Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PawelWlkp napisał:

U nas był taki kombajnista co podobno na bizonku kiepy w heder wrzucał bez gaszenia i niczego nie spalił, ale czy to prawda?

Jak trafiał zawsze na heder to nie ma szans żeby się coś zapaliło. Sam palę i miejsc do kiepowania jest tyle że szkoda wyrzucać na glebę. 

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś paliłem i nie raz poleciał kip przypadkowo  w heder w robocie  i potwierdzam że się nie zapaliło... Ale strach był i się oglądałem... 😎 Cepy to rozbija i zagasza... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

hitler wprowadził segregacje ale wiem żę o takiej segregacji nie piszesz . jak mie pamieć nie myli to pierwsze podatki wprowadził Mieszko 1 lub Bolesław Chrobry 1 a wiec około 1000 lat temu . Wydaje mi sie ze nie znasz życia i zachowań ludzkich .  napisałeś o podatkach w paliwie ale nie zdajesz sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie dróg .            a co do zasmiecania przestrzeni publicznej to brak kary zresztą jak nawszystko ,to RUDY GIULIANNI w nowym jorku wprowadził ład i porządek a zaczął od karania wysokimi mandatami za wywalanie  niedopałkow papierosa na ulicach .

Nie kręć. O podatkach w paliwie napisałem ze to jest mega zmowa cenowa  związku socjalistycznych republik europejskich w odpowiedzi na peany o regulacjach które uszczęśliwiają ludzi oduczając ich myślenia. Jesteś zwolennikiem regulacji i biurokracji i widać że będziesz zawsze głosował na tych którzy nas będą utrzymywać w socjalistycznym kurwidołku. Ty nawet nie umiesz sobie wypbrazić ze może być inaczej. Po prostu uznałeś że socjalizm jest słuszny i już. 

Co do segregacji - w każdym przypadku służy ona usystematyzowaniu i uporządkowaniu danej sprawy.  

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Ogarek to mi się kojarzy coś z niedużym pieskiem bo mam skojarzenie, że krążysz wokół swojego ogonka - szukasz jego końcówki.

300?cb=20140505173330&path-prefix=pl

Opublikowano

Marecek, czemu z podPISu usunąłeś te 180 osób które umarło za Kopaczowej? Może dlatego że teraz jest już 2x więcej i końca nie widać? A dziwisz się że TVN przemilcza niewygodne prawdy? Bbuuuucchhhaaachaaaa!!!👍

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Ty nawet nie umiesz sobie wypbrazić ze może być inaczej.

moge sobie wyobrazić , wiecej nawet napisze żę to nie jest aż tak złe , tylko z miejsca w którym obecnie znajduje się polska cieżko było by wrócić sie do tyłu i zaczynać od początku .  takim  krajem wolnosciowym po czesci są USA , mają swobody w miare gospodarcze ale też mają wymiar sprawiedliwosci który nakłada wysokie kary , taki twórca amber gold  w usa dostał by ze 120 lat wiezienia a w polsce 2-3 lata .        Idziesz do radcy prawnego a on wprowadza cie w błąd , w Polsce nic nie zrobisz , a w usa pokryje twoje szkody związane z wprowadzeniem w błąd i wynikające z tego konsekwencje 

Opublikowano

A co ty tam wiesz jak jest w USA? Jak ławę przysięgłych przekonasz to mogą sprawę oczywistą umorzyć. Stany to raj dla prawników  bo możesz bazować na precedensach.  

Krajem wolnościowym to stany były ze 40 lat temu a teraz masz socjalizm tyle ze być może nie tak zidiociły jak w UE

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.04.2020 o 09:49, Generał napisał:

300?cb=20140505173330&path-prefix=pl

... 😁😁😁😁😁

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak ławę przysięgłych przekonasz to mogą sprawę oczywistą umorzyć

przekonasz jak masz dobre argumenty i dowody , ale jak je masz  te dowody i argumenty to sprawa nie jest już tak oczywista .

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

TVN przemilcza niewygodne prawdy

Nie  przemilcza 

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

A ja to ci nawet nie napisze z czym ty mi się kojarzysz bo zara byś poleciał do moderatora... 😋 Widzę że ty teraz kolega z Pafnucym.... 😜😁😁😁😁

Potwierdzę tylko że miałem na myśli i takich jak ty... Żebyś nie czuł się pokrzywdzony.... 😎

Ogarek - to my się znamy - zdaje mi się czy widzi mi się, że takiego "charta" nie "ogarka" na tej grupie jeszcze nie było?

Opublikowano (edytowane)

Z malorolnymi się nie zadaje więc z pewnością nie ja ganiam się za twoim ogonkiem... 😋😋😋😋

Masz swoją ligę i się odczep albo czep się Pafnucego... 😁😁😁😁😁😁

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Widzę że ty teraz kolega z Pafnucym.... 😜😁😁😁😁

Ogarek , ja ze wszystkimi tu kolega . Wyłącznie takich tu szukam . 👍

Tu Pafnucego nikt się nie czepia , bo nie ma takiego powodu .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

844c4f514631812cf9d4fb0eaf5d

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Zgoda - dopiero co wróciłem z kościółka ale zaciekawiło mnie jedno w jakiej lidze teraz rozgrywasz - mam na myśli tą alkoholową bo w hektarowej to ciągle gramy?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

O masz Ogarek pierwszego Pana  z brzegu . @Generał , czy uważasz się za mojego wroga ??

Nie  ważne  co uważam,  ważne  co  czytam  w twoich  postach 

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

Ten samolot to się przez 5 lat tyle nie wylatał co teraz XD

Nie ma się co dziwić teraz jest wzięcie. Tym bardziej że ten samolot przez 1.5 roku stał bo przechodził remont i modernizację.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, many12 napisał:

bo w hektarowej to ciągle gramy?

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 

Ale z Pafnucym chiba... 😋

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v