Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, staszek131415 napisał:

Ta jasne 5lat temu sprzedali i jakoś ten kraj kwitnie tylko od czasu do czasu s łychać kwik grupy swiń oderwanych od koryta ale dostali po ryjach i 5 lat spokoju

Te lata rządów PO'PSL TO LATA STRACONE DLA GOPODRKI DREPTANIE W MIEJSCU I STAGNACJA

No bo PIS za twoją poradą  osdeparował ekonomistów od gospodarki a zamiast tego sparował ją z propagandą. Jak widać hasełka i slogany dobrze przyswojone więc ten system się sprawdza👍🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Pytanie brzmi: czy Państwo pompujące w rynek pieniądze nie mogło przewidzieć utraty wartości tych spółek? Moim zdaniem mogło... A może przewidziało temat i teraz wezwie do odkupu aby przejąć maks udziałów?

Opublikowano (edytowane)

kupno banków było bardzo dobrym  posunieciem przy takich transakcjach kurs wyceny aktualny  nie ma wpływu bo nikt nie planuje sprzedaż tych aktywów , co do samych kursów akcji wspominany np . przez Dysydenta wycena CD PROJEKT  czy np TESLI rekordowa wycena które nie mają nic wspólnego z realiami  .                            zresztą niewiem czy te banki sie nie zwróciły  pko sa miał solidny zysk za 2018 i 2019 r polska posiada chyba pakiet wiekszosciowy akcji , trzeba by poczytać ile banki kosztowały i ile wypłaciły dywidendy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

włosi przeprowadzili restrukturyzacje banku co przy własnosci panstwowej proste by nie było zwalniać ludzi   a zysk włochów to przez 15 lat około 15 -18 mld zł łącznie ze sprzedaża , włosi nie mieli 100 % akcji wiec  całego zysku nie zagrniali 

Opublikowano
9 godzin temu, dsbh napisał:

@many12 ale ta ilustracja chyba się tu przewinęła w kampanii ?

LGBT won na zachodnie przyczółki  - tu jest nasza Polska tradycja a nie anglosaskie zlepki - my mamy swoją  tradycję,  obyczaje i tożsamość narodową, kulturę i inksze zwyczaje - częściom rowerowym mówię stanowcze NIE.

LGBT.jpg

ODI1L3VfMS9jY19lYTljZi9wL3dwL3Bob3RvLzIwMTItMDkvNjQwLzQ0My9nZWplX3Bpa2lldGFfc2VqbV8yMDA1X2hpdGxlcl9iX3pib3Jvd3NraS5qcGc=.jpg

• Like 1
Opublikowano

pamietaj ze w obozach koncentracyjnych z homoseksualistami siedzieli takze polscy narodowcy... zreszta takze dzisiaj na czele ruchow narodowych stoja panowie waginosceptyczni,.

jeszcze niedawno oprocentowanie kredytow bylo 5 razy wieksze niz lokat-dzisiaj jest 11 razy wieksze, 

• Haha 1
Opublikowano

Niestety w Polsce bolszewickiej pomijano temat narodowców którzy tam zginęli a przedstawiali ich jako faszystów choćby bohaterów z WiN-u -  przedłużenia Stronnictwa Narodowego w walce z niemieckimi faszystami - tych bohaterów o których nie wspomina nawet bolszewicki PIS po wojnie skazywano strzałem oświęcimskim. Teraz na topie mamy Armię Krajową  pochodną Londyńskiego Rządu. Tak, ............... echo niesie z zachodniej flanki ale my  Narodowcy pamiętamy w przeddzień POwstania Warszawskiego kto był bohaterem a kto ponosił koszty błędnej decyzji  panoćków wydających rozkazy na londyńskich salunach.

Opublikowano

Jedenaście razy powiadasz... No jakoś tę repolonizację trzeba odpracować. Lepper wiecznie żywy Many - wujas mój spierdzielał z lasu na wschodzie bo "ruscy" mieli ich powypisywanyvh na kartkach do odwalenia. Jak się dowiedział? Ano koledze z oddziału akurat przytrafił się głuchy i poszedł wyrok w drugą stronę. Z tego powodu część mojej rodziny nosi inne nazwisko - od pseudonimu wujasa z lasu. Czy to AK czy WiN czy inny wyklęty mieli oni w wyniku sojuszniczej pomocy przesrane. Nie pomagało także zmęczenie wojną..

Opublikowano (edytowane)

Idzie nowe jak upadek Rzymu, Rewolucja Francuska - skrajny nihilizm - poglądy negujące aktualny stan rzeczy. Ścierają się zło z dobrem.  Co robi POlicja i czy nam jest POtrzebna przy takim bałaganie dnia publicznego. Co z naszą etyką i czy ta cała zadyma nie jest odwróceniem naszej Polaków uwagi zatroskanych dobrem ojczyzny od kryzysu i dołowania po równi POchyłej  pisdziorskiej  gospodarki. Ustawa 1066 jest POdpisana tak, że obce okupacyjne wojska białej gwiazdy maja zielone światło do opanowania sytuacji - po to ONY są.

67421314_2520505521334017_5462974804514570240_n.png

Edytowane przez many12
Opublikowano
9 minut temu, many12 napisał:

Rewolucja Francuzka

po polsku pisz niby Polaku. 🧐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v