Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PIS broni wsi więc napisał ustawę szkodząca rolnictwu ale tylko po to żeby je obronić, a tu nagle zła opozycja zagłosowała za ustawa PiSu. Rolnik dostanie po d*pie ale rzecz jasna to wina opozycji👍

Opublikowano
19 minut temu, Kallina86 napisał:

Ale opozycja zagłosowała tak, jak oczekiwał ich elektorat. Gdyby oni zagłosowali przeciwko tej ustawie, to już byłyby protesty zielonych, obrońców konstytucji, organizacji proekologicznych itp. 

To PiS zawiódł swój "podstawowy" elektorat i mu zaszkodził. Bo wie, żeśmy głupia gawiedź. Ponarzekamy, podrzemy się między sobą i do następnych wyborów zapomnimy... 

Ta jasne mi w niczym nie zaszkodził opozycja ma w d*pie rolników i ich problemy gnębili rolników ile się dało dopiero ostatnie 5 lat pozwpolilo rozwinąć skrzydła teraz tylko pozamykać duże fermytam też zwierzęta irpią i duże ubojnie wtdy bęą dobre ceny

Co do ferm norek o przecież można je prowadzić w innych krajach bo rolnik norek nie hoduje tylko biznesmeny

Opublikowano

Bardzo mnie to cieszy, że Tobie w niczym nie zaszkodził. Że rozwinąłeś skrzydła, że teraz już nikt Ciebie nie gnębi. Wszystko pozamykać. Sprzedawać surowe produkty, żywe zwierzęta, nic nie przetwarzać. Będzie zdrowiej dla środowiska, mniejsze zużycie wody, mniej odpadów, mniej zanieczyszczeń, mniej ludzi... 

• Haha 1
Opublikowano

Powtarzam jakie przetworzone produktyy sprzedawałeś dotychczas?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, staszek131415 napisał:

Ta jasne mi w niczym nie zaszkodził opozycja ma w d*pie rolników i ich problemy gnębili rolników ile się dało dopiero ostatnie 5 lat pozwpolilo rozwinąć skrzydła teraz tylko pozamykać duże fermytam też zwierzęta irpią i duże ubojnie wtdy bęą dobre ceny

Co do ferm norek o przecież można je prowadzić w innych krajach bo rolnik norek nie hoduje tylko biznesmeny

Ale ty musisz mieć ciasno we  łbie by wierzyć że rynek lokalny działa w oderwaniu od cen w europie. Bbbuuchaaachaaaaa

A dlaczego w innych krajach mozna hodowac a u nas nie? Bo lewactwo rzadzi a ciemnota to popiera???

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Lewactwo to tacy ludzie jak Ty co wieżą że przez 500+ patologia rodzi po 10 dzieci🤮🙂 i innych lewaków w tym przekonaniu utwierdza

Opublikowano

PIS to lewactwo bo popiera 500+ czyli kase za darmo dla patoli leni , gamoni i nierobów wszelkiej maści. w imie lewicowych teorii wyrównywania poziomu w społeczeństwie  Stwierdzenie faktu że takie rzeczy sa demoralizujące i ganienie tego nie ma nic wspólnego z lewactwem które takie rozwiązania wspiera Wystarczy zobaczyć jaką socjal patologie wytworzył w USA Niemczech, Francji .czy belgii. Próbujesz wypierać się swoich poglądów które wykluczają się z deklaracjami bycia prawicowcem. 

Opublikowano
9 minut temu, staszek131415 napisał:

Powtarzam jakie przetworzone produktyy sprzedawałeś dotychczas?

Nie mówię o sobie, tylko o Polsce. Nie widzisz różnicy pomiędzy sprzedażą żywego byka za granicę, a steków z tego byka? Nie widzisz ile ludzi na tym zarabia po drodze? Ktoś to musi kupić, ubić, rozebrać, zapakować i przywieźć. Albo tylko kupić i przewieźć za granicę. Nie widzisz jaka to strata pieniędzy dla Polski? 

• Like 1
Opublikowano

Tak naprawdę na tym uboju zarabiały tylko zakłady czas że z tym skończyli

Opublikowano

A kto pracował w tych zakłądach? 

Ty masz mentalność prostaka wiejskiego który zawsze klepał biedę i jak ktoś cokolwiek zrobi to zawiść i złorzeczenie . Czemuś biedny? Boś głupi. 

Właśnie przez odwrotność takij mentalności Niemcy, Holendrzy, Belgowie a przede wszystkim Chiny sa w takim miejscu rozwoju i zyją z takich jak ty.

Opublikowano
12 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie mówię o sobie, tylko o Polsce. Nie widzisz różnicy pomiędzy sprzedażą żywego byka za granicę, a steków z tego byka? Nie widzisz ile ludzi na tym zarabia po drodze? Ktoś to musi kupić, ubić, rozebrać, zapakować i przywieźć. Albo tylko kupić i przewieźć za granicę. Nie widzisz jaka to strata pieniędzy dla Polski? 

PiS wprowadził taka możliwość że możesz sam zawieść byka do ubojni i potem sam sprzedać to mięso  i ty zarobisz na tym  miesie nie ubojnia.  

Do roboty a nie tylko narzekać lenie śmierdzące.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Denwer napisał:

PiS wprowadził taka możliwość że możesz sam zawieść byka do ubojni i potem sam sprzedać to mięso  i ty zarobisz na tym  miesie nie ubojnia.  

