Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał:

charytatywnie to się pomaga a zeby takie coś wklejać to trzeba mieć trochę pod górkę ... znaczy inaczej wszystko ma swój umiar , ty przekroczyłeś wszystko natręctwa uzależnienie zdrowy rozsądek ...  uzależnienie itp 

stówka już zarobiłeś  wszystkie tematy już zaśmiecasz krono tu pogoda itp 

ta jasne i co jeszcze ? może cieżarną zakonnice przejechałem na pasach

Romek pochwal się ile wsparłeś rydzyk a w tym roku

Powiedz co pisowskiemu rządowi żeby miał umiar

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

To na kogo trzeba głosować żeby być mądrym ? 

Na nikogo.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

hubert-na partie umiarkowanego postepu w granicach prawa- to taki test na madrosc-jesli wiesz o co chodzi[bez wujka gogle] to jestes madry,jesli nie to jestes glupi i nie powinienes glosowac...taka partia istniala w kraju gdzie wlasnie takie zasady glosowania istnialy-a dokladniej podobne 😛

dla scislosci- prezes nie kiblowal tylko  musial zmienic szkole, dwoja z polskiego to rozumiem-i do dzisisiaj to slychac,- ale z angielskiego ??? w technikum dwoch moich kolegow mialo podobnie, od 4 klasy musieli zmienic szkole,bo inaczej by 3 nie skonczyli-taki warunek postawila nauczycielka, raczej to nie bylo zgodne z prawem....

wujek -gdy budowla hute katowice to nieraz rope wylewal do rowu- gdy nie bylo chetnychna zakup,disli bylo niewiele a norme przepalu musieli trzymac.

czy dziadek w wermahcie to wstyd ??? trzeba romana zapytac-choc obawiam sie ze ten temat to nie byl szeroko dyskutowany na slasku, pomorzu czy wielkopolsce, jesli chlopak mial do wyboru wczasy na stepach rosyjskich lub w malopolskim kurorcie o nazwie oswiecim-zdroj czy sztutowo-w wypadku tuska seniora- i to first minut dla siebie i rodziny to jaki to byl wybor ?????

wiecie co to jest laska poznego urodzenia- moj wujek byl zawiadowca na stacji oswiecim glowny kariere zaczal w 1941,tyle ze zyciowa a nie zawodowa..

Opublikowano
59 minut temu, ogarek napisał:

Nie zostawiam po sobie pustych butelek jak ty...

Żartujesz . Już dawno kobita na chleb sprzedała . :D

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy napisał:

Żartujesz . Już dawno kobita na chleb sprzedała . :D

A to błąd.... trza było coś zostawić po sobie potomnym... 😋

Opublikowano

przeciez urban to nauczyciel propagandy dla obecnej wladzy .......chcialbym byc na starosc jak on, milioner ,sybaryta, kazdy go zna, wszyscy go sluchaja i zywia do niego jakies uczucia😂.

ktos juz pisal ze wysylamy do usa lekarzy zeby w chicago leczyli chorych polonusow ???- to przeciez urban zainicjowal akcje wysylania spiworow dla bezdomnych w usa.............................jak to nie jest prorok, to kto ????

Opublikowano

No tak. aby wysłać do Chin misje szkoleniowo-obserwacyjną to nie było mądrego. A teraz do USA powysyłajmy, bo tam jest takie zadupie że lekarzy zbraknie. Tzn miejscami to tam faktycznie jest zadupie i to głębokie.

Opublikowano
52 minuty temu, hubertb napisał:

To na kogo trzeba głosować żeby być mądrym ? 

Na nikogo każdy taki sam  przedwyborami wszystko a po wyborach nic ale to normalka nie powinno nikogo dziwić .

Cofnę się trocha wstecz Komuna ziemię dała chłopom za darmo - Obecne czasy są tak nie pewne wszystkiego że można powiedzieć że i zabrać mogą wszystko ludziom . ziemia nie jest naszą własnością pomimo że mamy nadane Akty własności to wszystko państwa .

Obiecać można wszystko i powiem PO I PiS to jedno i to samo .

• Haha 1
Opublikowano

Ja tylko w sprawie ANa jeszcze. Przywiózł 1000 m. sześć. ładunku w 80 tonach. Ile zabiera jeden 747 F lub BCF? Ile kosztuje najęcie 747, który popyla nad nami już od lat 90 w setkach egzemplarzy...

Z tym kuciem to naprawdę pomyłka?

Opublikowano

747 już tak setek znów nie ma, nawet nie wiem czy wersji cargo było faktycznie tak dużo z tego co czytałem ładunku było więcej nie zmieszczono się w samolocie i czasie. Czytałem też o 1000 i 100 załadowanych tonach. Do tego ponoć cena za przelot była bardzo dobra. Jeśli to prawda to zrobiliśmy świetny interes. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

z tego co czytałem ładunku było więcej nie zmieszczono się w samolocie i czasie. Czytałem też o 1000 i 100 załadowanych tonach.

A nie zdziwiło Cię że czytałeś tak różne dane odnośnie ładunku? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

oz napisane że to lista dla zagranicznych. A Ursus patriotycznie dotowany - zbankrutował

jeszcze nie zbankrutował bd prawdopodobnie na licencji DF 

monitoring z powietrza nad każdym miastem 

https://www.flightradar24.com/SPFPP/2460f850

36 minut temu, mirro napisał:

Trzeba by zapytać tych co Aibusa wynajęli.

https://www.lublin112.pl/na-lotnisku-w-swidniku-wyladowal-samolot-z-szanghaju/

Ale C17 Globemaster ma chyba ok 80 ton ładowności.

miruś dziennie po 2/3 samoloty lodują 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v