Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwestia semantyki. Ale, przecież od dawna wiadomo iż Tusk kradł zaś obecnie miłościwie panujący tylko uniemożliwiają wyprowadzanie polskiego kapitału. Oczywiście tez przy okazji troszkę dzielą się z Narodem, ale to tylko wychodzi im na plus. Najważniejsze to umieć sobie wytłumaczyć. To też korzystne dla zdrowia, bo i nerwy mniejsze i śpi się lepiej.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No jak to czym? Jak z pisu to mogą bo tak trzeba. Jak Tusk to ukradł. To jest wlaśnie ta prawda czasu prawda ekranu pompowana pisowcom do głów.

Ja bym chciał jeszcze przypomnieć o naruszeniu rezerwy demograficznej przez pis. A zagarnięcie z OFE tego co nie zgarnął Tusk chłopaki z pisu też kradną?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nowy minister zdrowia zaczął urzędowanie z przytupem: przygotował rozporządzenie dające pracownikom sanepidu potężne nagrody za wykonywanie kontroli podczas epidemii. Problem w tym, że epidemię de facto ogłaszają ci, którzy dzięki niej będą zarabiali prawie dwa razy tyle co przed nią. 

Projekt rozporządzenia z 20 sierpnia „w sprawie trybu przyznawania pracownikom Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykonującym czynności kontrolne dodatku specjalnego do wynagrodzenia oraz wysokości tego dodatku” to prawdziwe kuriozum, które niestety będzie skutkowało permanentnym stanem zagrożenia epidemicznego lub stanem epidemii. W propozycji ministra znajduje się zapis, że w przypadku ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii dodatek specjalny za czynności kontrolne w zakresie zapobiegania i zwalczania chorób zakaźnych może być przyznany w wysokości do 75 procent wynagrodzenia zasadniczego pracownika sanepidu. Mało tego: rozporządzenie ma działać także wstecz, bo… covid-19. 

https://naszapolska.pl/2020/08/22/epidemia-nie-skonczy-sie-nigdy-to-efekt-decyzji-nowego-ministra-zdrowia/?fbclid=IwAR3bbcQy2ZUaCbaxW7OB44lQ9LRv-piPkiRe_cVMw0KOFupdlrZrYxpNSCk

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Wielu golasów myśli ze jak się ktoś dorobił to w jakiś nieczysty sposób bo im się nie udało. Łatwiej tak myśleć niż zaakceptować fakt bycia gamoniem.

Niektórzy nawet myślą ze Tusk ukradł kilkaset miliardów ale gdzie tą kasę trzyma nie maja pojęcia

czyli oddawał wszystko Niemcom do idei ? a niemcy dali mu wyraźny pokaz zadowolenia ?? 

dlaczego panama pampers nie ujawniono nazwisk ??   dane wrażliwe 😀

Zgodnie z informacjami zamieszczonymi w serwisie, adresowana jest on głównie do krajów byłego bloku sowieckiego  co to oznacza kto ile za co wziął ?? 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, mirro napisał:

A to wtedy znaczy że od początku miałeś zbyt mały ciągnik.:)

hmm czy ja wiem czy za mały ciągnik sugerujesz się danymi zapotrzebowania mocy a ze ziemie ciężkie a ze susze i ziemia twarda jak asfalt 

15 minut temu, Ulman napisał:

Skąd wiesz że Tusk ma kasę w rajach podatkowych?

a skont ty wież ze niema ?? 

Możesz w szczegółach wyjaśnić cały mechanizm bo nie do końca zrozumiałem? 

ja też nie a najbardziej zdziwiło mnie o socjalistyczna unia zakazała śledztwa 

Skąd wiesz że Tusk ma kasę w rajach podatkowych?

a skont ty wież ze niema ?? 

Możesz w szczegółach wyjaśnić cały mechanizm bo nie do końca zrozumiałem? 

ja też nie a najbardziej zdziwiło mnie o socjalistyczna unia zakazała śledztwa 

Wolny rynek sprawdza się w warunkach lokalnych, a nie globalnych.

https://www.krzysztofwojczal.pl/polityka/polska/krajowa/mity-idei-wolnosciowych-i-konfederatow/

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Od czasów rzymskich obowiązuje zasada że człowiek jest niewinny dopóki nie udowodni się winy. Udowodnij że Tuska ma kase w rajach podatkowych. Liczę że masz dowody na swoje oskarżenia.

