Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

skoro Tusk tak podzielił to jak Kaczyński PIS, TVP Sakiewicz, Karnowscy Rydzyk Macierewicz Ziobry Sasiny czy inni Tarczynscy nas łączą? Jakie działania wdrożyli, jak zasypują podziały? 

Nienawiść wyborców PO  do wyborców PiS jest tak duża że  nie da się tego zasypać. Ostatnia ich POrażka to pokazała jak nawoływali do bojkotu Podkarpacia i siali nienawiść do rolników. Żaden z POslow nie zaapelował o opamiętanie się ich wyborców.

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał:

Nie mogą zasypać, ponieważ wtedy ich istnienie straci sens. Tylko ta myśl co rano motywuje ich do wstania z łóżka.😂

9 minut temu, many12 napisał:

Zgadza się - system musi mieć wroga  - to jest  ich koło  napędowe i tym odwracają uwagę od bieżących problemów.

117304619_3186071638147609_2893892972634234200_n.jpg

dotyczy także drugiej strony,jak rzyć nie mając wroga-?🤣

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Nienawiść wyborców PO  do wyborców PiS jest tak duża że  nie da się tego zasypać. Ostatnia ich POrażka to pokazała jak nawoływali do bojkotu Podkarpacia i siali nienawiść do rolników. Żaden z POslow nie zaapelował o opamiętanie się ich wyborców.

Tu nie chodzi nawet o PO . PISowcy plują na wszystkich równo. Konfederacja - ruscy agenci PSL - komuchy, SLD  podwójne komuchy , PO zdrajcy i cośtam cośtam. TVPis codzienni opluwa wszystkich dokoła, Sakiewicz w swej obsesji wszędzie widzi sPISek, ty wszędzie widzisz Tuska który kradł i niszczył co się da ale mogą mu naskoczyć bo muszą mieć nieustanne paliwo dla głupków którzy będą ciągle tą historie powtarzać i sami się nakręcać. Ciemnota zawsze musiała mieć. precyzyjnie wskazanego wroga i być na niego regularnie szczuta. Tak było za rewolucji francuskie, Lenina, Stallina Hitlera czy Gomułki. Teraz jest tak samo za Kaczyńskiego

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, jarecki napisał:

nie mam czasu teraz czytać Twego linka ale przeczytałem ten (wcześniej na ten akurat trafiłem))
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Donald-Tusk-wskazal-przewage-PiS-nad-opozycja.-Wywiad-dla-Polityki

Tusk jest jak na razie jedynym który może zagrozić teamowi Kaczyńskiego w utrzymaniu się u władzy bo potrafi gdy musi stanąć ponad podziałami przynajmniej medialnie.
Znamienne że PO upadło gdy Tuska "podkupiła" Bruksela i zrzekł się kontroli nad swoją schedą w Polsce.

Tak - mówić to On potrafi rzeczywiście rozsądnie i rzeczowo ale przecenił rolę czasu w zacieraniu negatywnych skojarzeń w pamięci, czy raczej niedocenił skuteczności propagandy w stałym utrwalaniu w pamięci elektoratu powodów dla których ten się odwrócił od PO... ile to już lat temu? a poddani presji propagandy pisowskich mediów większości z nas wydaje się że to było wczoraj.
Oni nawet zdarzenia historyczne sprzed wieku i wcześniejsze potrafią tak wryć w świadomość że wielu gotowych jest uwierzyć że ludzie zeszli z drzewa dopiero gdy PiS doszedł do władzy.

Socjotechnika ma też swoich mistrzów szkoda że od tych umiejętności nie przybywa chleba tylko jest inaczej dzielony ten który jest a jeszcze sporo się przy tym dzieleniu rozkruszy.

......
oczywiscie mogłem krótko skwitować jednym cytatem - "po czynach/owocach ich poznacie a nie ich mowie"

... czy jakoś tak (?)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Ciemnota zawsze musiała mieć. precyzyjnie wskazanego wroga i być na niego regularnie szczuta. 

I dlatego PO wskazali wrogów swojej ciemnocie  na Podkarpaciu i w śród  rolników  ???

Opublikowano

Wiedziałęm że ten fragment zacytujesz i obrócisz sytuacje. Nawet go zaznaczyłem kropeczką po "mieć"😁 Poziom szkoły podstawowej w klasie drugiej lub trzeciej na zasadzie - "a właśnie że ty"🤣 PIS zawsze operował na prostym , i dziecinnym elektoracie do którego trafi prymitywny przekaz. 

Opublikowano
42 minuty temu, Denwer napisał:

I dlatego PO wskazali wrogów swojej ciemnocie  na Podkarpaciu i w śród  rolników  ???

Akurat to działanie jest najbardziej kretyńskim z możliwych. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

oczywiscie mogłem krótko skwitować jednym cytatem - "po czynach/owocach ich poznacie a nie ich mowie"

No tak, tylko czas mija a nikt nie chce przyznać albo określić co jest tym owocem. 😂

Opublikowano

chcę tu przypomnieć dyżurnym,,socjologom,socjotechnikom i fizjologom"na tym forum a także byłym żołnierzom których to ,,żołnierka" głównie chyba polegała na sprzątaniu latryn ważną a nawet podstawową zasadę ,,nigdy nie lekceważ przeciwnika" bo lekceważenie tej zasady prowadzi do tragicznych i bolesnych skutków dla lekceważącego , i tak lekceważący tę zasadę żołnierz nie przeżyłby 5 minut na prawdziwej wojnie i w prawdziwej walce a w polityce ,, PIS zawsze operował na prostym , i dziecinnym elektoracie do którego trafi prymitywny przekaz.  " lekceważony elektorat dał potężnego kopniaka elytom z PO w 2015 roku i następnego w 2020 w wyborach prezydenckich

Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

Wiedziałęm że ten fragment zacytujesz i obrócisz sytuacje. Nawet go zaznaczyłem kropeczką po "mieć"😁 Poziom szkoły podstawowej w klasie drugiej lub trzeciej na zasadzie - "a właśnie że ty"🤣 PIS zawsze operował na prostym , i dziecinnym elektoracie do którego trafi prymitywny przekaz. 

