Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie ślinimy się zbyt mocno raczej jesteśmy przybici do ściany. 

Z moich źródeł wynika że ślinimy się i merdamy ogonkiem.:lol:

Opublikowano

48 minut temu, Generał napisał:

Zagrażają dobrobytu Polski  

Ty . Polak . Naucz się może najpierw po polsku wysławiać !

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Naucz się może najpierw po polsku wysławiać !

Bo co ??  A skąd ty dziadek wiesz jak ja się wysławiam ??

Edytowane przez Generał
Opublikowano

zobaczcie jak tramp broni amerykanskich firm np. we francji , nawet opodatkować te firmy cieżko bo tramp straszy odwetem za opodatkowanie firm cyfrowych amerykanskich , chyba w sierpniu ubiegłego roku wprowadził cła na np. wina fracuskie i miała być szybka odpowiedz unni i co unnia opodatkowała czy ocliła  z usa  ?

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

Z moich natomiast że tak źle nie jest, chwalić należy że kupujemy wreszcie od niepamiętnych czasów nową technologie a nie z odzysku. 

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

Twój forumowy poplecznik już się nie ślini  tylko siedzi w lesie od rana i merda ogonkiem 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Opublikowano

Kupujemy traktor ale bez maszyn tak prędzej. Konno już nie będziemy obrabiać bo koni zbyt mało, dwudziesty dziewiąty jest skończony a 16 należało by poddać remontom i pomyśleć nad modernizacją. 

Fakt że nie kupujemy całości systemu jest oczywistym błędem i tu się z tobą zgadzam w pełni. 

Opublikowano

Niemcy mają konie - tak kiedyś Niemiec powiedział Polska wysprzedała się z koni jak jak by przyszły czasy że tylko koń do pracy to nie wielu by było stać w Polsce na konia jednego .

Opublikowano

Stać nie stać .           A potrafiłbyś koniem robić ?

Opublikowano (edytowane)

A tak bo orałem bronowałem i siałem jak by co  jeszcze jak miałem 15 lat miał jeden na wsi konika i 60 ary pola .

Tylko taka teoria jak by coś jebneło i maszyny nie pracują .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Tylko taka teoria jak by coś jebneło i maszyny nie pracują

To wtedy armagedon, wracamy do XIX w i tyle. Nie było by prądu pieniędzy itp. najprędzej doprowadziło by to do wojny. 

Opublikowano

w 92 roku byla susza jeszcze wieksza niz dzisiejsza sie zapowiada- ojciec ostatniego konia sprzedal,   niejeden rok miale bat i lejce w rekach..........pamietam ile trzeba bylo sie nachodzic zeby te pare ha obrobic.

pani mosbacher pogrozila paluszkiem i pisowskie kundelki z podkulonym ogonkiem sp***rzaja😛.

ciekawe kto wie jak nazywa sie obecny minister finansow ??? kolejny niby-polak na stanowisku, wystarczy posluchac pare chwil zeby sie przekonac ze polska jezyk trudny....

najwazniejsze jest to co mowil w wywiadzie-choc nie wiem czy ma jakakolwiek wladze- ale planuje zabrac polakom te zbedne pieniadze ktore posiadaja w ilosci ponad 270 miliardow,oczywiscie nie wszystkie tylko 100 mld na walke z korona s-wirusem

te 270mld to pieniadze ktore sa realne, w wydrukowanych i wybitych nominalach a lezace w domu czy krazace w szarej strefie.

po ile dzisiaj frank ??? trzeba zapytac adriana ?? a po ile byl w 2015 jak obiecal frankowiczom pomoc- tak samo bedzie z terazniejszymi obiecankami....a kwota wolna od podatku ??

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

np 14 emerytura chyba nie została podpisana jeszcze .

Skoro nie została podpisana to jeszcze nic nie dali więc i zabrać nie mogą. No ale zakładamy że zmieni się prezydent . Jak on sam może spowodować że cofną 500+ i inne lewicowe wymysły? Jakie ma do tego instrumenty ? Jak miałby to zrobić? 

1 godzinę temu, Generał napisał:

Twój forumowy poplecznik już się nie ślini  tylko siedzi w lesie od rana i merda ogonkiem 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Ty już lepiej wklejaj bo samodzielne PISanie obnaza prawdziwy potencjał intelektualny.

Tak się sprawy mają  a to dopiero początek  https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/dług-skarbu-państwa-przebił-granicę-biliona-złotych/ar-BB12W0V8?ocid=spartanntp

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

A to nie będzie tych obiecanych 14 i 15 - stek... A te 1000 i może więcej.... O panie, nie chca już zle niemce pożyczyć... 😜

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Czyli wapnowanie powinno się robic tylko wtedy kiedy rząd sobie o tym przypomni i jeszcze da kasę? Ot ciekawa teoria. 

szkoda ze mnie nigdy nie dali .......  chodz mam 2 razy większe dofinansowania niż reszta polski i co roku prawie 

2 godziny temu, mirro napisał:

Czyli wapnowanie powinno się robic tylko wtedy kiedy rząd sobie o tym przypomni i jeszcze da kasę? Ot ciekawa teoria. 

szkoda ze mnie nigdy nie dali .......  chodz mam 2 razy większe dofinansowania niż reszta polski i co roku prawie 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Stać nie stać .           A potrafiłbyś koniem robić ?

ja tak ...   ale szkoda mi nóg 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v