Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, DTaras napisał:

Ale to jest po ulewach guma, olej, piach i pyły a głównie masa wody. To nie jest kupa spłukana sześcioma litrami a kilkoma tysiącami. Jak chcesz sedymentację przeprowadzić?

Mnie nurtuje jak wirus po wyborach się ukaże.

Nie słuchałem tego pytania , myślałem że chodzi o to szambo z czajki ,😏

Opublikowano

@Roman176 Lepiej by było gdyby Hołownia przeszedł do drugiej tury. Moim zdaniem ma większą zdolność zbierania elektoratów niż Trzaskowski. I Trzaskowskiemu może właśnie zabraknąć tego jednego czy dwóch procent by pokonać Dodę, które zdobył by Hołownia. No i był by prezydent bez partyjny nie uwikłany w toczący się spór.

Opublikowano

Czleku ci ludzie są byli i będą na tym padole i dopóki nie łamią prawa to nikt nie ma praWa ich spychac na margines i tyle.... A czy Bóg przewidział pedofilów w sukienkach i dlaczego kosciul ich broni i ukrywa i  są w większości bezkarni.... To są te kaTolockie obyczaje jaKie obecny kler stosuje... 

4 minuty temu, bezbarwny napisał:

@ogarek, To nie o przestępców chodzi, a o to, czego Bóg nie przewidział😉😋

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

dsbh - Gdy w Twojej miejscowości nawali deszczu to łapiesz w reklamówki? Oczyszczalnia nie weźmie a są to na tyle rozrzedzone ścieki, że wypuszcza się zasuwami. Rozumiem, że akurat w Płocku padnie deklaracja, że zamiast CPK powstaną w każdej miejscowości podziemne zbiorniki retencyjne. Nie. Nie uważam aby o to chodziło.

dobrze jak sam napisałeś w czasie deszczu .. ?? a w czasie suszy ?  mam w rodzinie kierownika oczyszczalni akurat chrzestnym dziecka gadał akurat  jak piszesz ze każda w czasie deszczu spuszcza deszczówkę ok 10 %  i wylicza się zeby do 100 m rozpuściło się w rzece  ...   a jeśli warszawy osad szedł aż do ??   to wyobraź sobie co oni narobili 

Opublikowano (edytowane)

Co by nie narobili to nie Trzaskowski tym kierował. Ja wiem, ze niektórzy tu nawet ten autobus próbowali pod niego podpiąć. Tylko cisza była. Ale prezydent nie może sam pilnować każdej jednej rzeczy w takim gigancie jakim jest Warszawa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

@Roman176 Lepiej by było gdyby Hołownia przeszedł do drugiej tury. Moim zdaniem ma większą zdolność zbierania elektoratów niż Trzaskowski. I Trzaskowskiemu może właśnie zabraknąć tego jednego czy dwóch procent by pokonać Dodę, które zdobył by Hołownia. No i był by prezydent bez partyjny nie uwikłany w toczący się spór.

strasznie strategicznie rozumowanie ... ale podoba mi się ze nie jesteś twardym elektoratem ... ja głosowałem na bosaka teraz na dudę ....   ja jestem tego zdania ze jeśli partia już nic nie działa .. jak peło to już nie powinna rządzić  rządzili 8 lat i stop brakuje programu i pomysłu tylko twardy elektorat ... co nie jest dobre to samo z pis em 2 kadencje i nowa całkiem partia ... świeżością i pomysłem 

miałem coś ci napisać ale straciłem wene bo za plecami leci tv Polsat i pokazują jak warszawę zalewa 

Opublikowano (edytowane)

Generalnie pis tez nie ma pomysłu. A to, że ktoś rządził 8 lat to co to za problem. Pis rządzi już 6 i poza rozdaniem pieniędzy na socjal naprawdę nic nie zrobili. Za chwilę przyjdzie kryzys, zrobi się deficyt i skończy się propaganda sukcesu, ze zabierają mafii vatowskiej. Będzie, że kradną bo manko w kasie.

Co do jednego zgoda dwu kadencyjność bardzo by się przydała nie tylko w sejmie.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Co by nie narobili to nie Trzaskowski tym kierował.

kierował morze nie ale ktoś monitorował i otwierał inwestycje ... każda inwestycja ma strategiczne planowanie w razie skażenia bakterii awarii każdego sektora oczyszczalni 

ataku terrorystycznego   ... każda oczyszczalnia  pompuje wódę na baseny    

Opublikowano

Wątpię aby zbyt wielu prezydentów czy burmistrzów miast w PL znało się tak dobrze na oczyszczalniach. Teraz Trzaskowski co jedynie może wyciągnąć konsekwencje jeśli ktoś zawinił. Tę oczyszczalnię to budowano za jego kadencji w ogóle? To tak jak by mieć do pisu pretensje, ze powodzie na południu kraju.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Generalnie pis tez nie ma pomysłu. A to, że ktoś rządził 8 lat to co to za problem. Pis rządzi już 6 i poza rozdaniem pieniędzy na socjal naprawdę nic nie zrobili. Za chwilę przyjdzie kryzys, zrobi się deficyt i skończy się propaganda sukcesu, ze zabierają mafii vatowskiej. Będzie, że kradną bo manko w kasie.

