Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

ciezko u swini nazwac szyje ale powiedzmy na dole w szyje w kierunku tylu zawsze takim dlugin z 30cm nozem. tyle wiem ,tyle widzialem i zawsze bylo to moment jak swinia fikla na ziemie po uderzenu w leb i jak dostala nozem 2 razy to chwila i przestawala sie ruszac . wg mnie takie zabijanie jest normalne.nie wyobrazam sobie na zywca swinie za ryja trzymac na lince i podrzynac gardzlo.poprostu nie wyobrazam i zdania nie zmienie

zapewniam Cię że serca nie sięgnie taki nóż. u nas też tak się zabijało. bo już nas ucywilizował pis i świń nie ma.

Opublikowano
11 minut temu, mikad napisał:

Zwierzęta hoduje się po to żeby je zjadać ale jak chcesz go zjeść to pierdolnij w łeb aby było szybko i skutecznie a takie podrzynanie tętnic żeby się wykrwawiał powoli bo mięso musi byś halal albo koszerne jest w obecnych czasach chore i pokazuje tylko jakimi pojebami są ludzie którzy wyznają takie poglądy a dziwnym trafem należą do nich muziole i żydzi.

Tysiace lat tak sie praktykowało by serce wypompowało krew i nie trzeba było wiele spuszczać Wchodzisz w jakies lewackie dywagacje o etycznym uboju gdzie my tymczasem mamy na tym robic biznes a nie rozkminiać jakies pierdoły o cierpiącym zwierzaku. Nie zrobimy tego my to kto inny na tym kase będzie trzepał  Na własne życzenie w imię poprawności politycznej i jakiś wydumanych pierdół  rozpierniczymy dobrze działającą branżę . Zidiocenie to mało powiedziane.

Opublikowano

liz,liz pajacu.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

zapewniam Cię że serca nie sięgnie taki nóż. u nas też tak się zabijało. bo już nas ucywilizował pis i świń nie ma.

skoro tez tak samo to robiles to dlaczego uwazasz ze nie mam racji w sprawie ogluszania?

ulman. juz raz pisalem ,jestem przeciwnikiem tego typu ubojowi bez wzdgledu gdzie,powinno nie byc tego nigdzie a nie tylko w polsce.pojmujesz?

Opublikowano

Spoko... zara cały świat zakaże bo jakiś szmerglus tak uważa... 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

rację może i masz, ale co w zamian? jedynie dalsza likwidacja rolnictwa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Nie będzie w Polsce bambrów co oni nie mogą i płacą po 100 tyś za 1 ha ziemi bo na samej uprawie pszenicy nie utrzymają się .

Nie trzeba będzie siać grochów , soi bo nie będzie komu zjadać z u prawami warzyw też dużo nie trzeba na rynek bo ziemniaki w tym roku tanie bo za dużo jest na rynku tak samo z papryką i typ .

Zachód ro***bie gospodarkę u nas a sami będą mieli zbyt 37 mil kraju raj na ziemi .

Ten rok dla bambrów jest już nie korzystny sam rzepak pociągną nie jednego pod kreskę bo plonował do 3 ton ale większości to 2 tony .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

widzisz paafnucy ja to tylko mam takie przekonania i tyle. wiekszosc ludzi tez .wiem i masz racje tak jak mirro ze sa argumenty finansowe natomiast wiekszosc ludzi w polsce tego nie popiera. taki debil ogarek nie rozumie ze tutaj to akurat ja mam inne zdanie na af  ale w spoleczenstwie to ogromna wiekszosc tego nie akceptuje

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Nie będzie w Polsce bambrów co oni nie mogą i płacą po 100 tyś za 1 ha ziemi bo na samej uprawie pszenicy nie utrzymają się .

Nie trzeba będzie siać grochów , soi bo nie będzie komu zjadać z u prawami warzyw też dużo nie trzeba na rynek bo ziemniaki w tym roku tanie bo za dużo jest na rynku tak samo z papryką i typ .

Zachód ro***bie gospodarkę u nas a sami będą mieli zbyt 37 mil kraju raj na ziemi .

Przecież my sami rozpitalamy nasze rolnictwa m in. takimi durnymi ustawami. Bambry będą i się utrzymają - o to się nie martw. 

