Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest dokładnie odwrotnie. Ja nie  dziaduje tylko płace na tych nierobów  i gamoni którym lewacki pis darmoche rozdaje  i to mi sie nie podoba. Wszystkie gołodupce to popieraja bo dostaja kase której nie zarobili.Popieraja to równiez lewicowcy (nienormalni ludzie) którzy cieszą się z tego że pracuja na innychO.o 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ja nie  dziaduje tylko płace na tych nierobów  i gamoni którym lewacki pis darmoche rozdaje  i to mi sie nie podoba.

Gdyby  tak było  to  byś  nie  patrzał  w tamtą  stronę.  Social ci  przeszkadza   ale  złodzieje  wykradający  miliardy  już  nie   ciekawe czemu.  A może  ci  tak  PiS  przeszkadza  bo  uszczelniają  te  wyłudzenia  co  🤔 i nie  chodzi  o  te  parę  złoty  dla  patoli 

Opublikowano

Szmergiel tu nie tylko o rolników chodzi. To jest jedna z wielu iskier. Naród pracujący jest wkurwiony i ma już dość .obostrzenia kwarantanny i o co się martwię w twoim przypadku także utrudniony dostęp do służby zdrowia .o skrobaniu resztek budżetu nie wspomnę 

Opublikowano (edytowane)

Miliardy ukradzionego vatu to bajka dla nierobów i głupków by im ich dziadowanie wytłumaczyć. Vat jest takim podatkiem który nigdy się nie zbilansuje Czemu tych złodziei za te miliardy vatu nie zamneli do wieźnia? Dowiedz się w centrali  jaka jest oficjalna wykładnia.

11 minut temu, szmergiel napisał:

a ja nie pracuje na innych i to popieram. ot taki paradokas

Jesteś bezrobotnym patolem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

wszedzie jest tak samo a czesto gorzej  niz w polsce

6 minut temu, Ulman napisał:

Miliardy ukradzionego vatu to bajka dla nierobów i głupków by im ich dziadowanie wytłumaczyć. Vat jest takim podatkiem który nigdy się nie zbilansuje Czemu tych złodziei za te miliardy vatu nie zamneli do wieźnia? Dowiedz się w centrali  jaka jest oficjalna wykładnia.

Jesteś bezrobotnym patolem?

wg ciebie chyba tak skoro popieram 500 na dzieci.ps. w zadnym z moich  postow nie znajdziesz poparcia na patolstwo,jedynie stwierdzenie ze nie ma zlotego srodka i zawsze znajdze sie czarna owca ale poziom socjalu w polsce jest niski w stosunku do innych krajow i uwazam ze nie powinien byc zmieniony .500 popieram bo to pomoglo wielu rodzinom i dziwie sie tak na to krzyczysz jak efekty tego programu widac golym okiem.te pieniadze wracaja i sa obracane .

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
10 minut temu, szmergiel napisał:

wszedzie jest tak samo a czesto gorzej  niz w polsce

wg ciebie chyba tak skoro popieram 500 na dzieci.ps. w zadnym z moich  postow nie znajdziesz poparcia na patolstwo,jedynie stwierdzenie ze nie ma zlotego srodka i zawsze znajdze sie czarna owca ale poziom socjalu w polsce jest niski w stosunku do innych krajow i uwazam ze nie powinien byc zmieniony .500 popieram bo to pomoglo wielu rodzinom i dziwie sie tak na to krzyczysz jak efekty tego programu widac golym okiem.te pieniadze wracaja i sa obracane .

Niech sami te pieniądze zarobią i będzie ok. 

Możesz wujaśnić jak to robisz że nie pracujesz na innych?

Opublikowano

no i co to jak nie burdel? no co? małe pocieszenie że w innych krajach też nie za wesoło.

