Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

taaaaa. a ty to skomplikowany nie ludź. 

jak jest się szczerym to nie owija się gówna w papierek. 

do plityki idą dla kasy i to jest głównym celem tych.... ludziów.  

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

wlasnie utwierdziles mnie w tym co napisalem wyzej

ps. wiesz jest taki smieszny a zarazem tragiczny cytat zeby nie dawac malpie zegarka bo bedzie problem.wiesz kto to powiedzial?

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
4 minuty temu, szmergiel napisał:

poprostu za glupi zeby zrozumiec ze te podwyzki to kropla w morzu a i tak juz powinny byc kilka lat wstecz.ot taka prawda a gawiedz toczy piane

Na takiej samej narracji wjechał PiS.:lol:

3 minuty temu, witejus napisał:

przodkiem silnika odrzutowego były rakiety na proch wymyślone przez chińczyków

Rakiety na proch wymyślił znany sowiecki uczony o nazwisku Prochow.:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Że tak, bo mi się skojarzyło w związku z ustawą o bezkarności urzędników ( bo chciał dobrze)..

Tak jak Lewandowski minister od reprywatyzacji terz chciał dobrze sprzedać poniżej oferty kupna polskie przedsiębiorstwa bo się biedak uczył reprywatyzacji. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, witejus napisał:

przodkiem silnika odrzutowego były rakiety na proch wymyślone przez chińczyków

raczej rakietowego który jest jedną z odmian silników odrzutowych do których można zaliczyć i balonik....

co było do udowodnienia że większość nie rozumie podstaw techniki a tylko wyklepała na pamięć definicje bez zrozumienia

gdzie w edukacji popełniono błąd?
ja sądzę że pomylono Wiedzę z Rożańcem i wykuwa się ją bez konieczności zrozumienia zamieniając w coś na rodzaj jeszcze jednej religii.
No temat wart głębszej analizy ale nie tutaj

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 2
Opublikowano

a może Prochowiec

1 minutę temu, dysydent napisał:

co było do udowodnienia że większość nie rozumie podstaw techniki a tylko wyklepała na pamięć definicje bez zrozumienia

no widać twoje zrozumienie jakby rakietowy nie był odrzutowym

Opublikowano (edytowane)

przeczytaj uważnie jeszcze raz mojego posta którego fragment cytujesz (ale ze zrozumieniem :P)
dzisiaj jestem wypoczęty i pot oczu mi nie zalewa tak że tym razem udało mi się być bardziej precyzyjnym niż poprzednim :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Many co Ty , zaczynam dostrzegać co raz bardziej piekno dopłat , i podążam co raz bardziej w tym kierunku 

Niestety,  musimy robić dywersyfikację swoich żródeł utrzymania a teraz bolszewiki znowu obiecują kornelovirusowe za bydlątka

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, dysydent napisał:

jak komu
wyrazy współczucia, albo wyrozumialości bo przy święcie... ;)
każdy może mieć gorszy dzień

Teraz będzie pomoc Dużo powiedziane kasa z Unii na rozruch gospodarki to se podnieśli pensje później już tak pięknie może nie być , trzeba  korzystać puki czas .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, many12 napisał:

Niestety,  musimy robić dywersyfikację swoich żródeł utrzymania a teraz bolszewiki znowu obiecują kornelovirusowe za bydlątka

Ciesz się że możesz sobie popsioczyć, jakby to byli faktycznie bolszewicy to po takich jak ty zostałoby tylko wspomnienie chłopysiu.

Opublikowano

rzeczywiscie p-oslowie moga miec klopot z ubraniami,szczegolnie odkad tego pana z pck w areszcie zamkneli.

a ten general rozwadowski czy inny sikorski to czasami nie byli zdrajcami i sprzedawczykami ??? toz oni i tysiace im podobnych zrobili kariere w panstwach zaborczych, wiernie sluzyli okupantom polski za srebrniki, tenze rozwadowski to nawet generalem zaborczym byl i dochrapal sie emerytury cesarsko-krolewskiej u milosciwie nam panujacego francziszka jozefa ... ich kariera byla jeszcze bardziej podla niz oficerow ludowego wojska polskiego.

Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Ciesz się że możesz sobie popsioczyć, jakby to byli faktycznie bolszewicy to po takich jak ty zostałoby tylko wspomnienie chłopysiu.

"chłopysiu".

65809481_2335309509878386_7578685594423787520_n.jpg

• Haha 2
Opublikowano

Smród to byłby ze strachu jakby bolszewicy się za ciebie wzięli.   xD

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ten general rozwadowski czy inny sikorski to czasami nie byli zdrajcami i sprzedawczykami ??? toz oni i tysiace im podobnych zrobili kariere w panstwach zaborczych, wiernie sluzyli okupantom polski za srebrniki, tenze rozwadowski to nawet generalem zaborczym byl i dochrapal sie emerytury cesarsko-krolewskiej u milosciwie nam panujacego francziszka jozefa ... ich kariera byla jeszcze bardziej podla niz oficerow ludowego wojska polskiego.

Dobrze że ich wykształcili zaborcy, bo inaczej sztab Piłsudskiego składałby się z jego osobistej wróżki i kasztanki.:lol:

• Like 1
Opublikowano

Żaden z was by nawet nie pisnął, za dobrze macie i się wam w d*pach przewraca.   xD

Opublikowano

ja pamiętam czasy ZOMO stanu wojennego i nawet paru być może bolszewików znałem (choc nie wszycy Rosjanie to bolszewicy byli i wtedy) i jakoś dawało się żyć i dogadać i nawet potrafiliśmy Ich "grzecznie" poprosić o opuszczenie naszego kraju i "grzecznie" opuścili.
Kwestia tylko właściej oceny sytuacji.
Dzisiaj jest taka i bolszewikami nazywają nomen omen tych których "Больше на этот раз в Польше"

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

a ten general rozwadowski czy inny sikorski to czasami nie byli zdrajcami i sprzedawczykami ??? toz oni i tysiace im podobnych zrobili kariere w panstwach zaborczych, wiernie sluzyli okupantom polski za srebrniki, tenze rozwadowski to nawet generalem zaborczym byl i dochrapal sie emerytury cesarsko-krolewskiej u milosciwie nam panujacego francziszka jozefa ... ich kariera byla jeszcze bardziej podla niz oficerow ludowego wojska polskiego.

Rzeczypospolita w okresie młodości tych dzielnych  ludzi była jeszcze pod zaborami dlatego każdy dorastał i kształcił się w miarę swoich możliwości nie zaPOminajac, ze w żyłach krąży li tylko polska krew. to oni byli solą naszej odradzającej się ojczyzny, to oni tworzyli jej zręby. Wielkim Polakom CZEŚĆ i CHWAŁA.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v