Opublikowano

Od wieków człowiek hodował bydło aby je zabić i zjeść... I tego nikt nie przeskoczy i tyle.... Jeśli nie ubja u nas to zrobią to gdzie indziej i tyle... Wiec niczego to nie zmieni bo żyd i arab płaci i decyduje za co.... A takie szmergle co nie mają zwierzaków to mogą tylko poudawac obroncow zwwierzat.... Taki psychiczny  flustrat to kopa rano zasadza dla psa albo kota a w necie udaje obrońcę 

Opublikowano

⁹człowieku potrafisz pojąć taka prosta zasadę żeby zwierzę ogłuszac?

tutaj możesz pisać big wie co ale w społeczeństwie jesteś w malutkiej mniejszości i żadne pyskówki tego nie zmienia. jeżeli natomiast uważasz że jest inaczej to weź podpytaj na forach publicznych i wtedy zobaczysz ile procent Polaków jest za a ile przeciw. czyste liczby może ci oczy otworza

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, pafnucy napisał:

rację może i masz, ale co w zamian? jedynie dalsza likwidacja rolnictwa.

Zakaz uboju  rytualnego nie  oznacza  końca rolnictwa  no  nie daj  się  zwariować   będzie  trudniej wypchnąć  wołowinę  fakt  cena bydła  spadnie  ale  rolnictwo  z tego  powodu  nie upadnie.  Nie  pamiętasz  jak  krowiarze  płakali  że  jak limit mleka  zniosą  to  cena  się  zawali   i  co  zawaliła  się ??  Z  burakiem cukrowym  to  samo  miało  być  a wyszło  że  setki  ha  więcej  jest  siane  jak nie tyś  i  wszystkim się  opłaca 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

tak naprawde to mało kto wie jak wygląda smierć razem ze mną , fachowo wykonane poderzniecie gardła zwierzakowi nie jest meczarnią dla zwierzaka sama fizjologia sprawia żę w momencie podrzynania zwierz tego nie czuje a ból pojawia sie po jakimś czasie po 10-15 sekundach wtedy narządy tracą dokrwienie i dotlenienie a neurony sie blokują .              co do cen to ostatnio dużo nie szło  wołowiny ubijanej religijnie po czesci z kryzysu w turcji tam szło mieso wołowe ale jak pojawił sie  kupiec z Izraela to dobrej jakosci bydło potrafiło sporo zdrożeć 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Zakaz uboju  rytualnego nie  oznacza  końca rolnictwa  no  nie daj  się  zwariować   będzie  trudniej wypchnąć  wołowinę  fakt  cena bydła  spadnie  ale  rolnictwo  z tego  powodu  nie upadnie.  Nie  pamiętasz  jak  krowiarze  płakali  że  jak limit mleka  zniosą  to  cena  się  zawali   i  co  zawaliła  się ??  Z  burakiem cukrowym  to  samo  miało  być  a wyszło  że  setki  ha  więcej  jest  siane  jak nie tyś  i  wszystkim się  opłaca 

Buraki są tylko bo jest jeszcze dopłata cukrowa nie wielka ale jednak jest .

Tylko rzepak i pszenica daleko nikt nie zajedzie bo rzepak szybko wypadnie z gry co 2 rok jak zwiększy się zbyt powierzchnia uprawy rzepaku to i cena spadnie .

Opublikowano
5 minut temu, szmergiel napisał:

tutaj możesz pisać big wie co ale w społeczeństwie jesteś w malutkiej mniejszości i żadne pyskówki tego nie zmienia. jeżeli natomiast uważasz że jest inaczej to weź podpytaj na forach publicznych i wtedy zobaczysz ile procent Polaków jest za a ile przeciw. czyste liczby może ci oczy otworza

szmyrgiel, Ty na tych publicznych forach, to popytaj, ilu z tej wièkszości społecznej, konia, krowę, czy świnię miało przyjemność zobaczyć, dotknąć, powąchać. 
oni są wielkimi przyjaciółmi zwierzyny. Np dzików. Ale tylko tych dzików, które w mojej kukurydzy ucztują, ba jak na podmiejskich ogródkach działkowych, czy miejskich trawnikach, to dziki won do swoich naturalnych siedlisk, bo nie może tak być, że do miasta wchodzà, ale że miasto dzikom w buchtowisko się wpieprzyło, tego nie wie nikt, z tej społecznej większości, która wirtualną rzeczywistością i informacją żyje. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pafnucy napisał:

no zobaczymy.

