Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

życie frustrata plującego na swój kraj

Może ty wiesz dlaczego lepiej ruskim nic nie sprzedawać?

41 minut temu, jarecki napisał:

krym to już jest rosyjski ale z donbasu i z rozgrywek w tym rejonie rosja musi się wycofać ,  sankcje sprawą chwilową tak samo jak  wolny chandelz rosją dziś jest a jutro możę nie być to popyt kreuje sprzedaż  . to za sankcje gospodarcze rosja wprowadziła embargo na produkty rolne

Była akcja to jest reakcja. Co cię dziwi?

Dziś jest a jutro może nie być? A z innymi krajami masz jakieś  gwarancje?  A nawet jeśli nawet od czasu do czasu coś się spierniczy to i tak tylko zyskasz bo teraz sprzedajesz zero. 

Może w końcu wyjaśnisz czemu lepiej sprzedawać tylko na zachód, zamiast na zachód i na wschód jednocześnie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał:

Może w końcu wyjaśnisz czemu lepiej sprzedawać tylko na zachód, zamiast na zachód i na wschód jednocześnie?

ja nie napisałem żę lepiej na sam zachód bo dywersyfikacja eksportu jest porządana  a nawet konieczna jesli to możliwe , ale jestem za utrzymaniem sankcji dla rosji dopóki przestanie mieszać w donbasie 

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał:

tak lepiej eksportować miej ale towaru najlepszej jakosci i droższego lepiej 2 tiry jabłka po 1,5 zł niż 5  tirów po 1 zł . tylko jeszcze produceni to muszą zrozumieć :D

42 minuty temu, jarecki napisał:

ja nie napisałem żę lepiej na sam zachód bo dywersyfikacja eksportu jest porządana  a nawet konieczna jesli to możliwe , ale jestem za utrzymaniem sankcji dla rosji dopóki przestanie mieszać w donbasie 

Pisałeś to co powyżej - lepiej eksportować mniej niż więcej Jest to nielogiczne, antyrozwojowe i niebiznesowe i niezrozumiałe. Samemu zakładać że się komuś nie sprzeda mając towar do sprzedania to schizofrenia

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Nie  ma co  się  przejmować  donbasem    niech  se  władek  weźmie   co  jego  i  tyle.

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Nie  ma co  się  przejmować  donbasem    niech  se  władek  weźmie   co  jego  i  tyle.

To co Łukaszenka wymyśli ? Z jednej strony Władimir oferuje współpracę z drugiej Donald do niego macha. Która opcja lepsza ?

Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał:

To co Łukaszenka wymyśli ? Z jednej strony Władimir oferuje współpracę z drugiej Donald do niego macha. Która opcja lepsza ?

Wszystkie  byle  byznes  był  dobry   dla nas 

93711502_2574706992799423_12847471806361

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Jak będzie dobrym politykiem to będzie się dogadywac z obydwoma. Jak będzie durny to się z jednym zwiąże

To na Ukrainie co poszło nie tak ?

Opublikowano (edytowane)

o kurde......…. ropa po 6$ !!!!! -70%!!!!!! 

normalnie szok, czegoś takiego świat jeszcze nie widział 

ładnie się w usa bawią

Edytowane przez nie
Opublikowano

złoto w czasie kryzysu powinno rosnąć a pozostałe metale szlachetne, które są również surowcami mogą spadać ze względu na nadchodzącą recesję (chwilowo wszystkie mogą spadnąć, gdy będzie bardzo duże ryzyko i każdy będzie chciał gotówkę zamiast towaru czyli tzw. brak płynności)

tego cholernego wirusa chyba się nie pozbędziemy, w Singapurze po wprowadzeniu ograniczeń doszli do ok. 50 nowych zachorowań na dobę, poluzowali ograniczenia i znowu mają ponad 1000 nowych zachorowań na dobę; bardzo źle to wygląda; w europie austria pierwsza się otwiera zobaczymy jak u nich się rozwinie

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:
11 godzin temu, jarecki napisał:

tak lepiej eksportować miej ale towaru najlepszej jakosci i droższego lepiej 2 tiry jabłka po 1,5 zł niż 5  tirów po 1 zł . tylko jeszcze produceni to muszą zrozumieć :D

4 godziny temu, jarecki napisał:

Pisałeś to co powyżej - lepiej eksportować mniej niż więcej Jest to nielogiczne, antyrozwojowe i niebiznesowe i niezrozumiałe. Samemu zakładać że się komuś nie sprzeda mając towar do sprzedania to schizofrenia

wytłomacze inaczej znajomy pracował w hiszpanni gdzie robili jakieś szynki długodojżęwające ,połowa magazynu była pusta bo zeby utrzymać wysoką cene to trzeba było ograniczyć podaż . ja wole sprzedać 2 tony ziemiaka po 150 za metr niż 3 tony  po 100 zł .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v