitarnego grona .

Wziąć kredyt i zamiast płacić odsetki, to jeszcze odsetki dostać. Każdy by tak chciał, ale to sytuacja niemożliwa dla zwykłego Kowalskiego. Dla rządów już tak. Od początku miesiąca polskie obligacje skarbowe roczne i dwuletnie notowane są z ujemnymi rentownościami.

Popyt na polskie obligacje skarbowe wzrósł na świecie tak bardzo, że inwestorzy godzą się dopłacać odsetki, żeby je mieć

Z ujemną rentownością notowane są już papiery jednoroczne i dwuletnie. Dwuletnie osiągnęły rekordowo niską rentowność w piątek .

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Z PISowskiego socjalu

Nie  wziąłem  żadnego  Pisowskiego  socjalu   jedyny  ,social,,  który  dostałem to  ten  z ARIMR, ARR   czy  Gminy  umorzenie  podatku  po  zakupie  ziemi 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Popyt na polskie obligacje skarbowe wzrósł na świecie tak bardzo, że inwestorzy godzą się dopłacać odsetki, żeby je mieć

To jest za***ista wiadomość i pewnie sukces PiS. Świat tylko czekał na nasze obligacje. 😂

W takim razie niech teraz zapłacą tymi obligacjami Żydom za mienie bezspadkowe. A co!😂

Opublikowano
20 minut temu, Denwer napisał:

Tak   z Pisem  a  broni  go  POwska  papuga     ładne  bajki   prawisz    bardziej  on z TVN  powiązany  jak  z PiS

Afera Getbek jest mocno powiązana z pisem nie Czarnecki.

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/afera-getback-o-co-chodzi-kalendarium-4722589

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/knf-leszek-czarnecki,198,0,2420934.html

Konrad K. Chrzanowski, Morawiecki wszystko razem. Pis ma duży interes w tym by Giertych trafił za kratki. Bo pozostaje jeszcze sprawa dwóch wierz z Kaczyńskim w roli głównej w którą też Giertych został zaangażowany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v