Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, many12 napisał:

Pytanie brzmi - Czy my Polska jesteśmy wolnym,  suwerennym i demokratycznym krajem

amerykańców i faszystów wygnać i jesteśmy.

Opublikowano
7 minut temu, many12 napisał:

Pytanie brzmi - Czy my Polska jesteśmy wolnym,  suwerennym i demokratycznym krajem

Ależ tak, oczywiście. No chyba że Pani Ambasador USA nagle przypomni że tylko tak nam sie wydaje.:lol:

Opublikowano

tak mi sie zdaje ze wy patrzycie na sp.prezydenta lecha kaczynskiego przez pryzmat tego co dzialo sie juz po jego smierci... przez okulary prezesa, adriana, brozki czy pinokia...

kurna,piwo sie skonczylo, sklep zamkniety , wszystko przez te upaly-w koncu nadeszly, piwo lezalo ponad 2 tyg ,dobrze ze sie nie przeterminowalo.

ten vice-starosta to amator, o takiej radnej sobie poczytajcie

https://biznes.wprost.pl/gospodarka/10349253/21-zl-oszczednosci-upadlosc-konsumencka-i-niejasne-interesy-radna-pis-zostala-prezesem-spolki-grupy-azoty.html

Opublikowano
11 godzin temu, agromatik napisał:

Jak się podoba propozycja wprowadzenia kaucji za oleje i środki smarne? Wysokość określana jest na ok. 5 zł od litra, zwrot kaucji po oddaniu zużytego smaru do pkt. odbioru, no chyba że wężyk pęknie albo "szyśdzesiuntka" ma przepał to du-blada poszło do budżetu..

smar jakoś mam oddać wytrzeć szmatą i przynieś ??

11 godzin temu, hubertuss napisał:

Po prostu szykuje się kolejny podatek. Bo nie ma co kraść. Wiadomo, ze nikt nie odda całego oleju i od każdej bańki parę złociszy wpadnie. Chociaż może przedsiębiorczy zaczną wody dolewać.

ja większości zużywam starego oleju  smarowanie le mszy narzędzi itp ... a zimą daje do specjalnego pieca na olej używany  dogrzewam czasami halę 30 dni w roku 

co mam go oddać ?? 

• Haha 1
Opublikowano

Denwer daj no może jakie porównania nowych zachorowań na wirusa w różnych krajach? wcześniej ciągle porównywałeś.

Opublikowano
Dnia 28.07.2020 o 11:50, hubertuss napisał:

Nawet jeśli są jakieś odcinki do remontu to jest niewielki procent z ogólnej liczby km jakie powstały za poprzedniego rządu. Znajdź sobie dane ile km autostrad i ekspresówek powstało przez 8 lat poprzedniej koalicji a ile zbudował pis przez już 5 lat swojego rządu. Tylko szukaj tak by było uwzględnione za jakiej władzy zaczęto budowę. A nie, ze kończono za pisu i powiesz, ze to pis wybudował.

Niestety prawda jest dla pisu brutalna. Poprzedni rząd w czasach kryzysu zbudował dużo więcej km niż pis za czasów koniunktury. Bo pis woli przejść i rozdać na socjal a poprzednicy chcieli by coś zostało dla przyszłych pokoleń.

PO przednicy to już zostawili dla przyszłych pokoleń zgliszcza jakim trzeba być ograniczonym umysłowo człowiekiem by takie głupoty pisać

Też mnie jeden gościu uświadamiał że 500 + to zasługa PO A wszyscy pamiętaj ą jak Wincent trąbił że pieniędzy na 500 nie ma i nie będie bo oni rozdadzą tylko swoim a reszta to może co najwyżej za 500 zł pracować miesiąć dziś gospodarka kwitnie i to jest im solą w oku że ktoś potrafi a oni nie

7 minut temu, pafnucy napisał:

Denwer daj no może jakie porównania nowych zachorowań na wirusa w różnych krajach? wcześniej ciągle porównywałeś.

A co lepiej sięwtedy poczujesz?

Opublikowano

W niemczech 900 nowych przypadków najwięcej było 7000 tysięcy jednego dnia ale w TVN  mówią tylko że ludzie zarażają sięw polskich kościołach codziennie tę narrację słyszę

Opublikowano

Każdą telewizjęwarto oglądać by mieć swój punkt widzenia na pewne sprawy

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

smar jakoś mam oddać wytrzeć szmatą i przynieś ??

ja większości zużywam starego oleju  smarowanie le mszy narzędzi itp ... a zimą daje do specjalnego pieca na olej używany  dogrzewam czasami halę 30 dni w roku 

co mam go oddać ?? 