pomysł ma tylko nie wszystko im wychodzi ...   jedyna partia która starała się wywiązać z obietnic  .... znasz druga partię ?? 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Co do jednego zgoda dwu kadencyjność bardzo by się przydała nie tylko w sejmie.

popieram 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Wątpię aby zbyt wielu prezydentów czy burmistrzów miast w PL znało się tak dobrze na oczyszczalniach. Teraz Trzaskowski co jedynie może wyciągnąć konsekwencje jeśli ktoś zawinił.

on nie dyrektor komunalki tak jest u mnie jak wawie niewiem bo jest jeden ten sam  konsekwencji nie wyciągną bo wina przeszła by na peło  racji hgw 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tę oczyszczalnię to budowano za jego kadencji w ogóle?

za jego nie kaczy ski zatwierdził i budował hgw otwierała i coś tam jeszcze dobudowali 

4 minuty temu, hubertuss napisał:

To tak jak by mieć do pisu pretensje, ze powodzie na południu kraju

u nas z tymi powodziami to taki śmiech na sali 

Opublikowano (edytowane)

Nie ma pomysłu. Jesteś zdaje się górnikiem czy tam pracujesz na kopalni. jaki jest pomysł pisu na górnictwo, na to, że węgiel leży na hałdach? Sprowadzanie węgla od ruskich? Jak pis doszedł do władzy to nawet węgiel od nas opłacało się w świa wysyłać. I zysk na kopalni był. Jaki jest teraz pomysł pisu na górnictwo? Żaden. Rząd miał kasę bo była koniunktura. Wam mawiali, ze to mafii vatowskiej zabrali. A teraz co? deficyt będzie. 

Tak naprawdę pisowi wyszło rozdanie pieniędzy. A to każdy umie. Tylko zaraz część z tych pieniędzy ludziom z powrotem zabrali a część będą zastanawiać się skąd brać jak recesja przyjdzie.

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

@Roman176 Sam Hołownia mówi, ze na Dodę nie zagłosuje. Ja sam głosowałem na Hołownię i na Dudę nie zagłosuje. No ii w końcu był sondaż, który pokazuje, że Trzaskowski przejmuje najwięcej głosów od każdego nawet od Bosaka. Generalnie Duda i socjalny program pisu mogą pozyskać nie wielu nowych wyborców. Nawet wydawało by się z Konfederacji Trzaskowski wg tego sondażu brał więcej. Bo na Bosaka głosowali ludzie będący przede wszystkim za wolnością gospodarczą a nie za socjalizmem. I będzie tak, że ci ortodoksyjnie prawicowi nie zagłosują na lewicowego Dudę, który nie raz ich zawiódł np w polityce wobec Izraela. Ci wyborcy Konfederacji będący za wolnością gospodarczą oddadzą głos na Trzaskowskiego. No i pewnie jakaś część na dudę. W tym sondażu jak dobrze pamiętam z konfederacji 400 % Trzaskowski 20 Duda reszta w domu.

A Trzaskowski to nie socjalizm? Bo słyszałem żę mieszkania chce la młodych budować a kto je kupi jak bnkikredytów nie chcą dawać bo nadchodzi kryzys no chyba że załatwi im kredyty u swoich kolesi a potem bęą je przejmować za symboliczną złotówkę nikt kto głosował na Bosaka nie zagłosuje na trzaskowskiego bo to kłamca lewak i komunista

Opublikowano (edytowane)

Taki sam lewak i komunista jak Duda. Bardziej socjalnego rządu jak pis w Polsce nie było nawet za SLD. Mie nie musisz przekonywać jaki twoim zdaniem jest Trzaskowski i kto na niego nie zagłosuje bo to guzik da. Poczekamy zobaczymy. Może i Duda wygra może nie.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Jesteś zdaje się górnikiem czy tam pracujesz na kopalni.

górnikiem 

jaki jest pomysł pisu na górnictwo, na to, że węgiel leży na hałdach?

leży nie leży taki nacisk na wydobycie jest ze nie pamiętam taki czasów  po co niewiem ??

jaki jest pomysł pisu na górnictwo

wystarczy z kasy nie-podbierać kopalnią 100mln na respiratory  z jsw  i ileś tak na szpitale okoliczne 

Jak pis doszedł do władzy to nawet węgiel od nas opłacało się w świa wysyłać. I zysk na kopalni był. Jaki jest teraz pomysł pisu na górnictwo? Żaden.

z jsw 87% koksu idzie do Niemiec  

to nie pis tylko unia swoimi emisjami 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie, trzeźwiutki jestem . co myślisz że to utylizacją 😏 Tak po części masz racje Ale na polach u rolników 

W okolicach Żyrzyna to pewni Panowie już sobie całkiem fajny interes z tego zrobili. 

