Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Różnica w inflacji... Ale patrz. Pincet idzie a gospodarka zwolniła. Czyli jednak to nie jest panaceum na wzrosty. Jednak to eksport i praca ciągnie ten wózek. Dojdzie to do tych saganów doradzających wybrańcom? Jak sądzisz?

oni już  wiedzą , tylko te 500 plus na tamten czas  było bardzo dobrym posunieciem jesli chodzi o gopspodarke , natomiast co dalej tu już by trzeba było szczególowe dane z gospodarki z rynku usług w których gałeziach usług są wzrosty a gdzie spadki ja mysle że tragedi nie ma , rozmawiałem z gosciem co pracuje w mc donalds to jest poważny problem z brakiem pracowników nadal .

Opublikowano
2 godziny temu, Sean napisał:

Zgadza się, tylko wtedy nie udawajmy ludzi wierzących, bo taka postawa z wiarą nie ma nic wspólnego.

@Kallina86  jak pogodzić lajka dla mnie z Twoim tokiem myślenia? 

Jak to jak? Dobrze piszesz. Też uważam, że nie powinno się udawać ... czegokolwiek. Czy to osoby wierzącej, czy nie wierzącej, popierającej działania rządu czy nie popierającej itd. 

Opublikowano

I właśnie sin pokazałeś jak durna rozterka podsyca konflikt - ludźmi jesteśmy szanujmy się i nie mieszajmy do tego poglądów.

jarecki - na ówczas to było posunięcie chwilowe i jak to chwilówka wymaga oddania z nawiązką. Jak to teraz wytłumaczysz beneficjentom? Tu ze sto stron było o tym pisane...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

oni już  wiedzą , tylko te 500 plus na tamten czas  było bardzo dobrym posunieciem jesli chodzi o gopspodarke , natomiast co dalej tu już by trzeba było szczególowe dane z gospodarki z rynku usług w których gałeziach usług są wzrosty a gdzie spadki ja mysle że tragedi nie ma , rozmawiałem z gosciem co pracuje w mc donalds to jest poważny problem z brakiem pracowników nadal .

To prawda. Podsumowując sezon, który jeszcze trwa(nad morzem cieplutko, turyści i ciepła woda) to brak wyboru odpowiednich/ dobrych pracowników co przełozyło się na klientów/ jakości/bolączce właścicieli. Pracownicy sezonowi to Ukraińcy/Białorusini (w tym mistrzowie sportowi,radcy prawni), nauczyciele, alkoholicy przed emeryturą (nie korzystający pewnie z 500+) i trochę młodych. Ogólnie ciężko tak, że niektórzy mają dość. Znajomy z tego powodu/ braku pracowników sprzedaje jeden punkt. Mama zastępowała znajome Ukrainki na czas kwarantanny, latała z jednego punktu do drugiego(konkurencji) pomagać. I zachciało jej się jeszcze kupić punkt, oh my God.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

w tygodniu czytałem ze rząd traci 30 mld zł na rok na płatnosciach gotówkowych czyli te 30 mld . powinno być wpłacone w postaci wszelkich podatków a ze nie ma dowodu paragonu czy faktóry to  wiadomo i stąd taki nacisk na wprowadzanie płatnosci bezgotówkowych 

Przecież ten pieniądz i tak jest w obrocie. 

3 godziny temu, Sean napisał:

Zgadza się, tylko wtedy nie udawajmy ludzi wierzących, bo taka postawa z wiarą nie ma nic wspólnego.

Nie mieszaj do tego wiary. Tu wszystko można podciągnąć pod miłosierdzie. 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

oni już  wiedzą , tylko te 500 plus na tamten czas  było bardzo dobrym posunieciem jesli chodzi o gopspodarke

A były jeszcze jakieś inne, genialne i zbawcze dla gospodarki decyzje miłościwie panujących?😂

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

I właśnie sin pokazałeś jak durna rozterka podsyca konflikt - ludźmi jesteśmy szanujmy się i nie mieszajmy do tego poglądów.

