Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
19 minut temu, Sean napisał:

Chyba nie chcesz mi wmówić że zdecydowana większość Polaków to lenie i nieuki bo nie doszli do żadnego majątku, jak niektórzy cwaniaczkowie którzy fortun dorobili się strasznie ciężką pracą i za cholerę nie chcą się dzielić z biedniejszymi.  xD

A co to dla Ciebie majątek? Ja zauważam że ludzie pracujący jak Ja ciężko i coś mający powoli zauważają jak są łupieni i to nie tylko przez podatki ale i przez inflację.

Nie muszę daleko szukać od 5 lat kupuję pewną usługę i jej cena zdążyła wzrosnąć o 100% a moja pensja o wiele wiele mniej.

Próg podatkowy stoi od tak dawna że już nie pamiętam, więc coraz więcej ludzi jest łupionych za ciężką pracę. A że w to wlicza się wszelkie możliwe dodatki w pracy więc pracownik jeżdzący wózkiem widłowym jest już bogaczem.

Dodatkowo praktycznie rozkładany jest system edukacji, mam teraz dzieci w przedszkolu i podstawówce i widzę jak to wygląda.

A najgorsze że PiS i PO to jedno i to samo gówno. Które aby się odróżnić musi szukać sztucznych podziałów i podkręcać baranków.

Pięknie to widać jak gminy co to się robiły  wolne od czegoś wyimaginowanego teraz wycofują się okrakiem jak im powiedziano że mogą się bawić tak ale za swoje.

• Like 1
Opublikowano

dsbh - odpowiedź brzmi: tak. Ruszył dynią nie musi terać kręgosłupa. Na wypasie ogarnie większe stado i zastanowi się jak areał powiększyć mając ładowacz podobnie. Potem zatrudni ludzi i tak naprzód. Rozwój - to cięższa praca niż machanie widłami albowiem trzeba ekonomicznie dysponować własnymi zasobami.

Z tego co pamiętam powiedziano: "daj Boże, żeby była 14 emerytura". Zatem chyba już wiadomo poco akcja na Jasnej Górze.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Sean napisał:

Dziwne nie, biedota i nieuki głosowali na PiS, bo żyje im się lepiej, a wykształconym i bardziej zamożnym żyje się gorzej. :D  Jakiś ewenement. ;)

Żaden ewenement. Zamożni i zaradni muszą na nierobów i gamoni  płacić więc zyje się im gorzej 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Wystarczy popatrzeć na te gęby. i posłuchać wypowiedzi. Zastraszeni, ogłupieni i przekupieni socjalem prości ludzie.  Wszędzie Niemcy Tusk, LGBT złodzieje, układ kasta itd. Tak samo  widza to koledzy z forum

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

wszyscy co na prawicę głosują to zastraszona ciemnota?

ciekawy wniosek.alw cię boli od niedzieli że nawet na chwile nie potrafisz przestać bzdury pisać zawistny mały czlowieczku.

ile znasz języków?

wyborco tej inteligencji

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał:

Wystarczy popatrzeć na te gęby. i posłuchać wypowiedzi. Zastraszeni, ogłupieni i przekupieni socjalem prości ludzie.  Wszędzie Niemcy Tusk, LGBT złodzieje, układ kasta itd. Tak samo  widza to koledzy z forum

Do puki w Polsce będą ludzie z taką pogardą dla innych  jak ty tutaj prezentujesz i kilku twoich kolegów to zgody w narodzie nie będzie.

Opublikowano

Na jaka prawicę??? To jest proletariacki socjalny elektorat z pretensjami. 

Jakie jezyki? Rosyjski tyle co ze szkoły angielski zaawansowany, korci mnie hiszpański.

5 godzin temu, galan99 napisał:

Jak rolnik sprzedaje czereśnie , czy Truskawkę po 20 zł i drożej to jest zgrzytanie zębów ile to on zarabia do licha każdy może to robić .

Ty tak samo zgrzytasz zebami jak ktoś zarabia na częściach na maszynach i traktorach bo jak on śmiał sie przez 10 lat dorobić? Też tak mogłeś

4 godziny temu, Sean napisał:

Chyba nie chcesz mi wmówić że zdecydowana większość Polaków to lenie i nieuki bo nie doszli do żadnego majątku, jak niektórzy cwaniaczkowie którzy fortun dorobili się strasznie ciężką pracą i za cholerę nie chcą się dzielić z biedniejszymi.  xD

Większość do niczego nie doszła i to nie jest żadna ujma. Tak jest od tysięcy lat i jest to oczywista prawda i naturalny stan rzeczy. 

Czemu ktoś ma się dzielić?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To jest efekt pompowania w głowy ludzi propagandy pogardy i nienawiści. Ulubionej broni pisu.

Od pogardy nienawiści  to w PO są specjaliści 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Do puki w Polsce będą ludzie z taką pogardą dla innych  jak ty tutaj prezentujesz i kilku twoich kolegów to zgody w narodzie nie będzie.

Nie będzie dopuki PISiorki nie przestaną pompować tych bredni wszelkimi dostępnymi mediami do tępych łbów i straszyć ludzi a to piekłem bo do kościoła nie chodzi a to Niemcami którzy na siłę wciskają swój pogląd i tak dalej i tak dalej. 

Człowiek zdrowo myślący nie słucha tych oszołomów tylko wyciąga sam wnioski i decyduje o swoim życiu a nie ciągle rób to albo tamto. 

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

I taka wiekszośc wybiera rządzących...……..

Dlaczego Platforma przegrywa, gdzie popełniła błąd, kiedy i dlaczego część społeczeństwa nie ufa tej partii ?

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Od pogardy nienawiści  to w PO są specjaliści 

Tak tylko to ten kurdupel zaczął mowę nienawiści a teraz całą winę zwala na PO-paprańców.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Dlaczego Platforma przegrywa, gdzie popełniła błąd, kiedy i dlaczego część społeczeństwa nie ufa tej partii ?

Bo ich PIS kupił socjalem

5 minut temu, szmergiel napisał:

a czym ty się tak dzielisz że tak o tym piszesz?

zabrał ci ktoś coś że tak szczekasz codziennie i nawet dnia nie potrafisz zamknąć jadaczki jak poprostu twoja opcja przegrala. 

Lewicowe państwo codziennie mnie doi by "wyrównywać szanse" według socjalistycznej mentalności. A dlaczego niby mam się zamknąć? Bo nie masz argumentów? Nie żartuj...….. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Tak tylko to ten kurdupel zaczął mowę nienawiści a teraz całą winę zwala na PO-paprańców.

Jaki kurdupel Wałęsa czy szambiarza z Warszawy???

Mowę nienawiści to rozpoczął tuk i jego koledzy przypomnij sobie kto dzielił Polaków na mocherowe berety kto chciał dozynac watachy  itd.

Opublikowano

@Denwer a kto zaczął pluć jadem po katastrofie smoleńskiej?

Wtedy się zaczęła jazda bez trzymanki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v