Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Autem wymieniam w warsztacie gratis ale muszę tam olej kupić więc i ciągnikiem trzeba będzie jechać do warsztatu? Pis-owi kasy brak i szuka kasy wszędzie? Gorzej będzie jak ciągnik bierze olej i na dolewkę trzeba bedzie kupić?

Edytowane przez Andpol
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

szczęście że moje pojazdy nie biorą oleju i mam zapas starego

To pozostaje jeszcze tylko namówić wszelkie węże hydrauliczne aby nie pękały i można spać spokojnie.😂

49 minut temu, DTaras napisał:

Następny co ma silnik na oringach chyba. Odpady ponaftowe można zdawać w odpowiednich punktach pod warunkiem posiadania bdo.

Ja trzymam jeszcze , na czarną godzinę, butlę 11kg  R-134. To choć do klimy w ciągnikach i kombajnach jeszcze dopuszczę bez cyrku.😂

Jak widać poszukiwanie fachowców wciąż trawa. I to z dobrym rezultatem.😂 Bo prezesa to trza umić szukać i umić znaleźć.🤣

https://www.money.pl/gospodarka/jej-firmy-bankrutowaly-a-teraz-jest-prezesem-panstwowej-spolki-wsparcie-pis-pomoglo-6538359070967937a.html

Opublikowano
Dnia 30.07.2020 o 23:50, Roman176 napisał:

swój odbyt niech zaorze jakiś mu lgbtowie 

Ty chyba co wieczór walisz w czaszkę 

Dnia 31.07.2020 o 16:37, mikad napisał:

Na 10zl będzie Jarosław a na 5zl kot i każdy dostanie takie 35+

8 godzin temu, staszek131415 napisał:

Każdą telewizjęwarto oglądać by mieć swój punkt widzenia na pewne sprawy

I ty pewnie masz? 

4 godziny temu, staszek131415 napisał:

bajki piszesz bonie masz pojęcia o gospodarce sąsiada mam takiego co złom z zagranicy kupuje bo maszyny za drogie ziemi nie kuuje bo za droga chowa tyle co w latch 70 a świat idzie do przodu bez niego podobnie POpaprańcy twierdzą nic się nie opłaca tylko na kolanach przed zachodem jak Tusk

Zgaduję że to wierny wyborca PIS 

Opublikowano

11 kg? To niedużo.. Jak oringi zgubią olej to szybko Ci wyjdzie. Lepiej zrobić próżnię w butli, starym agregatem pozbierać i raz na te 5-6 lat zrobić serwis instalacji. Albo choć przy pierwszym ubytku.

Oglądałem film Macierewicza.. Teoria mówiąca o zamachu na Sikorskiego wyszła prawdopodobnie od Goebbelsa. Niema jak sprawdzone zagrywki...

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Jak widać poszukiwanie fachowców wciąż trawa. I to z dobrym rezultatem.😂 Bo prezesa to trza umić szukać i umić znaleźć.🤣

https://www.money.pl/gospodarka/jej-firmy-bankrutowaly-a-teraz-jest-prezesem-panstwowej-spolki-wsparcie-pis-pomoglo-6538359070967937a.html

He.. przeczytała poradnik Pani Ambasador USA: 

...przyszła ambasador szybko wprawiła świat w osłupienie po raz drugi. Jako prezes firmy radziła sobie tak dobrze, że udało jej się wyprowadzić na prostą szwajcarską firmę, która kilka lat wcześniej była na krawędzi upadku. Następnie, po czterech latach, sprzedała ją z zyskiem niemieckiemu gigantowi Beiersdorf. Sama Mosbacher zajęła się działalnością konsultingową oraz zarządzaniem innym koncernem kosmetycznym - Borghese. Oraz pisaniem książek....  Efektem są dwie poradnikowe książki. Pierwsza, "Kobieca siła", ukazała się w 1993 r. Opowiadała w niej swoją historię - "dziewczyny z klasy pracującej z Indiany, która doszła do stanowiska prezesa..

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/georgette-mosbacher,81,0,2422609.html

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Można tez klękać przed USA i Izraelem jak obecnie panujący. Ale to odrazy widać nie wzbudza.

Miro widzę, że też nie napawasz się sojuszem z okupantem bez żadnego strzału. My Polacy powinnyśmy się jednoczyć z sąsiadami naszymi bo lepszy wróg zaprzyjaźniony od wieków niż jamerykaniec z drugiego końca świata. Wiadomo,  ale niestety dla tych o szerszych horyzontach myślowych , że te okupacyjne wojaki to jest awangarda tych finansjerów z Walt Street  a Duda-Obłuda nic nie ma do POwiedzenia w tym temacie bo to już było POzamiatane w Magdalence. ONY te łobuzy POlityczne wymieniają się tylko przy korytku ośmieszając chłopski elektorat w 80 % bo sam do tego dopuścił  w trosce o li tylko o własny wiecznie nienażarty żołądek.  Śmiech mnie ogarnia, rozpacz i bezradność dnia dzisiejszego że ludziki są tacy zakompleksieni, beż żadnych ambicji o losie rozdzieranej ojczyzny - zapatrzeni w swoje hektary, bezmyślnym tępym wzrokiem ogarniając to co serwuje im ku***rwowizja - ludzie ogarnijcie się ONY nas unicestwiają w biały dzień na naszych oczach a czy w waszych żyłach jeszcze coś pulsuje?

Wrzucę jeszcze coś dla POdniesienia ducha moralnego.

18194615_850879648393103_5568601199081653935_n.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Oglądałem film Macierewicza.. Teoria mówiąca o zamachu na Sikorskiego wyszła prawdopodobnie od Goebbelsa. Niema jak sprawdzone zagrywki...

A co? Maciarewicz wskazuje Tuska jako inicjatora?😂

Opublikowano

ze dwa lata temu ipn ponownie badal sprawe smierci sikorskiego, prokuratorzy mieli fajny urlop w wojarzach po europie za ponad 200 tys na koniec zrobiono ponowno sekcje zwlok[kosci] i wyszlo ze zginal w wyniku ran odniesionych w wyniku wypadku...jak mnie pamiec nie myli to dali mu w koncu nowy mundur bo byl pochowany w pizamie..

tusk z putinem detonator uroczyscie uruchomili-co prawda nie ma na to dowodw ale tym gorzej dla nich..

fajny cyrk z teczowymi flagami- przypomina mi sie urywek z kaczmarskiego-gdy chodzili po mieszkaniach...........

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

jak mogłeś? przecież to wybraniec, jaśnieoświecony, który naprowadza ciemną hołotę na właściwą drogę :) 

Jakby większość nie była durna to TVP nikt by nie oglądał a PO  i PIS miałoby zerowe poparcie a nie 60%

Opublikowano

Jak elektorat glupi to wybraliby kolejnych lewicowców podobnych obecnym. Dopóki lud ciemny i nieświadomy  nie ma szans na normalne rządy. 

Rządzić powinni prawdziwa wolnościową prawica. ale proletariat ma wpojone ze za lewicy będzie lepiej bo gamonie dostaną socjalna kroplówkę i jakoś będą wegetować 

Opublikowano

wlasnie w chile upada system podobny do takiego jak sie ulmanowi marzy................liberalizm jest dobry dla pieknych,mlodych,zdrowych i bogatych -gdy ktorej z tych cech albo i paru zabraknie kazdy zostaje socjalista.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

to kto by wtedy rządził?

Biedroń z Trzaskoaskim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v