Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Roman, odstępstwa od norm psychicznych ci narastają. 

Tuska nie obchodzi Białoruś? To tak jak wszystkich wkoło za wyjątkiem naszychglupich i pracowitych którzy już za to dostali po łapach. 

Co do podwyżek dla urzędasów  to pamiętam jak niedawno prezes  polecił posłom by sobie uposażenia obniżyli bo ważną jest służba a nie pieniądze. Wtedy była koniunktura gospodarka jakoś działała i obnizyli a jak przyszedł kryzys to zamiast oszczędności poszli w koszty. A moze pisowcom już tak ich własną drożyzna  dokuczyła ze musieli sobie podwyżki zarządzić. 

Jak elektoratowi PIS propagandą tłumaczy podwyżki? Polityka już nie jest misja jak kilka lat temu? 

oj nieudaczniku zyciowy ,ranek swiate4czy a ty na posterunku?? hahahh. czlowieku wszyscy w sejmie zaglosowali za podwyzka a ty bredzisz znow o pisie.hahha.

ps. w 90 latach pensja posla wynosila 7 krotnosc pensji krajowej, teraz to duzo mniej,przeciez byle dyrektorek czy obrotny czlowiek zarabia duzo wiecej niz palamentarzysta wiec o co problem? jak beda malo zarabiali to beda robili numery na boku a to gorsze duzo rozwiazanie.zawsze sie gawiedz buntuje jak sa podwyzki a to gowno nie kasa.za 15tys na miesiac sie uzerac z ludzmi jak moza to zarobic bez problemu.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

@many12 coś dla Ciebie. Takie teraz środki trzeba stosować kiedy przybywa namiestnik kolonii, kondominium albo jak to jeszcze zwał.:lol:

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wizyta-mikea-pompeo-w-polsce-prezydent-i-premier-przeszli-te,nId,4670074

"Prezydent, premier, ministrowie obrony i spraw zagranicznych przeszli testy na koronawirusa przed jutrzejszym spotkaniem z amerykańskim sekretarzem stanu Mikiem Pompeo - dowiedział się nasz dziennikarz Patryk Michalski".

Pan Prezydent i spółka czekają w gotowości umyci, odkażeni, uczesani i przebadani na przybycie dygnitarza z USA.

:lol:

Opublikowano

no co się dziwić podwyżkom. duzo więcej na maseczki wydali no i im się należy. 

Opublikowano

A cóż można napisać. Gen Rozwadowski to autor zwycięstwa nad bolszewikami. Doskonały operacyjny tylko przełożonego miał zjebanego. Taki los operacyjnych. Ja tam go podziwiam i rozumiem.

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Roman, odstępstwa od norm psychicznych ci narastają. 

Tuska nie obchodzi Białoruś? To tak jak wszystkich wkoło za wyjątkiem naszychglupich i pracowitych którzy już za to dostali po łapach. 

obraziłem twojego bohatera ??

Co do podwyżek dla urzędasów  to pamiętam jak niedawno prezes  polecił posłom by sobie uposażenia obniżyli bo ważną jest służba a nie pieniądze. Wtedy była koniunktura gospodarka jakoś działała i obnizyli a jak przyszedł kryzys to zamiast oszczędności poszli w koszty. A moze pisowcom już tak ich własną drożyzna  dokuczyła ze musieli sobie podwyżki zarządzić. 

👍

Jak elektoratowi PIS propagandą tłumaczy podwyżki? Polityka już nie jest misja jak kilka lat temu? 

podobno ty śledzisz tvp pis więcej niż mój traktor rocznie mth 

@mirro  pokosiłeś ?? 