Jak nie mieszajmy poglądów? jeżeli jesteś wierzący to nie może być Ci obojętny los drugiego człowieka, byleby mi tylko było dobrze, a drugi niech zdycha jak sobie nie radzi, to może od razu wybijmy niepełnosprawnych i psychicznych.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przecież ten pieniądz i tak jest w obrocie. 

tylko nie opadkowany , jak wliczymy ZUS ,PIT , VAT  , wyliczjąc koszt obciązenia wypłaty pracownika na 35 % + vat srednio 15 % to cona co wyda tą wypłate  to jest razem połowa która wraca od razu do budżetu panstwa , nie ma faktóry czy paragonu = brak vat i brak PIT tego pracownika co ten produkt czy usługe wykona 

Opublikowano (edytowane)

Ale ten  pracownik ma wiecej kasy i jak ja wyda to masz vat pit cit czyt co tam jeszcze. Troska obywatela o to żeby budzet był pełny i rządzacy kretyni mogli dalej się mnożyć i chłeptać z koryta , jest szczytem zidiocenia poprzez lewacką ideologie i propagandę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 godzin temu, Kallina86 napisał:

A możesz  mi przypomnieć jak wtedy wyglądała sytuacja?

Ceny     od 6,40 zł  netto  w  górę

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Ulman napisał:

Ale ten  pracownik ma wiecej kasy i jak ja wyda to masz vat pit cit czyt co tam jeszcze. Troska obywatela o to żeby budzet był pełny i rządzacy kretyni mogli dalej się mnożyć i chłeptać z koryta , jest szczytem zidiocenia poprzez lewacką ideologie i propagandę.

WATEK TYCZYŁ SIE apelu rządu o płatnosci bezgotówkowe i sumy jakie wynikają z wyliczenia o ile mogły by wzrosnąć dochody panstwa a nie jakiej kolwiek troski obywatela , a dalej idąc chodziło o udokumentowanie pochodzenia oszczednosci niejakiego  Sławomira N .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

WATEK TYCZYŁ SIE apelu rządu o płatnosci bezgotówkowe i sumy jakie wynikają z wyliczenia o ile mogły by wzrosnąć dochody panstwa a nie jakiej kolwiek troski obywatela , a dalej idąc chodziło o udokumentowanie pochodzenia oszczednosci niejakiego  Sławomira N .

To co nie trafi do budzetu państwa , zostanie w kieszeniach obywateli.  Kupią za nie wiecej opodatkowanych produktów. Skoro wiecej to , wiecej trzeba będzie wyprodukować również odprowadzając podatki. 

Państwo socjalistyczne i pazerne należy kantować jak tylko sie da bo jak maja za dużo to zawsze wygenerują jakąś patologie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Państwo socjalistyczne i pazerne należy kantować jak tylko sie da bo jak maja za dużo to zawsze wygenerują jakąś patologie

Patologię tworzą golodupcy  którzy patrzą jak tu kogo okantować  bo nie potrafią zarabiać uczciwe tylko muszą oszukiwać

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
59 minut temu, Denwer napisał:

Ceny     od 6,40 zł  netto  w  górę

Nie zrozumiałeś mnie. Sama cena nic nie mówi. Chodziło mi o to, jak się wtedy sytuacja odnośnie ceny i zapotrzebowania zmieniła. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Nie zrozumiałeś mnie. Sama cena nic nie mówi. Chodziło mi o to, jak się wtedy sytuacja odnośnie ceny i zapotrzebowania zmieniła. 

Sprawdź sobie jeśli cię to interesuje 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Patologię tworzą golodupcy  którzy patrzą jak tu kogo okantować  bo nie potrafią zarabiać tylko muszą oszukiwać

Gołodupcy nie potrafia zarobić i głosując na socjalistów z PIS liczą na socjal za który będą żyć nic nie robiąc. Kantować i oszukiwać lewackie państwo które tworzy patologie to obowiązek kazdego normalnego człowieka.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Kantować i oszukiwać lewackie państwo które tworzy patologie to obowiązek kazdego normalnego człowieka.

Po tym poznaje się złodzieja i oszusta  golodupca 

Opublikowano

po tym że chwali tych co mu dają za nic?

co wygrałem za dobrą odpowiedź?

1 minutę temu, Denwer napisał:

Po tym poznaje się złodzieja i oszusta  golodupca 

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Sprawdź sobie jeśli cię to interesuje 

Ja napisałam, że nie pamiętam. Ty piszesz, jakbyś to wszystko wiedział. Widzę, że masz czas, więc miałam nadzieję że mi pomożesz i napiszesz jak to wyglądało. Ale jeżeli nie, to trudno. Mimo wszystko dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Lepiej tak niż być idiota płacącym na patoli zamiast dbać o siebie i swoja rodzinę.

W bardzo ciekawym środowisku się otaczasz samych patoli.  Pamiętaj kto z kim  przestaje.....🤔🤔🤔

PiS zapowiedział że przybędzie wam z odsieczą 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Opublikowano

A mi sprawi przyjemność że cię z biedy i tej patologii dzięki moim pieniądzom wyciągną 😁😁😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v