Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Jest sukces jest kasa i będzie się działo oj będzie , będzie dobrobyt na świecie i w Polsce .

Pod warunkiem, ze pis będzie grzeczny. Bo jak nie to rada europejska kwalifikowaną większością głosów ten dobrobyt zablokuje.

8 minut temu, galan99 napisał:

Tak Tylko PiS łamie prawo bo PO nic nie robiło przy sodach jak można tak k**wa mieć krótką pamięć .

Ale teraz rządzi pis. I to pis chce te pieniądze. A po nie łamało tak konstytucji i nie demolowało sądownictwa jak robi to pis.

8 minut temu, witejus napisał:

zrobionym przez Merklową

Nie ważne przez kogo zrobionym ważne, że jest. Tusk jest jaki jest ale to on wciąż jest tym, który zaszedł najdalej w polskiej polityce. Teraz kieruje chyba wciąż największą partią w parlamencie UE mającą wpływ na obywateli kilku państw.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
  • Confused 2
Opublikowano
50 minut temu, hubertuss napisał:

Trzaskowski i po mają lepsze kontakty w UE należą do największej partii w parlamencie UE. No i są postrzegani jako gwaranci praworządności w PL.

Jeśli w to wierzysz naprawdę to ja nie mam więcej pytań.

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

jakby Maćkowego osła zrobiła to też byś się cieszył

Widzę zdobyłeś się na merytoryczny argument na swoim poziomie. Brawo ty. 

Przed chwilą, rocknrollnik1 napisał:

Jeśli w to wierzysz naprawdę to ja nie mam więcej pytań.

To fajnie, ze nie masz pytań bo przynajmniej zrozumiałeś. CO tłumaczyłem o po i największej partii w UE.

Opublikowano

Tusk i Tusk I Tusk  on już nic nie może jak by nie Makrela to by już zapomnieli że taki był  Tusk już jego Era minęła .

Nie mogą pogodzić się że taki Kaczyński jest na szczycie władzy w Kraju i znany na świecie .

Opublikowano (edytowane)

Tak Kaczyński znany na świecie. Chyba z autorytarnych zapędów. Poza tym to nie ja pierwszy wspomniałem o Tusku. Tylko ty co zacytowałem powyżej. Tak więc gratuluję kolejnego samozaorania. Tylko Tusk ci w głowie.

• Like 1
Opublikowano

Ok dość o Tusku. Bo widać tylko on wam w głowach. Ja bym chciał zapytać jak to jest z tym szczytem? Sukces czy nie? Powiązanie tych pieniędzy, których uzyskaliśmy mniej niż planowano z praworządnością i klimatem to sukces Morawieckiego czy nie?

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

Pod warunkiem, ze pis będzie grzeczny. Bo jak nie to rada europejska kwalifikowaną większością głosów ten dobrobyt zablokuje.

Ale teraz rządzi pis. I to pis chce te pieniądze. A po nie łamało tak konstytucji i nie demolowało sądownictwa jak robi to pis.

Nie ważne przez kogo zrobionym ważne, że jest. Tusk jest jaki jest ale to on wciąż jest tym, który zaszedł najdalej w polskiej polityce. Teraz kieruje chyba wciąż największą partią w parlamencie UE mającą wpływ na obywateli kilku państw.

Gdzie PiS KONSTYTUCJĘ ŁAMAŁ tOBIE CHYBA SIĘ W GŁOWIE POMIESZAŁO po CHCIAŁO Z NAS ZROBIĆ NIEWOLNIKÓW IL LUDZIE POKAZALI GDZIE ICH MIEJSCE

kIERUJE KIERUJE ALE JAKO DRUGI PILOT CO NIEMCY KAŻĄ POSŁUSZNIE ROBI POWINIEN STANĄĆ PRZED tRYBUNAŁEM sTNU

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ok dość o Tusku. Bo widać tylko on wam w głowach. Ja bym chciał zapytać jak to jest z tym szczytem? Sukces czy nie? Powiązanie tych pieniędzy, których uzyskaliśmy mniej niż planowano z praworządnością i klimatem to sukces Morawieckiego czy nie?

Sukces Morawieckiego i rządu .

Opublikowano (edytowane)

Tak sukces. Miało być 700 miliardów zł. A policz sobie 125 mld Euro po dzisiejszym kursie ile to jest. Miało być nie powiązane z praworządnością. A jest powiązane. Takie efekty przynosi plucie na wszystkich dookoła przez polityków pis.

Opublikowano (edytowane)

dla ciebie szklanka jest w połowie pusta dla innych w połowie pełna,

ps a co to ta ,,praworządność"? w jakich traktatach zapisane?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak tak jak miało być 700 mld zł obiecywane nawet w kampanii a jest niecałe 600 to jest prosta matematyka. Policz sobie 125 mld Euro razy 4,5 kurs Złotego do Euro. Myślę,m ze sobie z tym poradzisz i zobaczysz jaka ta szklanka miała być pełna a jaka jest nie pełna. Powiązanie z praworządnością to oczywiście sukces tylko nie dla pisu.

Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Dla @Denwer trzeba to tłumaczyć bo jako socjalista i wyborca pis myśli, ze forsa leci z nieba.

tAK Właśnie myślą wyborcy PO jak ktoś jezdzi Porsche a KTOŚ OPLEM TO PŁACI WYŻSZE OC? aNO NIE CZYLI TEN BIEDNY DOPŁACA DO TEGO BOGATEGO \\

PODOBNIE ZE ŚMIECIAMI PŁACI SIĘ OD OSOBY A NIE OD DOCHODU CZEMU NIE PISZESZ ŻE TO NIESPRAWIEDLIWE

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Zobaczysz z jaką jak pis weźmie się dalej za demolkę sądownictwa niezgodnie z prawem/

nO pewnie Angela paluszkiem im pogrozi

9 minut temu, hubertuss napisał:

Zobaczysz z jaką jak pis weźmie się dalej za demolkę sądownictwa niezgodnie z prawem/

nO pewnie Angela paluszkiem im pogrozi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, hubertuss napisał:

Sukces całą gębą, aż bokiem nam wyjdzie.

55875629_128324814915484_3157538232351064064_n[1].jpg

Edytowane przez many12
  • Like 1
Opublikowano

Staszek to wszystko co piszesz nie zmienia faktu,że do jednego ubezpieczonego w krus rząd dopłaca więcej niż do ubezpieczonego w zus. Możesz nie mieć samochodu i nie będziesz do nikogo dopłacał. Niestety składki nie są dobrowolne. Nie rozumiesz różnicy? Po drugie składka oc jest po to, ze jak właściciel opla rozbije drogie porsche to nie dopłaca do właściciela porsche a to za niego dopłacają inni. Bo nie było by go stać naprawić tak drogi samochód z własnej kieszeni.

Opublikowano (edytowane)

Morawiecki wiedział dobrze co ustalono na szczycie i co podpisał. Ale łgał na konferencji z Orbanem, żeby tvp miało materiał na propagandę. Dostaliśmy mniej kasy niż było obiecane na bezzwrotne granty. Kasa została powiązana z praworządnością. I tu @many12 wkleił prawdę te kity gawiedź przed ekranami z tvp łyka. Premier polskiego rządu mówi na konferencji prasowej co innego niż zostało ustalone. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v