Opublikowano (edytowane)

@Roman176 Koks może idzie ale co z węglem. Jest nacisk na wydobycie ale znowu co z węglem. Rząd ratuje budżet podbierając kasę spółkom na walkę z epidemią. Kopalnie e nie są jedyne. I za to własnie tez nie cierpię pisu. Za tę oszukiwanie na każdym kroku i kombinowanie jak oszukać ludzi. By w tym przypadku pokazać jak najmniejszy deficyt forsę na koronawirusa wyciąga się ze spółek.

Opublikowano
41 minut temu, DTaras napisał:

Dziennikarz pytał o wodę z ulew. Jakby któreś inne miasto działało inaczej...

Prosta odpowiedź. Woda pójdzie do oczek wodnych z rządowego programu, a jak się nie zmieści tooooooo - wina Tuska.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

dsbh - Gdy w Twojej miejscowości nawali deszczu to łapiesz w reklamówki? Oczyszczalnia nie weźmie a są to na tyle rozrzedzone ścieki, że wypuszcza się zasuwami. Rozumiem, że akurat w Płocku padnie deklaracja, że zamiast CPK powstaną w każdej miejscowości podziemne zbiorniki retencyjne. Nie. Nie uważam aby o to chodziło.

Temat tyczył wypowiedzi kandydata na prezydenta państwa na zadane pytanie. Sprawdź ile razy na przykład Bosak był pytany o stan cywilny, majątek czy pochodzenie i odpowiadał na te pytania. Także gdyby Trzaskowskiemu  pytanie odnośnie szamba, zadawano 100 razy to musi zawsze kulturalnie na nie odpowiadać. Chyba chce być prezydentem wszystkich Polaków. Czy tylko części go popierającej ?

33 minuty temu, hubertuss napisał:

Ile razy można pytać o coś z czym Trzaskowski miał nie wiele wspólnego. Poza tym, że za jego rządów nastąpiła awaria czegoś co zbudowano zanim objął rządy.  Widać, zę pis nie ma na niego haków i szuka takich dziwnych spraw.

Patrz wyżej. Ponadto miał pecha bo jego poprzednik rządził Warszawą przez kilka ostatnich lat z tej samej partii.

22 minuty temu, hubertuss napisał:

@Roman176 Sam Hołownia mówi, ze na Dodę nie zagłosuje. 

. W tym sondażu jak dobrze pamiętam z konfederacji 400 % Trzaskowski 20 Duda reszta w domu.

Co jak co ale Dody to na karcie nie widziałem :). No i mocne te procenty 400%.

9 minut temu, hubertuss napisał:

Już Kukizowi ludzie uwierzyli i to zaufanie stracił, tak że musiał się ratować PSLem. Z Hołownią było by lub będzie podobnie. Chyba że się bardzo mylę.

Opublikowano (edytowane)

Dudy i 40 % Co do szamba to naprawdę słaby argument. Już nawet nie ma co tłumaczyć. Tak jak pisałem można tak samo Dudę czy rząd winić za powodzie na południu kraju. 

@Roman176 Może i macie dobrą sytuacje ale węgla na hałdach przybywa i nikt pomysłu nie ma. Więc pis tak znowu tych pomysłów za wiele nie ma i nie trzeba daleko szukać.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Chyba chce być prezydentem wszystkich Polaków. Czy tylko części go popierającej ?

Podejrzewam że elektorat żywo zainteresowany problemem szamba i tak na niego nie zagłosuje. Natomiast widać jakiś szczególny niepokój w szambiarskim lobby. Coś nerwowi.😂

Opublikowano (edytowane)

Tez widzę te nerwy i łapanie się płytkich argumentów. Sztab Dudy dwoi się i troi by znaleźć haki na Trzaskowskiego. I szczuć ile wlezie. Widzieliście tego pseudo Amerykanina co Trzaskowskiego po angielsku próbował zagiąć tylko akcentu się biedny nie wyuczył. Pis podsyła mu na wiece pełno takich ludzi.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Podejrzewam że elektorat żywo zainteresowany problemem szamba i tak na niego nie zagłosuje. Natomiast widać jakiś szczególny niepokój w szambiarskim lobby. Coś nerwowi.😂

Hm. Jeżeli nie panuje nad dużym miastem, nie wie co się w nim dzieje, to jak chce rządzić całym krajem ? Niepowodzenia zganiać na doradców ?

Opublikowano

Panika jest... 😂😂😂😂 Utrata władzy to  rozliczenie i trybunały itp.... A te jeszcze nie gotowe aby uniwewinniac milosciwi panujących i kradnących.... 🤣🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v