Nie używaj do smarowania narzędzi starego oleju silnikowego. Bo on ma w sobie dużo siarki i powoduje wbrew pozorom korozję.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

116441489_3224136294275448_6832486493661

Nie wiem czy wiesz ale kary to nie podatki. Jeśli ktoś łamie zasady to dostaje karę. Kolejny fake na miarę zdolności wyborcy pisu.

55 minut temu, staszek131415 napisał:

PO przednicy to już zostawili dla przyszłych pokoleń zgliszcza jakim trzeba być ograniczonym umysłowo człowiekiem by takie głupoty pisać

Też mnie jeden gościu uświadamiał że 500 + to zasługa PO A wszyscy pamiętaj ą jak Wincent trąbił że pieniędzy na 500 nie ma i nie będie bo oni rozdadzą tylko swoim a reszta to może co najwyżej za 500 zł pracować miesiąć dziś gospodarka kwitnie i to jest im solą w oku że ktoś potrafi a oni nie

A co lepiej sięwtedy poczujesz?

jakie zgliszcza? Podasz przykłady? Też cie ktoś uświadamiał, że zasługa po to 500 plus? A gdzie ja cię tak uświadamiałem, ze komentując mój tekst używasz słowa też? Niestety jedyne co 500 plus zostawi dla przyszłych pokoleń to długi do spłacenia. Bo rząd chętnie korzysta z funduszu rezerwy demograficznej budując socjalizm w dzisiejszej Polsce. Bo niestety dla przyszłych pokoleń 500 plus nie dało zapowiadanego przyrostu urodzeń.

Pis to niby co robi jak nie rozdaje swoim. W ilu spółkach dodatkowo pracuje każdy polityk pis. Bo ostatnio w moim regionie wyszło, ze vice starosta zasiada dodatkowo w 3 radach nadzorczych. I jest biedny tak jak Szumowski bo na koncie ma tylko 10 tys. A z samego starostwa zarabia ponad 10 tys miesięcznie.

Z tym ograniczeniem umysłowym to masz rację. Trzeba być takim by wierzyć w pis i uczciwość jego polityków.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie używaj do smarowania narzędzi starego oleju silnikowego. Bo on ma w sobie dużo siarki i powoduje wbrew pozorom korozję.

Nie wiem czy wiesz ale kary to nie podatki. Jeśli ktoś łamie zasady to dostaje karę. Kolejny fake na miarę zdolności wyborcy pisu.

jakie zgliszcza? Podasz przykłady? Też cie ktoś uświadamiał, że zasługa po to 500 plus? A gdzie ja cię tak uświadamiałem, ze komentując mój tekst używasz słowa też? Niestety jedyne co 500 plus zostawi dla przyszłych pokoleń to długi do spłacenia. Bo rząd chętnie korzysta z funduszu rezerwy demograficznej budując socjalizm w dzisiejszej Polsce. Bo niestety dla przyszłych pokoleń 500 plus nie dało zapowiadanego przyrostu urodzeń.

Pis to niby co robi jak nie rozdaje swoim. W ilu spółkach dodatkowo pracuje każdy polityk pis. Bo ostatnio w moim regionie wyszło, ze vice starosta zasiada dodatkowo w 3 radach nadzorczych. I jest biedny tak jak Szumowski bo na koncie ma tylko 10 tys. A z samego starostwa zarabia ponad 10 tys miesięcznie.

Z tym ograniczeniem umysłowym to masz rację. Trzeba być takim by wierzyć w pis i uczciwość jego polityków.

bajki piszesz bonie masz pojęcia o gospodarce sąsiada mam takiego co złom z zagranicy kupuje bo maszyny za drogie ziemi nie kuuje bo za droga chowa tyle co w latch 70 a świat idzie do przodu bez niego podobnie POpaprańcy twierdzą nic się nie opłaca tylko na kolanach przed zachodem jak Tusk

Opublikowano
25 minut temu, staszek131415 napisał:

podobnie POpaprańcy twierdzą nic się nie opłaca tylko na kolanach przed zachodem jak Tusk

Można tez klękać przed USA i Izraelem jak obecnie panujący. Ale to odrazy widać nie wzbudza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v