Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Andpol hehe to tak jak moje staruszki 🤯

Widać jak obietnice darmowej kasy potrafią zmienić poglądy polityczne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Pytanie mam do tych, co byli głosować. Jak wyglądały Wasze karty? U nas jeden róg w każdej był ucięty. Koleżka z komisji mówił, że takie przyszły.

To zabezpieczenie przed fałszerstwem 

Karty znaczone😁

Ja to myślałem że to róg zagięty i odginałem a on ni hvja się nie chciał odgiać🙆🏻‍♂️

Opublikowano

Rysiek to co można wygrać jak się gra znaczonymi kartami?🃏

Opublikowano

Ani my, ani nami rządzący nie kreują kryzysów. Zauważ że my tylko musimy przez nie przejść. A to że ogłaszają, to raczej nie specjalnie aby kogoś wk***ic.

Opublikowano

W 2007 roku kryzys ogłoszono jeszcze przed tym jak do nas dotarł, generalnie obszedł nas łukiem ale donek ogłosił go nie omal z pełną powagą już jak ceny nieruchomości w USA zaczęły spadać :] Więc raczej po to by wkur... nie po to żeby mówić prawdę. A już nikt tak jak rządzący kryzysów tak doskonale nie kreuje. Czy to z PiS czy to z PO, mają do tego talent cholerny. 

Opublikowano (edytowane)

powoli te wszelkiego rodzaje dopłaty imie  denerwować zaczynają , dziś czytam poradnik rolniczy a tam od nowa ardanowski ogłasza pomoc dla producentów  zwierząt czy ptaków . powoli zaczyna to isc w złym kierunku rolnictwo już dziś na krowe można dostwć pewno ze 2,5 tys na rok  dopłat to jest chore .choć hoduje bydlaki to te dopłat nic dobrego nie wnoszą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przecież tłumaczę że nasi kryzysów nie kreują. Kryzys do nas przychodzi. To że ogłaszają nic nie znaczy, bo i tak wpływu na jego przebieg nie mają. Teraz ogłosili tylko pandemię a kryzys napieprza różne branże. Kryzysy kreuje się nie u nas. My nawet porządnej giełdy nie mamy.

Przed chwilą, jarecki napisał:

powoli te wszelkiego rodzaje dopłaty imie  denerwować zaczynają , dziś czytam poradnik rolniczy a tam od nowa ardanowski ogłasza pomoc dla producentów  zwierząt czy ptaków . powoli zaczyna to isc w złym kierunku rolnictwo już dziś na krowe można dostwć pewno ze 2,5 tys na rok  dopłat to jest chore .

Bo to jest pomoc na zasadzie zakneblowania dzioba wrzeszczącemu. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

kiedyś walczono tymi dopłatami z nadmiarem aronni na rynku , i chyba nic nie dało , rynek musi się sam ułożyć podaż-popyt .  

Cała Europa dopłaca i będzie jeszcze więcej dopłacać aż do pewnego czasu tak zwanego upadku gospodarki światowej .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Wole 500+ niż ciągłe ogłaszanie kryzysów zaciskania pasa i tego że nie ma i nie będzie. Jednak co kto lubi. 

Jak się podniesie podatki to będzie i jeszcze lud będzie za to popierał i się cieszył

powoli te wszelkiego rodzaje dopłaty imie  denerwować zaczynają , dziś czytam poradnik rolniczy a tam od nowa ardanowski ogłasza pomoc dla producentów  zwierząt czy ptaków . powoli zaczyna to isc w złym kierunku rolnictwo już dziś na krowe można dostwć pewno ze 2,5 tys na rok  dopłat to jest chore .choć hoduje bydlaki to te dopłat nic dobrego nie wnoszą .

Wszelkie dopłaty i socjal są patologia a ostatnimi czasy służą kupowaniu poparcia. Mówie tak od zawsze ae widze że dałeś się przekonać.

kiedyś walczono tymi dopłatami z nadmiarem aronni na rynku , i chyba nic nie dało , rynek musi się sam ułożyć podaż-popyt .  

Jak się rynek sam reguluje to po co są płace minimalne i ingerencja władzy w ten temat. Niech się samo reguluje.

37 minut temu, galan99 napisał:

Całą Europa dopłaca i będzie jeszcze więcej dopłacać aż do pewnego czasu tak zwanego upadku gospodarki światowej .

Socjal to atologia prowadząca do degradacji społeczeństwa i problemów w gospodarce

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

jak dudni, to strat nie ma, co najwyżej urodzajny deszcz, a jak już trzaska, to bieda...
-jestem z wioski na podkarpaciu, gdzie przeszła "powódź błyskawiczna" (i to chyba z tej najbardziej zniszczonej) -co ciekawe, nastąpiło to właśnie dwa dni po wizycie trzaski, woda niosła takie kloce, że wszystko trzaskało na jej drodze, słupy, drzewa połamane, drogi i mosty zerwane, kilkanaście domów zalanych... to lepiej już niech dudni, niż trzaska... !

Edytowane przez marobas
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v