Lepszy  prosty   uczciwy  elektorat  który  wie  czego  chce. A  nie te stada  baranów  co głosują   na platformę   którzy  nawet  nie wiedzą  za czym  głosują   aby  przeciwko Kaczyńskiemu  bo  takiego wroga  wmówił  im  elyty  PO  a teraz  wskazali  im  wrogów  na podkarpaciu  i  w śród  Rolników.  Konfederacja  wmówiła  ciemnogrodowi  że   PiS  zapłaci jakieś  reparacje  żydom  i na tym  opiewa  ich  kampania  i  wejście  do  sejmu.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

chcę tu przypomnieć dyżurnym,,socjologom,socjotechnikom i fizjologom"na tym forum a także byłym żołnierzom których to ,,żołnierka" głównie chyba polegała na sprzątaniu latryn ważną a nawet podstawową zasadę ,,nigdy nie lekceważ przeciwnika" bo lekceważenie tej zasady prowadzi do tragicznych i bolesnych skutków dla lekceważącego , i tak lekceważący tę zasadę żołnierz nie przeżyłby 5 minut na prawdziwej wojnie i w prawdziwej walce a w polityce ,, PIS zawsze operował na prostym , i dziecinnym elektoracie do którego trafi prymitywny przekaz.  " lekceważony elektorat dał potężnego kopniaka elytom z PO w 2015 roku i następnego w 2020 w wyborach prezydenckich

Ja tylko przypominam że w wojsku nie było sprzątaczek, więc utrzymanie latryn, jak i całego MSD zawsze było na barkach żołnierzy. Przez całą WSO sprzątaliśmy sami koszarowiec i nikt nie narzekał.  Poza latryną jednak parę miejsc widziałem i byłem częścią paru wydarzeń. Dane mi też było przez 8 lat dowodzić kompanią zmechanizowaną , więc daruj sobie wycieczki.

Ale dobrze kombinujesz, bo polityka to "walka na noże w gównie po kolana". Nigdy nie lekceważyłem przeciwnika. Tylko obecnie nie widzę przeciwnika, a raczej nie traktują nikogo jako przeciwnika. A to dlatego że to wszystko moi rodacy. I jeszcze jedno. Jak ktoś ma łeb zryty w polityce, to nie nadaje się na pole walki. Choć obecnie z polityki uczyniono pole walki a widziałbym jednak jako miejsce bardziej uzgadniania kierunku rozwoju kraju.

To że drę łacha nie znaczy iż kieruje mną brak szacunku. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Konfederacja  wmówiła  ciemnogrodowi  że   PiS  zapłaci jakieś  reparacje  żydom  i na tym  opiewa  ich  kampania  i  wejście  do  sejmu.

A nie zapłaci?

Opublikowano

Właśnie miałem napisać, że ostatni debil szuka wrogów w rodakach... Tak na marginesie to z MSZ zrobiło się chyba MSD ostatnimi czasy🤔 No i mała uwaga żołnierz nie rozgryza sensu wszechświata tylko pracuje. To środowisko generuje wroga. Jest to czasem inny żołnierz a czasem zwykła niemoc, której można zaradzić. Tak samo jak jest czas walki i spokoju tak jest czas na postrzeganie i robotę do wykonania. Żołnierz nie mysi posiadać wroga wcale ale to już zależy od ludzi, w tym i Ciebie Witejus - Twojej potrzeby istnienia zła. Nadawanie w ten sposób sensu własnego bytu jest do odbytu...

Opublikowano

a wczoraj odwiedził mie kolega ..............                    godzine przed wybuchem wylecieli z libanu do polski .              kiedys sie smielismy z Niego żę w wojsku zostaje a dziś 2 lata do emerytury .

Opublikowano
56 minut temu, DTaras napisał:

Tego do ten - zawsze można kupić trochę złomu w cenie sprzętu...

No  na przykład   z Francji  żeby  nieudacznikowi  załatwić  posadę  w brukseli 

Opublikowano
6 godzin temu, Denwer napisał:

Lepszy  prosty   uczciwy  elektorat  który  wie  czego  chce. A  nie te stada  baranów  co głosują   na platformę   którzy  nawet  nie wiedzą  za czym  głosują   aby  przeciwko Kaczyńskiemu  bo  takiego wroga  wmówił  im  elyty  PO  a teraz  wskazali  im  wrogów  na podkarpaciu  i  w śród  Rolników.  Konfederacja  wmówiła  ciemnogrodowi  że   PiS  zapłaci jakieś  reparacje  żydom  i na tym  opiewa  ich  kampania  i  wejście  do  sejmu.

Nie ma to jak ten swiatły elektorat PIS i minimalnym wykształceniu i przyjmujący prymitywny przekaz TVPis i narracje o złym Tusku i PO którym niestety mimo wstania z kolan mogą zrobić wielkie NIC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v