Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, witejus napisał:

nie wiem jak inni bo ja na pewno nie zapomnę

nie wiem jak inni bo ja na pewno nie zapomnę

Wyniki głosowania za odrzuceniem wniosku o przywrócenie uboju rytualnego w 2013. Zobacz sobie kto głosował za odrzuceniem tego wniosku, czyli za tym żeby uboju rytualnego nie przywracać

http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=7&NrPosiedzenia=45&NrGlosowania=77

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano

@galan99   nie  przesadzaj    zakaz  uboju  już  był  i  to przeżyliśmy   nie wiem poco    tak dramatyzować.  Wiadomo     że  będą  straty     no  ale  nic  nie poradzimy   prezes   się  uparł   i  tylko   Trybunał  może   to  odwlec  w czasie  lub  zablokować.  Oby  tylko  Prezydent  nie  wetował  tylko  do trybunału  bo  weto  szybko  odrzucą bo mają  większość 

Idą  o  zakład  że  ten  koleś  z filmiku   ani  1 kg  obornika  nie  zawiezie  do  warszawy   

Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

bardzo się różnimy mirro i tyle w temacie. ty mozesz sie pastwic nad zwierzyna ja nie potrafie i tyle.

Pastwić się to może bym i potrafił, ale tego nie robię. Kwestia semantyki. Wszystko zależy od celu jaki sobie stawiasz. Lanie pałą psa i patrzenie czy może się jeszcze czołgać to już pastwienie się. Podpalanie kota chyba też, Zauważ ze poderżnięcie gardła człowiekowi to tylko zabójstwo z użyciem określonego narzędzia. Mówię tylko że granica wrazliwości została na tyle przesunięta iż stajemy się słabym społeczeństwem. Może to i dobrze ale też niesie niebezpieczeństwo zniewieścienia. 

Az tak bardzo się nie różnimy tylko byliśmy inaczej tresowani.

Opublikowano

Szmergiel  jest sfrustrowany bo dojna zmiana się sypie...okradla i narobiła 200mld długu a ten mało się nie  posra że to jeszcze za malo nakradli  Żadnego zakazu nie będzie i jedyny rytualny ubuj dokona  się na panu zero i tyle...  tylko  o wewnętrzna wojnę chodzi a nie o los zwierzaków i tu gra jest o bezkarność dla swoich .... Wściekle chłopy rozdupco ten nierząd jak będzie inaczej 

Opublikowano

Głosowały niech tera mają po d*pie.... Jestem za tym aby jaro ich dymał ile wlezie... 😋

Chłop musi zapłacić za swoją głupotę... 🤣

Opublikowano

Jeszcze niech una w dopłaty wstrzyma i gitara... 😋

Mi nic nie grozi... 😋

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Chłop musi zapłacić za swoją głupotę... 🤣

A ty co baba  

Opublikowano

Te 7 mln bałwanów głosujących na PiS trzeba odpuścić - oni są zwyczajnie za głupi aby pojąć podstawy. Nie rozumieją podstaw matematyki, więc jak ogarną skąd się biorą pieniądze na plus? Po prostu nie oczekujmy zrozumienia dla ekonomii i finansów. Nie rozumieją, że powodzie w Polsce to brak naprawy wałów i budowy retencji - za które odpowiedzialne jest nowe przedsiębiorstwo państwowe utworzone przez PiS - Wody Polskie. I tak pójdą zagłosować na tych nieudaczników nawet jak im koło domu będą pływać świnie jak śnięte ryby. Uprawnionych do głosowania jest 30 mln czyli zostaje 23 mln ludzi do których trzeba dotrzeć i przekonać, że 7 mln motłochu ich zwyczajnie w świecie okrada, że niszczy im kraj swoim glosowaniem. Ciekawe jak teraz te 80% zindoktrynowanej branży rolniczej odpowie  sobie w swojej zawężonej klauzury sumienia  o nowym idiotyzmie prezesika w temacie  uboju rytualnego. Co ten człowieczyna o zerowej wiedzy wiejskich obyczajów miesza i to tracąc nawet swoich partyjnych POpleczników - to jest cały PIS nie wspominając o gwardyjskim betonie ?

17626185_172950353224441_3231258350524423289_n.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Jeszcze niech una w dopłaty wstrzyma i gitara... 😋

Mi nic nie grozi... 😋

Jak cię szef z roboty  wywali to będziesz stal po GS i o 2zl na 🍺 prosił 

Opublikowano

Spokojnie sobie czekam aż wyborcy dojnej zmiany bada wyć.... Jeden już mało się nie popuści w majtki... 🤣

Opublikowano

@many12 ułożyłeś równanie matematyczne. Zgnoiłeś pisiorów ale wśród tych do których trzeba dotrzeć zamieściłeś platfusów. Czy do nich można dotrzeć? Nie zapędziłeś się w obliczeniach?

Opublikowano (edytowane)

ja pierdzielę.@szmergiel Ty cały dzień dzisiaj w obronie tfupisu. co Coebie motywuje? nie wierzę że dobro zwierzaków przekładasz nad dobo i kasę rolników. wszak z tej kasy żyjesz. czemu tak tego tfupisu bronisz na siłę ? pozwól innym mieć swoją opinię.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, szmergiel napisał:

debil się odezwał z podlasia

Nie znęcają się nad nim  to nie jego wina to efekt codziennego klękania przed krowim wymieniem niektórym  krowa kopnie w beret i wtedy wychodzi @ogarek @kozulek2 @marko-koIo

Opublikowano (edytowane)

No chłopstwo się wypięło i nie chce tera złomu... 😋

A taki marecek to tylko rozdupcone lursusy kupa 😋 bo to kupa złomu na miarę jego dobrobytu.. 

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v