Opublikowano
7 godzin temu, Denwer napisał:

Głupoty  to  opowiada  korwin  i  jego przydupasy  a stada  głupków  wierzą  w  takie  rzeczy  jak  głodzenie  więźniów  czy     obniżanie     podatków.

zdejm  obsrane  gumowce  i  wyjdź  do  ludzi  może  zmądrzejesz  ale  wątpię  w  to   ale  jakaś  iskierka  nadziei  jest 

A ty  uświadamiasz   mnie  że  jesteś  sorry  że  tak  dosadnie  ale  jednym  z tych  bezmózgich  trepów  co   nic  nie  potrafili  w życiu  poza  zostaniem  na garnuszku  państwa.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Masz  kontakt  z  krowami  jak    jakaś  mućka  do  ciebie   zaryczy  jak  ją za mocno  za  wymię  pociągniesz  :D    Poszukaj  sobie  jak  broniłeś  kołodziejczaka  i  tego  Agro  powstania  wielkiego  z którego  wyszło  wielkie   G😂   ci  sami  co  teraz  wieszczą  wielkie  ruszenie  wtedy   tak  samo  pisali   oj  łatwo  wami  sterować  łatwo   🤣

Dobrze że moje krowy nie umieją czytać bo by się zaryczały ze śmiechu jakby to przeczytały to co piszesz. 😂🤣😂🤣😂🤣

A czyli tylko twoje urojenia że broniłem Kołodziejczyka. 

Kakby tak było to już byś znalazł mój rzekomy post gdzie bronię Kołodziejczyka. 

Opublikowano
8 minut temu, leszek1000 napisał:

Ostatnio kobieta zmarła na wyrostek robaczkowy. Zamiast badań czekała na wyniki covidu. Umarła w męczarniach. 

doszło do tego aby dostać skierowanie czy receptę trzeba kijem walić w parapet

Opublikowano

Niestety. Taka patologia, że publicznie boją się leczyć ale już prywatnie to śmiało możesz iść.  

Bo w publicznej mają wyrąbane i tak stałą stawkę dostaną a w prywatniej muszą zarabiać. 

To samo w urzędach oni nic nie muszą. Kasa co miesiąc i nic im nie zrobimy. A powinni być rozliczani za efektywność pracy,ilość załatwionych spraw. 

Byłem na praktykach w urzędzie gminy to wiem co tam się wyrabia. 

Chyba każdy się zgodzi że przez te wszystkie podatki i ustawy mamy ogromną ilość urzędników. Ma może ktoś dane ile ludzi pracuję publicznie ? 

• Like 1
Opublikowano

Najlepiej nie chorować,  już zadbać o wzmocnienie organizmu oraz zaopatrzyć się w niezbędne medykamenty na dłuższy okres.

Opublikowano (edytowane)

no tera to żeś doj.... :D

1 minutę temu, Ywa napisał:

Najlepiej nie chorować,  już zadbać o wzmocnienie organizmu oraz zaopatrzyć się w niezbędne medykamenty na dłuższy okres.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

no jak? daj takie rady przewlekle chorym.

a przy okazji. majtki noś w kieszeni, bo zaostrzają obostrzenia.

Opublikowano

prezes zostal vice-premierem a wy o jakis glupotach piszecie.

pamietacie jak ostatnio byl premierem-takim  prawdziwym , jakie jaja sie wtedy odstawialy ?? jesli nie bedzie lepiej[to akurat pewne] to bedzie weselej,  w wolnje chwili przegladnijcie sobie jak wygladaly rzady pod wodza giertycha i leppera

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

prezes zostal vice-premierem a wy o jakis glupotach piszecie.

Chciałbym zobaczyć "Kompetencyjny zakres obowiązków" na tym stanowisku. No i ciekawe kto go napisze dla Pana Kaczyńskiego. 😂

Ale tam będzie jeszcze weselej, jak chłopaki z SOP będą się prześcigać w ochronie Pana Jarosława z ludźmi z Gromu. Popcorn wymagany bo będzie się działo.😂

No i w kwestii tego 1mln na ochronę bezcennego dobra narodowego w postaci powłoki cielesnej Pana Kaczyńskiego, to ja tylko pytam. Ilu obywateli tego kraju dostało kurację ratującą zdrowie i życie wycenioną na 1mln PLN? Czy aby ktoś tu nie pomylił się w priorytetach?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Ywa napisał:

😂 Pan Wałęsa obalił komunę i Nobla otrzymał, .

I  gdzie  ta  komuna  leży ??.   Nobla  to  dostał  jak  komuna  miała  się  świetnie  

12 godzin temu, soltys48 napisał:

🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Akurat moja opozycja nie dołożyła do tego ręki

Za  to  życzyła  rolnikom  :

Ton  gnijących  jabłek

Trzody  po 3zł  za kg

Wysokich kar  za nie  przypiętego  krowiego kolczyka

Kar  za  wycięcie  samosiejki

Konfiskaty   ojcowizny  przez  komorników

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v