• Haha 1
Opublikowano

chodzi mi czy wszystko ?

jedyny polityk co od 30 lat głosi ten sam program prawdziwa rzadkość wręcz niemożliwe u naszych 

oczywiscie czerwone pijawki jak zawsze peło sld psl 

Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

oj nieudaczniku zyciowy ,ranek swiate4czy a ty na posterunku?? hahahh. czlowieku wszyscy w sejmie zaglosowali za podwyzka a ty bredzisz znow o pisie.hahha.

ps. w 90 latach pensja posla wynosila 7 krotnosc pensji krajowej, teraz to duzo mniej,przeciez byle dyrektorek czy obrotny czlowiek zarabia duzo wiecej niz palamentarzysta wiec o co problem? jak beda malo zarabiali to beda robili numery na boku a to gorsze duzo rozwiazanie.zawsze sie gawiedz buntuje jak sa podwyzki a to gowno nie kasa.za 15tys na miesiac sie uzerac z ludzmi jak moza to zarobic bez problemu.

Mało zarabiają i dlatego masz w polityce kretynow. 

Pytanie jest proste Gdy obniżali to z powodu tego że to służba a nie zarobek. Tamta narracją już nieaktualna? 

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Mało zarabiają i dlatego masz w polityce kretynow. 

Pytanie jest proste Gdy obniżali to z powodu tego że to służba a nie zarobek. Tamta narracją już nieaktualna? 

pieniądze nie mają nic do rzeczy czy kretyn czy nie. poprostu parlamentarzysta nie może zarabiać tyle co byle robotnik bo to przedstawiciel narodu.po drugie już pisałem że jak ktoś mało zarabia to kombinuje. gadki o służbie są dla gawiedzi i biedoty co się czepia nowego auta czy pensji kilkunastu tyś na miesiąc. gdyby zarabiali po 100tys na miesiąc to byłoby wygórowane ale tyle co oni biorą legalnie bez przekrętów to już nie pieniądze w stosunku do tego jak zarabiają ludzie co coś myślą i mają stanowiska bądź myślą i mają firmy

Opublikowano
13 minut temu, szmergiel napisał:

gdyby zarabiali po 100tys na miesiąc to byłoby wygórowane ale tyle co oni biorą legalnie bez przekrętów to już nie pieniądze w stosunku do tego jak zarabiają ludzie co coś myślą i mają stanowiska bądź myślą i mają firmy

Akurat tych ludzi i ich działanie, codziennie albo i częściej, weryfikuje rynek, zmiany w koniunkturze albo debilne decyzje polityków. Tych ostatnich natomiast zbyt często to nie dotyka, ba nawet powracają jak bumerang i uszczęśliwiają sobą następnych. Porównywanie zarobków polityka do właściciela firmy, odpowiadającego majątkiem za swoje decyzje, to trochę nie na miejscu. 

Opublikowano

A ilez oni zarabiają że tak nie pasuje???

człowieku,polityka to władza a jak masz władzę to to nie chciałbyś pieniędzy?pomysl trochę. 100 razy lepiej żeby politycy dużo zarabiali i nie musieli kręcić na boku bo to dopiero przynosi różne problemy

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

@many12 

"Prezydent, premier, ministrowie obrony i spraw zagranicznych przeszli testy na koronawirusa przed jutrzejszym spotkaniem z amerykańskim sekretarzem stanu Mikiem Pompeo - dowiedział się nasz dziennikarz Patryk Michalski".

Pan Prezydent i spółka czekają w gotowości umyci, odkażeni, uczesani i przebadani na przybycie dygnitarza z USA.

:lol:

Nie mam czasu na pisanie ale mema  wkleję - uczę  się do egzaminu na rachmistrza w poniedziałek.

117688849_2727688764174677_6952276579224185968_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

A ilez oni zarabiają że tak nie pasuje???

człowieku,polityka to władza a jak masz władzę to to nie chciałbyś pieniędzy?pomysl trochę. 100 razy lepiej żeby politycy dużo zarabiali i nie musieli kręcić na boku bo to dopiero przynosi różne problemy

Ale oni i tak kręcą na boku. To tłumaczenie jest głupie i naiwne.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v