Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

On co raz jakiś bełkot nieznanych autorów wkleja przyzwyczaisz się.

Zauważyliście, że w szczujni już nie mówią o 5 Kaczyńskiego jak na początku tylko 5 dla zwierząt?

Co do ustawy nie wiadomo co tam senat zmajstrował. Sporo jest poprawek. Rząd pewnie będzie sporo wydawał na rekompensaty. A ustawa i tak uderzy w rolnictwo. Nie tylko w producentów wołowiny ale w dłuższym terminie producenci zbóż tez nie będą mieli takiego zbytu na produkcję pasz. Kurczakom tylko się nie upiekło. Je będzie można dalej ubijać rytualnie ale może dlatego, ze one mniej cierpią niż bydło podczas uboju.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

zwierzęta nie mają praw - to ludzie mają obowiązek dbać o zwierzęta

I to właśnie jest sedno całego zamieszania. Podczas rozbijania tego gówna na atomy zapomnieli o punkcie wyjścia.

Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

Rozmawiałem niedawno ze znajomym, gejem. Tak z ciekawości na temat lubiany przez denwera wszedłem to mi powiedział, że go polityka nie interesuje. W temacie wybryków golizny podsumował jedynie iż to jakieś pedały. Taka sytuacja...

Pisałem już kiedyś, że aktywiści więcej szkody robią swojemu środowisku niż pożytku.

10 godzin temu, Ulman napisał:

Jakby Patryk Nijaki był prezydentem wawy to żadnych awarii by nie było. 

Wtedy dopiero opozycja by krzyczała a tak siedzi cicho.

Opublikowano

Rodzice nauczyli. Popatrz na te gęby....

15 minut temu, dsbh napisał:

Wtedy dopiero opozycja by krzyczała a tak siedzi cicho.

.Czyli sytuacja symetryczna . PIS  i PO zachowują się tak samo bo to takie samo towarzystwo.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Trzeba zapytać Pudy, Fogiela albo Morawetzkego. Oni mają to w jednym palcu

Fogel sukinkot z mojego powiatu a konkretnie z Radomia syn piekarza. 

Będzie trzeba mu dostarczyć trochę "użyźniacza " na trawnik przed jego posesją.

2 godziny temu, Denwer napisał:

maxresdefault.jpg&cfs=1&ext=jpg&_nc_cb=1

Według ekooszołomów i im podobnych to mleko leci z krowiej d**y.

Opublikowano
53 minuty temu, PRIMO napisał:

Według ekooszołomów i im podobnych to mleko leci z krowiej d**y.

Przecie  oni  lubią  takie  kakałko   te  co  do wisły  leci  to  przecież  czysty  nawóz  odżywczy  :ph34r:

Opublikowano

Oglądałem dziś w Grafitti Czarzastego. Nagonka na rolnika jest niesamowita i parcie na 5 Kaczyńskiego.  Nie chce żadnych ustępstw.

Opublikowano (edytowane)

Za trzy lata będą w d*pę włazić rolnikom. Oby się tym razem nie przejechali.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Za 3 lata jeśli rolnik pamiętliwy i nie da się omamić to będą włazić ale widły w du*ę. 

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Za trzy lata to rolnik będzie tyle znaczył w Polsce co nic .

I tu się mylisz, wyborcą pozostanie nadal, byle pamiętliwym i nieprzekupnym.

Opublikowano

Były minister Rolnictwa Ardanowski prawdę powiedział na rolnictwo brakuje kilkanaście miliardów by mogło istnieć wiec dadzą kilka groszy przed wyborami rolnikowi bo kasy brak i poparcie będzie . Za kasę wszystko się da zrobić .

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Znajomi maja po 20 do 30 ha buraków cukrowych zostaje im na czysto po 500 zł z 1 ha i to nie każdemu jaki to dochód jest raz w roku .

Ale mają dodatkowe dopłaty do buraka po 1500 do hektara, więc coś za coś.

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

z ta dopłatą zostaje 500 zł na czysto .

To  coś  źle  robią.  unas  aż  się  trzęsą  wszyscy  byle  więcej  buraka  zasiać   bo  zostaje  2 razy tyle  co  z rzepaku  bo  dopłata  +  wysłodki +  jak  plon  jest  wyższy  jak 60t/ha 

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Były minister Rolnictwa Ardanowski prawdę powiedział na rolnictwo brakuje kilkanaście miliardów by mogło istnieć wiec dadzą kilka groszy przed wyborami rolnikowi bo kasy brak i poparcie będzie . Za kasę wszystko się da zrobić .

To niech Pan Minister wytłumaczy komu, albo gdzie chciałby ulokować w rolnictwie te kilka miliardów i jak miałoby to poprawić dochody rolnika.. Znowu pieprzy jak potłuczony. 

28 minut temu, galan99 napisał:

Ale to już z ta dopłatą zostaje 500 zł na czysto .

Bo tak ma być. Taki jest plan i producent ma być je..ny. To niech idą z tym wynikiem do GUSu, może dochodowość z hektara im obniżą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v