I bardzo dobrze! I możesz tak robić. Możesz raz w miesiącu ubić jednego byka w ubojni i sam sprzedać mięso z niego. I możesz tak do końca życia. Albo możesz w tym miesiącu ubić jednego, w następnym cztery a jeszcze w następnym osiem. I możesz otworzyć swoją ubojnię. Możesz hodować je sam albo kupować od stałych, pewnych dostawców i dawać im pracę. Możesz przerabiać je sam, albo zatrudniać do tego ludzi. Możesz sprzedawać to sam, albo otworzyć sklep i zatrudniać pracownika. 

Chodzi o to, aby mieć pomysł, zaopatrzenie i rynek zbytu. I żeby nikt nas w tym nie ograniczał. 

A jak Tobie wystarczy ten jeden byk w miesiącu to ok, nic do tego nie mam. Ale dlaczego Ty masz coś do tych, dla których jeden byk na godzinę to za mało? Nikt Ci nie każe się rozwijać, utrzymywać ludzi i państwa. Ale ktoś to robić chce i musi. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano (edytowane)

Tyle tylko że jak nie będzie uboju rytualnego to nam rynki zewnętrzne albo odpadną albo ktoś na nas będzie zarabiał. Staszek nie założy ubojni bo to nie moralne żeby zarabiać . Trzeba być dziadem cieszyć się jak ktoś strzeli bankruta i liczyć że ktoś da.

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/7827244,rafal-ziemkiewicz-durnie-patrioci-wstyd-pis-partia-rzadzaca-piatka-dla-zwierzat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-Wiadomosci+(RSS+-+Dziennik+-+Wiadomosci)

Gdzie jest alamo?

"Ale jest mi wstyd, bo przekonywałem ludzi, że to może i siermiężni durnie, ale patrioci - napisał."

Edytowane przez daron64
Opublikowano
38 minut temu, Kallina86 napisał:

I bardzo dobrze! I możesz tak robić. Możesz raz w miesiącu ubić jednego byka w ubojni i sam sprzedać mięso z niego. I możesz tak do końca życia. Albo możesz w tym miesiącu ubić jednego, w następnym cztery a jeszcze w następnym osiem. I możesz otworzyć swoją ubojnię. Możesz hodować je sam albo kupować od stałych, pewnych dostawców i dawać im pracę. Możesz przerabiać je sam, albo zatrudniać do tego ludzi. Możesz sprzedawać to sam, albo otworzyć sklep i zatrudniać pracownika. 

Chodzi o to, aby mieć pomysł, zaopatrzenie i rynek zbytu. I żeby nikt nas w tym nie ograniczał. 

A jak Tobie wystarczy ten jeden byk w miesiącu to ok, nic do tego nie mam. Ale dlaczego Ty masz coś do tych, dla których jeden byk na godzinę to za mało? Nikt Ci nie każe się rozwijać, utrzymywać ludzi i państwa. Ale ktoś to robić chce i musi. 

Może  ubijać  ile  chcesz  i  sprzedawać  byle  swoje  bydło   niema  żadnych ograniczeń  ilościowych.

Opublikowano

@Denwer z Tobą dyskutować, to jak rybę uczyć mówić. U niej tylko O istnieje, a u Ciebie PiS.

Ja nawet nie próbuję Ciebie przekonać do zmiany poglądów i upodobań partyjnych. Tylko nie wiem, czy Ty naprawdę nic nie widzisz, czy Ty widzisz tyle ile Ci powiedzą. 

• Thanks 2
Opublikowano

A ile ty jesteś w stanie wyprodukować i gdzie to sprzedasz ? Wybudujesz chłodnie żeby to mięcho dzielić, pakować i przetrzymywać?  Spełnisz wymagania sanepidu?  Rozwieziesz chłodnią albo choć izotermą?  

Opublikowano
33 minuty temu, ogarek napisał:

1365512322_p0k0ip_600.jpg

3 minuty temu, Kallina86 napisał:

@Denwer z Tobą dyskutować, to jak rybę uczyć mówić. U niej tylko O istnieje, a u Ciebie PiS.

Ja nawet nie próbuję Ciebie przekonać do zmiany poglądów i upodobań partyjnych. Tylko nie wiem, czy Ty naprawdę nic nie widzisz, czy Ty widzisz tyle ile Ci powiedzą. 

Widzę  że  żyje  się  za czasów  PiS  dużo  lepiej   i oby  tak  pozostało 

Opublikowano

Widać że jesteś beneficjentem socjalu i sie sprzedałeś. Z resztą sam to przyznajesz 

Dnia 16.09.2020 o 06:04, Denwer napisał:

Jedna ustawą moich poglądów nie zmieni

Dnia 16.09.2020 o 06:35, pafnucy napisał:

a iloma zmienią?

Dnia 16.09.2020 o 07:12, Denwer napisał:

Taka która znacząco uderzy mnie po kieszeni

Poglądy nie maja znaczenia byle socjal był

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Widać że jesteś beneficjentem socjalu i sie sprzedałeś. Z resztą sam to przyznajesz 

Może  ty jesteś  bo  na pewno nie  ja  nie  dostałem  ani 1zł   żadnego  socialu.  Poza  dopłatami  bezpośrednimi  dopłatami do  materiału  siewnego  zwrotowi  akcyzy  i  Pomocy  suszowej  umorzeniu  podatku  po  zakupie  gruntów  i  3 lata  dopłat  rolnośrodowiskowych dopłatą  do ubezpieczeń rolnych  

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v