Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

zabolało co?j

A co mnie miało zaboleć? Odniosłem sie do pierwszych zdań z filmu i tyle. Tak to zabrzmiał, tak to odebrałem i koniec. Yva zarzucała że nie obejrzałem całego, a właśnie że obejrzałem.  Facet prze cały film wrzucał tylko wstawki " o zdradzieckim rządzie" a clue tego były wypowiedzi dwojga rozmówców. I co z tego wynikało? Ano że wszyscy maja w d*pie opracowanie ramowego programu działań w branży górnicze (na tyle elastycznego aby móc reagować tak na rynek jak i np koszty wydobycia, czy wyczerpujące się złoża), ponieważ ważniejsze jest zadowolenie górników i związków zawodowych. Jak Sasin ma im przedstawić program ratowania branży, kiedy podstawą jest określenie punktu w jakim sie znajduje branża? Po kija się mówi że nic nie zostanie zamknięte, skoro za chwilę po cichu próbuje się "wygaszać" a wtedy budzi się ekipa i wrzeszczy że ich mordują. Jeżeli chcą kupować z Rosji węgiel. to powiedzieć jasno dlaczego. Przedstawić koszty krajowe, zagranicznego i wytłumaczyć co na to spółki energetyczne i reszta. 

Przedstawiali tam audyt w jednej z kopalni. A na czym jak nie na takich audytach powinna odbywać się analiza kosztów generowanych przez kopalnię i tego którędy pieniążki wyciekają? Tylko co potem? Jak powiedzieć że otoczka firm kierowanych przez swoich, w tym działaczy doi kopalnię na całego? 

37 minut temu, Denwer napisał:

Nie  każdy  niemiec  był  zły 

Z punktu widzenia mordowanego, nie ma to większego znaczenia.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Jak Sasin ma im przedstawić program ratowania branży, kiedy podstawą jest określenie punktu w jakim sie znajduje branża? Po kija się mówi że nic nie zostanie zamknięte, skoro za chwilę po cichu próbuje się "wygaszać" a wtedy budzi się ekipa i wrzeszczy że ich mordują. Jeżeli chcą kupować z Rosji węgiel. to powiedzieć jasno dlaczego. Przedstawić koszty krajowe, zagranicznego i wytłumaczyć co na to spółki energetyczne i reszta. 

Jak po cichu? Jawnie i z przytupem jako że to ogniska wirusowe, ubarwiono je w strefy żółte, czerwone.Po co audyty wystarczą testy  covidowe.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-08-07/prezydent-miasta-z-czerwonej-strefy-to-chaos-i-napietnowanie-mieszkancow/

W blisko 140-tysięcznym Rybniku, który jest jednym z powiatów miejskich zakwalifikowanych do "strefy czerwonej", znajduje się m.in. kopalnia Chwałowice, będąca w ostatnim czasie jednym z głównych ognisk koronawirusa w regionie. Trwają tam badania przesiewowe całej ok. 2,8-tysięcznej załogi. Jak wynika z piątkowych danych Polskiej Grupy Górniczej, dotąd potwierdzono tam zakażenie koronawirusem u 225 osób - od czwartku liczba zakażonych pracowników wzrosła o 73; testy nadal trwają.

"Apeluję o testowanie górników w pozostałych kopalniach"

W piątek Kuczera wysłał list do ministra zdrowia, w którym wyraził zaskoczenie objęciem Rybnika tzw. czerwoną strefą, a także żal wobec braku konsultacji z samorządami.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

SABOTAŻ PISOWSKI

Biorąc pod uwagę fakt, że w dniu  28 sierpnia 2020 roku zakończył się przegląd eksploatacyjny układu przesyłowego przeprowadzony przez specjalistów - w tym naukowców Politechniki Warszawskiej, przy udziale wykonawcy oraz pracowników spółki, który potwierdził szczelność rurociągów, w najwyższym stopniu podejrzane jest jego rozszczelnienie. W świetle powyższych faktów i doświadczenia życiowego zachodzi uzasadnione podejrzenie, że jedną z możliwości, która mogła doprowadzić do awarii jest sabotaż lub inne działanie o charakterze terrorystycznym.

118761413_2701358740101353_1970998315362890381_n.jpg

Edytowane przez many12
  • Haha 1
Opublikowano

A może bobry wygryzły dziurę w rurciągu no tego bym się nie spodziewał sabotaż.....

Opublikowano

Donald Tusk był w 2013 roku bardzo zachwycony budową oczyszczalni “Czajka” w stolicy.

Czytaj też: Masz prawo jazdy? Zmiany właśnie nastąpiły. Prezydent podpisał ustawę

Cieszę się, że Warszawa przestała być groźnym trucicielem Wisły i Bałtyku. Przed rozpoczęciem przebudowy i modernizacji Czajki, prawie 75 proc. zanieczyszczeń stolica zrzucała wprost do rzeki. To było poważne zagrożenie dla zachowania cennego dziedzictwa przyrodniczego w całym biegu Wisły od Warszawy do Bałtyku, a wręcz katastrofalne dla środowiska morskiego. Raporty ekspertów były alarmujące. Teraz Czajka podczyszcza Wisłę

mówił w 2013 roku Tusk.

Zobacz również: Morawiecki ujawnił dlaczego dzieci wracają do szkół.Oto cała prawda

Jestem dumny z tego, że te pieniądze zostały tak dobrze wydane. To zasługa wielkiego zaangażowania wszystkich uczestników procesu inwestycyjnego, a także niezwykłej determinacji pani Hanny Gronkiewicz-Waltz, która walczyła o ten projekt w Komisji Europejskiej od chwili objęcia funkcji prezydenta miasta. Dzięki temu, to co było niemożliwe za jej poprzednika, stało się realne i dziś możemy świętować ten wielki sukces

dodał były szef rządu.

• Like 1
Opublikowano

Jest też taka opcja że jakiś platfus zrobił sabotaż aby podejrzenie skierować na pisiora.

Opublikowano
8 minut temu, staszek131415 napisał:

A może bobry wygryzły dziurę w rurciągu no tego bym się nie spodziewał sabotaż.....

Czaskowski miał organizować jakieś swoje POlityczne zaplecze - to daje do myślenia, czy nie jest to odwrócenie uwagi i iiiii?

Opublikowano (edytowane)

a czy ktokolwiek widział ekspertyze z pierwszej awari kolektora co sie stało ?              skoro wody polskie przewidziały możliwość ponownej awari to coś było nie halo .  samo przeprowadzenie scieków pod dnem wisły było dobrym planem , co wiecej kolejna rura pewno tez tak bedzie przechodziła .             sama wisła to wiekszy rów w porównaniu do rzek w innych panstwach .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

skoro wody polskie przewidziały możliwość ponownej awari to coś było nie halo

No w tym przypadku to żaden cymes przewidzieć że jak rura raz pizła, to może i drugi.😂

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Uwielbiają się taplać w szambie wiec to całkiem prawdopodobne

Jedni się taplają, dla drugich to codzienność, taki mają klimat. Więc nadal trudno ocenić komu bliżej do sabotażu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v