Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, leszek1000 napisał:

Mój kot złapał dzisiaj grubą mysz i to bez ogłuszenia. Pytanie czy kot pójdzie do paki za naruszenie prawa. 

Jak się dowie o tym organizacja ochrony zwierząt wsadzą właściciele kota lub dowalą karę grzywny .

Opublikowano
59 minut temu, leszek1000 napisał:

Mój kot złapał dzisiaj grubą mysz i to bez ogłuszenia. Pytanie czy kot pójdzie do paki za naruszenie prawa. 

kot jak pójdzie siedzieć to i tak źle nie będzie miał bo przysługuje mu 6m2 a więźniowi człowiekowi 3m2

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Wawa znowu będzie w ściekach oj będzie śmierdzieć .

Awaria "Czajki": Demontaż mostu pontonowego przez wysoki stan wody. Ścieki znów spłyną do Wisły

Most pontonowy z rurociągiem, którym ścieki z lewobrzeżnej Warszawy awaryjnie płyną do oczyszczalni "Czajka" w Warszawie, zostanie na jakiś czas zdemontowany. Taką decyzję podjęło dziś Wojsko Polskie. Związane to jest z prognozowanym wzrostem stanu wody w Wiśle. Rurociąg również zostanie rozebrany, więc konieczny będzie ponowny zrzut nieczystości do rzeki. Dziś rozpoczynają się pierwsze prace związane z tą operacją.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Denwer - kłamczyńskiego i podpremiera od miski ryżu też CBA zawinie  :D

Tak   wiadoma sprawa  będą  siedzieć.  JKM  zostanie  ogłoszony  królem Polski  a  Bosak  jego  klaunem 

121611074_3446484605373948_7146407459803

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Króla Polski w postaci kłamczyńskiego już mamy. A klaunów nawet dwóch - prezydent długopis i podpremier vatowiecki,

Opublikowano

Kurcze... Jak powiem, żem zdrajca narodu to też mi przywieziecie? Bo niema skąd wziąć...

Rozmawiałem niedawno ze znajomym, gejem. Tak z ciekawości na temat lubiany przez denwera wszedłem to mi powiedział, że go polityka nie interesuje. W temacie wybryków golizny podsumował jedynie iż to jakieś pedały. Taka sytuacja...

Opublikowano

Nauczyciele boją się pracować. "Kadra powoli się wykrusza"

Wśród nauczycieli panuje strach przed koronawirusem, a także przed trudnościami związanymi ze zdalną nauką. Problemy mnożą się z dnia na dzień. Coraz więcej pedagogów - szczególnie starszych osób - korzysta z L4. W jednej w podłódzkich szkół troje nauczycieli - głównie z powodu strachu przed pandemią - zdecydowało się wziąć roczne urlopy dla poratowania zdrowia. Kolejni są na zwolnieniach albo na kwarantannie.

Opublikowano
8 godzin temu, PRIMO napisał:

Co do prezydenta ale Dudy 😖

Oni o Wołyniu przypominaja sobie 11 lipca w rocznice krwawej niedzieli.  Amerykanom robią łaskę, UPAińców wspierają , na Rosje plują w Brukseli machaja szabelka a wszyscy oni  mają ich w d*pie. 

3 godziny temu, witejus napisał:

kot jak pójdzie siedzieć to i tak źle nie będzie miał bo przysługuje mu 6m2 a więźniowi człowiekowi 3m2

Kot nie pójdzie siedzieć bo tego prezes dekretem zakaże.

2 godziny temu, leszek1000 napisał:

urban już długo nie pociągnie. 

Jeszcze dostanie kataru na pogrzebie prezesa.

Opublikowano

zwierzęta nie mają praw, bo prawa mogą mieć tylko istoty rozumne; prawa są nierozłączne z obowiązkami, a jakie obowiązki chcemy nadać zwierzętom i jak je później z nich rozliczać?

zwierzęta nie mają praw - to ludzie mają obowiązek dbać o zwierzęta

---------------------------------------------------

wiosną, na początku epidemii mieliśmy w szpitalach 6300 łóżek dla chorych na koronawirusa, dzisiaj już wszystkie są zajęte, a także połowa dostępnych respiratorów; obecnie liczbę łóżek w szpitalach zwiększono do 13000, co będzie później? gdy się zapełnią, za około dwa tygodnie? noszenie maseczek, zwłaszcza na zewnątrz nie wiele daje, jedyną metodą ograniczenia namnażania się wirusa jest ograniczenie kontaktów międzyludzkich, zakaz wszelkiego rodzaju imprez (zwłaszcza towarzyskich spotkań) i zamknięcie szkól; to jest niezbędne minimum, które powinno być wprowadzone już dwa tygodnie temu, chyba ,że chcemy zamknąć całą gospodarkę?

jest coraz więcej badań pokazujących, że koronawirus powoduje zmiany w płucach u 80% chorych; przy poprzednich koronawirusach (SARS,MERS), długotrwałe uszkodzenia płuc miało 30% chorych; w chinach 15% badanych miało uszkodzenia serca widoczne w badaniu echo, a także zaobserwowano zlepianie się czerwonych krwinek i powstawanie zakrzepów powodujących zawały i udary mózgu; koronawirus ma również negatywny wpływ na mózg, u 50% chorych zauważono zaburzenia neurologiczne i problemy z krzepnięciem krwi

prace nad szczepionkami dwóch firm (j&j i astrazeneca) z czterech najbardziej zaawansowanych (jeszcze: pfizer i moderna) zostały wstrzymane ze względu na pojawienie się skutków ubocznych

badań jeszcze jest mało, są na małych próbach i mało jeszcze czasu upłynęło, ale są bardzo niepokojące

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v