Co do artykułu - przebrnąłem przez kilka pierwszych stron i gościu jest pogodzony ze swoim bytem w socjalizmie więc się nie da. O służbie zdrowia bredzi kompletnie.

Czy mi się wydaje czy ty prezentując taki artykuł wspierasz lewactwo mimo że jesteś przecież prawicowcem?

Opublikowano

nie serwowałem po usa stronach i na tego pana i cytaty się natknąłem

19 minut temu, Ulman napisał:

Od czasów rzymskich obowiązuje zasada że człowiek jest niewinny dopóki nie udowodni się winy. Udowodnij że Tuska ma kase w rajach podatkowych. Liczę że masz dowody na swoje oskarżenia.

hmm  ty tu trolujesz na pis a masz dowody ??  znasz 2 eu takiego polityka jak tusk ? co oddał sprywatyzował swój kraj jednemu pastwo a później dostawał dobre stanowiska  

nie no morze lepiej ty powiedz ile dobrego zrobił dla polski jak był królem eu albo teraz 

a ja ci powiem ile dobrego zrobił ale dla Niemiec ciekawe kto wygra ?? 

Opublikowano

Na co nie mam dowodów odnośnie PIS? Przesledź kariery całych mas ludzi z Brukseli to ci się oczy szerzej otworzą. Wiem że kilka lat tresury propagandowej zrobiło swoje ale może podejmiesz ten wysiłek. No i pytanie do którego ciągle wracam - KIEDY GO ZA TE ZBRODNIE CHOĆ OSKARŻĄ?

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

KIEDY GO ZA TE ZBRODNIE CHOĆ OSKARŻĄ?

Wtedy jak zapanuje unas taka sama ,, wolność,, jaka jest w Chinach 🤠🤠

Opublikowano

No chyba u nas nie zapanuje. Choć pewnie pis o tym marzy by wzorce białoruskie przenieść do Polski. To teraz pewnie zatroskani patrzą na kłopoty Łukaszenki wg Karczewskiego z pisu bardzo ciepłego człowieka.

Opublikowano
55 minut temu, hubertuss napisał:

No chyba u nas nie zapanuje. Choć pewnie pis o tym marzy by wzorce białoruskie przenieść do Polski. To teraz pewnie zatroskani patrzą na kłopoty Łukaszenki wg Karczewskiego z pisu bardzo ciepłego człowieka.

Ale  poco  białoruskie   jak już  brać  wzorce  to  te  ,,wolnościowe,, z chin.  Wtedy  taki  ktoś  jak ty   zapier*alał by  w fabryce  za  talerz  kartoflanki     rząd  by  cie  kontrolował  co  czytasz  co  piszesz  z kim rozmawiasz  a gdybyś pisał  to  co teraz   na rząd  to  byś  pierdział za  kratami ale  na  na labie  jak mają teraz  tylko byś zapier*alał  w fabryce. Nawet   by  ci  nakazali  ile  możesz  mieć  dzieci   taka  to  ,,wolność,,  a w robocie  nie mógł  byś  pogadać   z  twoim kolegą @Ulman bo byś  zaraz  dostał  batem.   

Łukaszenka  to  bardzo  ciepły  człowiek   patrząc  jak  łagodnie  obchodzi  się  z demonstrantami   bo gdyby  wziął  ,,wolnościowe,, wzorce  z chin  to  by  musiał  import    branży  funeralnej    zrobić. 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Ale  poco  białoruskie   jak już  brać  wzorce  to  te  ,,wolnościowe,, z chin.  Wtedy  taki  ktoś  jak ty   zapier*alał by  w fabryce  za  talerz  kartoflanki 

Bądź konsekwentny. Kiedy premier Morawiecki mówi że za miskę ryżu, to za miskę ryżu.😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v