Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I o co chodzi z tymi ruskimi wioskami właściwie ? Bo już kiedyś coś pisałeś .

Opublikowano

O2.pl to portal więc reklamy mszą być. W każdym razie ktoś sobie wykorzystał zakaz wstępu do lasu ubił kilka owiec i jakiegoś konia a resztki wywiózł do lasu;] Skąd u ludzi pomysły na wywożenie śmieci do lasu lub nad rzekę? 

Opublikowano

Te dzikie wysypiska to plaga . Ja mam wrażenie , za jak wprowadzili segregację , to śmieci w lasach i na nieużytkach jest dużo więcej .

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy tak piszą a potem wsiadają w samochód i sru śmieci do rowu albo lasu.... 😋

No te wiskowe to nie powiem trochę inaczej nauczone ale miastowe to chamstwo i tyle.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Ale ja tego nie napisałem😋 więc mnie nie licz 

😁😁😁😁😁 Ja to sprzątam swój las po takich... Nie wspomnę o pastwiskach przy drodze 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Nie wszyscy . Ja nie mam takiej potrzeby . Przykładowo gabaryty , czy tam inne oleje , u nas bez problemu oddaje się do zorganizowanego przez gminę składu . Więc po co ?

Opublikowano

W mieście masz kosze zbiorowe śmieci szybko się pozbywasz. Niektórzy śmieci do firmy przywożą. Prędzej niestety ludzie ze wsi takie numery odstawiają. Pytanie tylko po co? 

2 minuty temu, ogarek napisał:

Ale j tego nie napisałem😋 więc mnie nie licz 

😁😁😁😁😁 Ja to sprzątam swój las po takich... 

Współczuje. 

Opublikowano (edytowane)

Złapałem kilkanaście osób włącznie z nagraniem i wezwaniem policji.... Nikogo ze wsi 

Ci co grzecznie zabrali swoje śmieci poczęstowałem tylko komentarzem.... 😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Na fotopułapkę uchwyciłeś ? W jedno miejsce zawsze ?

Tak spojrzałem na zegarek ... Ogarek , ty pracowity człowieku . O której rano te swoje 100 krów doisz ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Nie... mam  200m do lasu i widzę z podwórka jak ktoś wbja się samochodem i sru blokada gościa a jest tylko jeden wjazd z asfaltu.... Nad jeziorem to samo sterty śmieci.... To co leci przez okna w czasie jazdy albo zatrzymuje się na drodze i sru do rowu to tego nikt nie zatrzyma i nie przypilnuje... 

Myślałem o fotopulapce ale co ja za służby będę robotę odwalał... Zresztą policja zna temat i jest kilka miejsc co nagminie są zawalane i nic nikt z tym nie robi i tyle.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

jakiś czas temu jeździłem facetowi prasować siano na takim ugorze . Na działce obok , już zarośniętej trochę drzewami , pełno części z wnętrz samochodów i różnego rodzaju plastików . Niedaleko facet rozbiera samochody na części .

Opublikowano

Z nimi jest problem, plastików z samochodu nie możesz u mnie na składzie oddać. Żeby to zrobić trzeba je np. pociąć lub zniszczyć. Ja stosuje taktykę na "króla kazimierza wielkiego" i rozwiązuje to temat szybko. Niektórzy jednak uparcie kombinują nad wywózką do lasu. 

• Like 1
Opublikowano

Te podroby zapewne nie pierwszyzna tylko wcześniej zwierzaki porozciągały zanim gajowy przyszedł. Zasadniczo to obecnie każden hodowca-rolnik może własne wyroby obcyndalać zatem raczej tu problem. Film sobie o hejterze obejrzałem akurat. Noo niektórym by się przydało - pod warunkiem, że myślący.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Ulman napisał:

Segregacja jest konieczna i do żadnych patologii nie prowadzi a jedynie precyzyjnie ocenia jednostkę

hitler wprowadził segregacje ale wiem żę o takiej segregacji nie piszesz . jak mie pamieć nie myli to pierwsze podatki wprowadził Mieszko 1 lub Bolesław Chrobry 1 a wiec około 1000 lat temu . Wydaje mi sie ze nie znasz życia i zachowań ludzkich .  napisałeś o podatkach w paliwie ale nie zdajesz sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie dróg .            a co do zasmiecania przestrzeni publicznej to brak kary zresztą jak nawszystko ,to RUDY GIULIANNI w nowym jorku wprowadził ład i porządek a zaczął od karania wysokimi mandatami za wywalanie  niedopałkow papierosa na ulicach .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, ogarek napisał:

O to to... nasepny się odezwał... 😁😁😁

Ogarek to mi się kojarzy coś z niedużym pieskiem bo mam skojarzenie, że krążysz wokół swojego ogonka - szukasz jego końcówki.

Opublikowano (edytowane)

A ja to ci nawet nie napisze z czym ty mi się kojarzysz bo zara byś poleciał do moderatora... 😋 Widzę że ty teraz kolega z Pafnucym.... 😜😁😁😁😁

Potwierdzę tylko że miałem na myśli i takich jak ty... Żebyś nie czuł się pokrzywdzony.... 😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

,to RUDY GIULIANNI w nowym jorku wprowadził ład i porządek a zaczął od karania wysokimi mandatami za wywalanie  niedopałkow papierosa na ulicach .

U nas wystarczy nie odwoływać nakazu noszenia masek na ulicach i ilość niedopałków zmaleje od ręki.😂

Najgorsze sk***ysyństwo to wywalanie niedopałka przez okno podczas jazdy.

Opublikowano

W dzięn wypierdzielają nagminnie i myślą że sobie zgaśnie. W nocy jak się za takim jedzie to widać co się z takim niedopałkiem dzieje. Czerwony jak marchewa. U nas był taki kombajnista co podobno na bizonku kiepy w heder wrzucał bez gaszenia i niczego nie spalił, ale czy to prawda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v