Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

:Doo ja akurat troszcze sie o gospodarke i produkuje żywność żeby dzieci w Polsce  nie były głodne B|, a to chyba Ty patrzysz jak tylko wziąść  wszelkiego rodzaju dopłaty rolne czy to do lasku czy inne zamiast zatroszczyć się o pełne brzuszki innych obywateli , Patrzysz aby tylko na rachunku było sporo . a społeczenstwo niech sie martwi że żywnosc drożeje .:D

Jesteś wielki w swojej trosce o bliznich.

DOBRE.jpg

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

czy to byla turbina?

Takie coś stoi u mnie na placu, To urzadzenie do oparzania np buraczka czerwonego. Tylko parę dostaje z kotła,

Opublikowano (edytowane)

tak w ogóle to ile taki szary poseł powinien zarabiać miesiecznie  ?

tutaj merytorycznej kwoty nikt z tych krzykaczy nie napisze.za glupi sa na to zeby znac realia i kwoty

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

tak w ogóle to ile taki szary poseł powinien zarabiać miesiecznie  ?

niewile. wtedy nie pchali by się tam dla kasy. 

Opublikowano (edytowane)

juz pisalem ,na poczatku lat 90 ustalono ze kwota uposazenia powinna byc 7 krotnoscia pensji krajowej i nic nie widze zlego aby bylo tak dalej.

dla baranow pensja 10-15tys jest czyms tak wielkim ze ludzie sie pchaja do sejmu czy senatu ale to tylko dla tych co sa tak glupi ze szkoda o  nich gadac .prawdziwe pieniadze to sie robi jak sie juz tam jest na roznych interesach .pensja ok 20tys bylaby wsam raz.wg 7 krotnoisci wychodziloby ok 27tys oczywiscie netto

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

tutaj merytorycznej kwoty nikt z tych krzykaczy nie napisze.za glupi sa na to zeby znac realia i kwoty

Pan Morawiecki, dla niepoznaki Premierem zwany, określił kiedyś najniższą krajową na poziomie miski ryżu, Proponuję startować z tego poziomu i w miarę dokładnie określimy ile faktycznie sie należy.

2 minuty temu, szmergiel napisał:

pensja ok 20tys bylaby wsam raz.wg 7 krotnoisci wychodziloby ok 27tys

Brutto czy na łapkę?

Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

to nie jest współpropocjonalne. 

jest   weźmie  nadgodziny   pójdzie  w sobotę  do roboty  i  pensje będzie  miał  wyższą 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, szmergiel napisał:

juz pisalem ,na poczatku lat 90 ustalono ze kwota uposazenia powinna byc 7 krotnoscia pensji krajowej i nic nie widze zlego aby bylo tak dalej.

dla baranow pensja 10-15tys jest czyms tak wielkim ze ludzie sie pchaja do sejmu czy senatu ale to tylko dla tych co sa tak glupi ze szkoda o  nich gadac .prawdziwe pieniadze to sie robi jak sie juz tam jest na roznych interesach .pensja ok 20tys bylaby wsam raz.wg 7 krotnoisci wychodziloby ok 27tys oczywiscie netto

pensja to jest czubek góry lodowej. niech dadzą dane ile kosztuje taki byle poseł państwo polskie rocznie.  

Edytowane przez Gość
Opublikowano

taaaa normalne. jak naród to stado baranów która wierzy że wyplakowany sprzęt z zachodu to prawie nówka. 

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

pensja to jest czubek góry lodowej. niech dadzzą dane ile kosztuje taki byle poseł państwo polskie rocznie.  

Poseł  zarabia  grosze  w  porównaniu  do  tego  ile  można  zarobić  będąc  wiernym  działaczem  danej  partii.  Jesteś  w cieniu  media  się tobą  nie interesują  kosisz  kapustę  i  się  śmiejesz  :D  :D  

Opublikowano

masz cos sensownego prosty czlowieku do powiedzienia to powiedz a nie tylko glupio dogaduj.

co jest nie normalnego w tym ze 38mln kraj ma parlament i to kosztuje? w innych krajach jest inaczej?/

masz jakis argument ?

Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

czlowieku.niezaleznie od opcji politycznej jaka zadzi to jest parlament 38mln narodu.kazdy kraj ponosi takie koszta .to normalne.

Wiesz, ja im tych pieniędzy nie żałuję. Tylko niech przestana robić cyrk i bantustan z Polski. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, witejus napisał:

wtedy też byli politycy ,religie i szamani a mimo to Heron wymyślił turbinę parową

30 minut temu, pafnucy napisał:

czy to byla turbina?

29 minut temu, witejus napisał:

praprzodek

jeśli już to silnika odrzutowego
trzeba było osiemnastu wieków aby rewolucja francuska zrzuciła tzw boskie nadanie władzy czyli umniejszyła rolę polityków a jednocześnie trzeba było reformacji w kościele aby szamanom wytrącić władzę społeczną i materialną to dopiero podobni Heronowie mogli się przebić z pomysłami technologicznymi i docenić tych pomysłów potencjał, wcześniej były to co najwyżej jako kuglarskie sztuczki nieistotne i marginalizowane przez pyszałkowate władców i ciemne wyznaniowe robactwo którego i dzisiaj pełno i nie jest powiedziane że czasy ciemne nie wrócą bo taki weźmy Duda pierwsze co to podyrda do naczelnego szamana swojego obrządku https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wybory-2020-andrzej-duda-chce-udac-sie-do-rzymu-i-watykanu/zj9sz6n,79cfc278
tak że Heron za wiele by pod takim panem nie znaczył a na pewno by nie wyszedł po za co najwyżej osobliwość co zabawki bezużyteczne produkuje bo większość populacji to właśnie tylko ciemne robactwo które nie rozumie zasad działania większości sprzętów codziennego użytku.
Różaniec jest genialnym wynalazkiem ale nie dla władców do diabła.
Jeszcze w dwudziestym wieku spotkałem się z prognozą że dwudziesty pierwszy może być wiekiem religii i regresu cywilizacyjnego no i ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szmergiel napisał:

masz cos sensownego prosty czlowieku do powiedzienia to powiedz a nie tylko glupio dogaduj.

co jest nie normalnego w tym ze 38mln kraj ma parlament i to kosztuje? w innych krajach jest inaczej?/

masz jakis argument ?

mam. a wlaściwie to pytanie. czemu po wyborch i czemu wcześniej Kaczyński nie pozwolił na takie ruchy?  

to są świnie u koryta. i ciągle tak jest!

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

juz ci odpowiem ,bo wiekszosc spoleczenstwa niezalezne kogo popiera to wlasnie tacy jak ty prosci ludzie ktorzy na info o jakichs pieniadzach dostaja goraczki,sa poprostu za glupi zeby zrozumiec ze te podwyzki to kropla w morzu a i tak juz powinny byc kilka lat wstecz.ot taka prawda a gawiedz toczy piane

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

trzeba było osiemnastu wieków aby rewolucja francuska zrzuciła tzw boskie nadanie władzy czyli umniejszyła rolę polityków

Że tak, bo mi się skojarzyło w związku z ustawą o bezkarności urzędników ( bo chciał dobrze).. Taki wesoły kardynał jak Richelie kiedyś wydawał glejt gdzie pisał iż "gościu zrobił, to co zrobił ponieważ miał na to jego zgodę i ruszyć go nie wolno".  Czy to aby obecnie nie wracamy gdzieś w te okolice?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v