Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Człowieku myślisz trochę? Jak kobieta, która zajdzie w ciążę np w wyniku gwałtu czy powiedzmy wpadki będzie nosiła dziecko prawie 5 miesięcy tj 22 tygodnie by je usunąć? Czy nawet 16 tygodni tj prawie 4 miesiące? Ty wiesz ile tygodni trwa miesiąc ile tygodni trwa ciąża? Jak ci piszę, ze wrzucasz te zmanipulowane śmieci to tak jest i tyle. Polskie prawo dopuszcza:

Usunięcie ciąży, która powstała w wyniku gwałtu do 12 tygodnia. I to jest zlepek komórek. Aborcja na życzenie jest zakazana. Ale jeśli jakaś kobieta chce to i tak zrobi. I tez nie czeka z tym prawie 5 miesięcy tylko usuwa jak najwcześniej i to też jest zlepek komórek.

Aborcje do 22 tygodnia wykonuje się np gdy płód jest uszkodzony. I wyjdzie to w trakcie badań. Tak często bywa, ze może bardziej przypomina człowieka ale tez można nazwać go zlepkiem komórek bo samodzielnie nawet żyć by nie mógł lub był by ciężko okaleczony.

Oczywiście zlepek komórek to nazwa użyta na potrzeby waszej zakłamanej propagandy. Bo publicznie raczej nikt tak nie mówi. Mówi się płód. Tak więc zostaw tematy, których nie rozumiesz i nie potrafisz samodzielnie myśleć nad tym co wklejasz.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

I to jest zlepek komórek

To jest dziecko a nie zlepek komurek  bredzislawie 

Opublikowano

A jak tam wirus w Europie zachodniej, też na fali wznoszącej?

Przyznam się że nie śledzę żadnych informacji, po za moim powiatem który nagle stał się czerwoną strefą zła.

Opublikowano
42 minuty temu, Denwer napisał:

To wasza propaganda nazywa płód zlepkiem komórek. napisałem o tym wyraźnie. Dziecko to jest jak się urodzi. Choć często płód w łonie matki nazywany jest dzieckiem. Na bank już płód do 22 tygodnia więc do kiedy można przerywać ciąże nie jest żadnym dzieckiem z biologicznego punktu widzenia. Ponieważ nawet przeżyć poza łonem matki nie był by w stanie. Zresztą co ja ci będę podstawówkę tłumaczył.

Opublikowano
45 minut temu, Agrest napisał:

A jak tam wirus w Europie zachodniej, też na fali wznoszącej?

Przyznam się że nie śledzę żadnych informacji, po za moim powiatem który nagle stał się czerwoną strefą zła.

No ja się kuźwa dziś przestraszyłem. Zjeżdża jakieś auto, wyskakuje facet w rękawiczkach i masce a w samochodzie ktoś siedzi w kombinezonie. W myślach szybko mi przeleciało, że tyle malin a może mnie walną na kwarantanny ale na szczęście nie mogli znaleźć kobitki która pracuje w Lipsku w szpitalu a chcieli pobrać  jej wymaz 

Opublikowano

Tak naprawdę wszyscy jesteśmy zlepkiem komórek. Dziecko. Takie nowourodzone nawet niewie czy będzie żyło - bo śmierć łóżeczkowa, bo coś pójdzie nie tak, bo wirus i wiele bo. Taki dwulatek rażony odłamkiem - płacze. Gdy się go ustabilizuje i wyjdzie z szoku może Ci się w jednej chwili nawet zająć zabawą a za chwile odpłynie, milcząc, bez żalu. Starszy człowiek reaguje różnie. Jesteśmy tym co daje nam doświadczenie i świadomość i tak reagujemy na śmierć. Znakomita większość uszkodzonych ciąż odpada na etapie zygoty, moruli, blastuli jeszcze przed koncepcją. Jakieś 300 na 1000 embrionów to przetrwa. Z pośród trzystu pierwszego miesiąca nie przetrwa 112 drugiego 72 trzeciego 43. Czwartego miesiąca, z obrazka dotrwa jakieś 73 z 300. Z owych 73 może odpaść jeszcze 24... Tak to działa a o tak zdarzają się jeszcze wyższe poronienia, komplikacje, martwe urodzenia. Spory odsetek tych 50 szczęśliwców to ciąże przepełnione fajami, wódą i dragami w opozycji stoi nikły odsetek bardzo trudnej decyzji o zakończeniu ciąży. To usankcjonowaniem której strony warto się zająć? "Matki" zatruwającą całe przyszłe życie dziecka w łonie czy kobiety której psychika jest na rozstaju?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To wasza propaganda nazywa płód zlepkiem komórek. napisałem o tym wyraźnie. Dziecko to jest jak się urodzi. Choć często płód w łonie matki nazywany jest dzieckiem. Na bank już płód do 22 tygodnia więc do kiedy można przerywać ciąże nie jest żadnym dzieckiem z biologicznego punktu widzenia. Ponieważ nawet przeżyć poza łonem matki nie był by w stanie. Zresztą co ja ci będę podstawówkę tłumaczył.

Nie  żadna nasz  propaganda  tylko  twoi  idole  opozycyjni     kolejny  raz  bredzisz     

Opublikowano

Gdybym nie był bardziej wyrozumiały to zapytałbym Cię w krótkich słowach. "I czego k**wa nie rozumiesz?" Tego że Putin wykonał taki gest do Tuska, czy tego że Putin truje niewygodnych? :lol: A nie, Ty nie rozumiesz że można pisać o jednym i o drugim.

Opublikowano

Ja się tylko zastanawiam gdzie byli Ci wszyscy obrońcy życia nienarodzonego jak protestowali rodzice dzieci niepełnosprawnych. Ci rodzice poświęcili swoje życie na wychowanie dzieci ale jakoś nie krzyczeliscie żeby dać im godziwe pieniądze za ten trud. Każdy jest k**wa mądry do puki nie dotknie go osobiście taka sytuacja. 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Gdybym nie był bardziej wyrozumiały to zapytałbym Cię w krótkich słowach. "I czego k**wa nie rozumiesz?" Tego że Putin wykonał taki gest do Tuska, czy tego że Putin truje niewygodnych? :lol: A nie, Ty nie rozumiesz że można pisać o jednym i o drugim.

Marecek dostał gotowca i nawet się nie zastanowił ze to dwie różne rzeczy. To nie jest tak jak propaganda mówi - PIS zawsze robi dobrze a opozycja źle. Wariant pośredni dla PISowca  nie istnieje 

4 godziny temu, Denwer napisał:

Yntylygyncja PISowska

4 godziny temu, Denwer napisał:

U Niemca wczoraj prawie 1800 nowych zachorowań

U nich 1800 na 80 mln u nas 900 na 36 mln. Gdzie więcej zachorowań? 

Opublikowano (edytowane)

taaa, nie przetrawią.

uwaga. nowy mem i zmiana tematu...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Widać że nie bardzo rozumiesz co czytasz. Można też się przemalować na murzyna i iść na marsz niepodległości albo wysłać ludzi którzy będą prowokować i podpalą budkę ruską na polecenie ministra. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v