Zakaz uboju  rytualnego  już  był  2013-14   i  rolnictwo  jak wiesz z tego  powodu  nie upadło 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

W d*pie się utrzymają nie jestem ślepy i widzę co się dzieje z tymi bambrami rzepak za***rdolił im finanse , pszenica też za dobrze nie wyszła .

Jak gruby schudnie to chudy zdechnie. Możesz sobie pluć i spekulować ale oni nie jeden taki rok przezyli i niejeden przezyją. Efekt skali zawsze zrobi swoje i nic na to nie poradziasz.

16 minut temu, szmergiel napisał:

Co z tego że większość za jak każdy wie że większość jest głupia.

10 minut temu, galan99 napisał:

Buraki są tylko bo jest jeszcze dopłata cukrowa nie wielka ale jednak jest .

Tylko rzepak i pszenica daleko nikt nie zajedzie bo rzepak szybko wypadnie z gry co 2 rok jak zwiększy się zbyt powierzchnia uprawy rzepaku to i cena spadnie .

Z gry to tacy jak ty najszybciej wypadną.

Opublikowano
9 minut temu, bezbarwny napisał:

szmyrgiel, Ty na tych publicznych forach, to popytaj, ilu z tej wièkszości społecznej, konia, krowę, czy świnię miało przyjemność zobaczyć, dotknąć, powąchać. 
oni są wielkimi przyjaciółmi zwierzyny. Np dzików. Ale tylko tych dzików, które w mojej kukurydzy ucztują, ba jak na podmiejskich ogródkach działkowych, czy miejskich trawnikach, to dziki won do swoich naturalnych siedlisk, bo nie może tak być, że do miasta wchodzà, ale że miasto dzikom w buchtowisko się wpieprzyło, tego nie wie nikt, z tej społecznej większości, która wirtualną rzeczywistością i informacją żyje. 

i co na to poradzisz ?jestes w mniejszosci i tyle. wiekszosc chce zakazu tego bestialswa i tego nie zmienisz. ps. co ci przeszkadza zeby zabijac zwierzeta z ogluszaniem ?

Co z tego że większość za jak każdy wie że większość jest głupia.

ulmann co z tego ze glupia jak zakladajac ze chodzi o ludzkie zachowanie to maja racje.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Jak gruby schudnie to chudy zdechnie. Możesz sobie pluć i spekulować ale oni nie jeden taki rok przezyli i niejeden przezyją. Efekt skali zawsze zrobi swoje i nic na to nie poradziasz.

Tyle  że  gruby  musi  być  gruby   a  nie  jak w większości  przypadkach   chudy  udaje  grubego   i  potem  jest  płacz  i zgrzytanie  zębami 

Opublikowano

A no to że te głupcy zara wyjdą na ulice i rozdupco ten Pis... Głupcy wybrały to i głupcy rozdupco... 😋

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

ps. co ci przeszkadza zeby zabijac zwierzeta z ogluszaniem ?

Nie przeszkadza mi to. 
wiesz co zaczyna mi przeszkadzać i razić? Że, jak Korwin powiedział chyba, dwóch meneli spod budki z piwem itd... 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

A no to że te głupcy zara wyjdą na ulice i rozdupco ten Pis... Głupcy wybrały to i głupcy rozdupco... 😋

Prędzy sie  twoja  chałupka  rozdupcy   jak  PiS 

Opublikowano

wiesz ilu ludzi procentowo bedzie chcialo wyjsc na ulicze?masz ty rozum.? pamietam kilka lat temu te strajki co tu na forum bylo ojojo a  w polsce to wiekszoc olala i tak bedzie i tym razem.nie pierwszy i nie ostatni raz zreszta

2 minuty temu, bezbarwny napisał:

Nie przeszkadza mi to. 
wiesz co zaczyna mi przeszkadzać i razić? Że, jak Korwin powiedział chyba, dwóch meneli spod budki z piwem itd... 

wierzysz we wszystko co gada korwin? jest tu jeden taki co wierzy i hiny sa dla niego wzorem.

skoro nie przeszkadza ci to dlaczego masz do mnie "ale" o to ze tego nie popieram a jak juz pisale wielokrotnie  nie popieram tego wogule nie tylko w polsce

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

hiny 

wogule 

I mówisz że maturę pisałeś z polskiego na 4... 😜🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v