Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grześ - po ostatnich opadach deszczu zlewnia większości tej rzeki niesie ścieki. Wszystkie gminy budowały kanalizę i popatrz, zapomniały o deszczowej. Jest wspólna bo to naczynia połączone. Przelało się. U mnie niema tego problemu - pada od wielkiego dzwona. Powiadam Ci - wcale tak nie jest lepiej.

Opublikowano

u nas taki przelew istnieje odkad uruchomiono oczyszczalnie,, polak potrafi podpiac rynne do studzienki kanalizacyjnej, przy dzialkach po 5 arow ,gdzie maja ja spuszczac ??

ciekawa wojna- na kije i prety, zdaje sie obydwa panstwa maja bron atomowa a potrafia wrocic do tradycyjnych metod..

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/konflikt-chiny-indie-w-ladakhu-jest-porozumienie/7v5j20w 

lenin powrocil do poronina po latach

https://gazetakrakowska.pl/podhale-andrzej-duda-na-wiecu-w-poroninie-gorale-w-odswietnych-strojach-zagrali-mu-na-dudach-zdjecia/ar/c1-15042242

Opublikowano

Polska jest dużym krajem ale nie tak jak Francja czy Niemcy ale dalej .

Co Donald Trump naprawdę myśli o europejskich liderach .

Bolton tak cytuje wypowiedź Trumpa o Macronie: "Wszystko, czego się dotknie, zamienia się w g..."

Mówiąc o umowach gazowych amerykański prezydent miał stwierdzić, że "Niemcy są opanowane przez Rosję"

Jednak stosunek prezydenta USA do prezydenta Francji nie zawsze był konsekwentny. "Trump wymarzył sobie, że w pewnym momencie [Macron] powinien spotkać się z prezydentem Iranu [Hassanem] Rouhanim, schlebiając w ten sposób Macronowi, że jest najlepszym z Europejczyków" - pisze Bolton.

Na szczycie NATO w 2017 r., Trump oskarżył Macrona "że ich rozmowy zawsze wyciekają, czemu Macron zaprzeczył, uśmiechając się szeroko". Następnie Trump odmówił odpowiedzi na pytanie Macrona co Stany Zjednoczone planują zrobić w sprawie handlu z Chinami.

Jak twierdzi Bolton, podczas negocjacji w sprawie umowy nuklearnej z Iranem w 2019 r., Trump powiedział mu: "Wszystko, czego [Macron] dotknie, zamienia się w g...".

Ale prezydent USA nie ukrywał swojego sprzeciwu wobec projektu gazociągu Nord Stream 2. "To bardzo smutne, kiedy Niemcy zawierają z Rosją olbrzymią umowę na ropę i gaz. My chronimy wszystkie te kraje, a one sobie zawierają umowę o budowie gazociągu" - cytuje Bolton wypowiedź Trumpa na spotkaniu z sekretarzem generalnym NATO Jensem Stoltenbergiem. "Będziemy musieli coś z tym zrobić, bo nie zamierzamy tego tolerować. Niemcy są opanowane przez Rosję" - to kolejne słowa przypisywane amerykańskiemu prezydentowi.

Co Trump myśli o Jean-Claude Junckerze i UE

Jean-Claude'a Junckera, który do zeszłego roku był przewodniczącym Komisji Europejskiej, Trump uważa za "złośliwego faceta, który szczerze nienawidzi Stanów Zjednoczonych".

"UE jest gorsza od Chin, tylko mniejsza" - powiedział Trump, według Boltona, argumentując nawet w pewnym momencie wobec Merkel, że Unia powstała, aby "wykorzystywać Stany Zjednoczone".

TAKA JEST POLITYKA NIE MA LITOŚCI CZEPIAJĄ SIĘ POLSKI .

Że Polska to tanto .

Opublikowano

co do makrona to ma racje ,my tez mamy takiego adriana.

ciekawe co by sie stalo gdyby ktos szepnal dumpfowi ze kupujemy w rosji kilkanascie milionow ton wegla ??????????  gdy bedzie padac to sprawdze czy niemcy wydaja wiecej na rosyjski gaz niz my na wegiel ??

Opublikowano

Wiesz co to znaczy Galan? Trump teraz sobie Dudę przyprawi majonezem z ketchupem, przeżuje i splunie tam gdzie jego miejsce. On gra na siebie i tyle.

Francuzi ogólnie mają zajebiaszcze koncepcje, przystępują do ich realizacji z zapałem potem je ulepszają zapominając jaki był pierwotny pomysł a na końcu tracą zapał i potrafią spierd.... projekt jakimiś skrótami i uproszczeniami...

Opublikowano

A co Pan Trump myśli o Polsce, o naszym prezydencie?

Niedawno czytałam  artykuł, że we Francji z uwagi na obserwacje światowych zbrojeń rozpoczęła się czy też ma.. mobilizacja....he.

Opublikowano

Niezależnie jaki kit Wam prasują do głów zasadnym jest utrzymywanie, że jednak polską. Każdy kto żongluje tym poczuciem jest nikim innym jak mentem niewartym uwagi.

Kur... *Polską

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

No ale co?

Polak też potrafi a nie tylko k**wa lidle ,carfury ,biedry itp 

Choć  ZM należące do brata  różne opinii wśród rolników  mają 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Idźcie głosujcie na PIS, tylko nie zdziwcie się że jak narciarz będzie konczyl kolejna kadencję to bochenek najzwyklejszego chleba będzie po 10zl. Monety będą niepotrzebne :)

Ta   a jak opoyzcja  dojdzie  do  władzy  to  będą  za darmo  rozdawać   chleb 

Opublikowano

Ty Ursus - a to on jeden jest? Yo już lata jak pracuje. Wycina wszystkie sklepiki. Poza tym jego majątek to wycena akcji a generalnie to dług ale szkoda zaczynać...

Sklepiki po wioskach oczywiście. Jako pierwszy wszedł na mieściny w okolicy 3500 mieszkańców i obecnie ściga się z Biedronką.

A tak z baniaka - Specjał, Chorten. Napchsli Wam w głowy że Niemiec rządzibi tyle..

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Ty Ursus - a to on jeden jest? Yo już lata jak pracuje. Wycina wszystkie sklepiki. Poza tym jego majątek to wycena akcji a generalnie to dług ale szkoda zaczynać...

Sklepiki po wioskach oczywiście. Jako pierwszy wszedł na mieściny w okolicy 3500 mieszkańców i obecnie ściga się z Biedronką.

A tak z baniaka - Specjał, Chorten. Napchsli Wam w głowy że Niemiec rządzibi tyle..

Przecież nic nie mówię że on sam tylko że wielu też niema  ale jednak lepsze to niż cały handel w zachodnich łapskach

A jak coś do mnie piszesz to cytuj lub wspomnij 😏 gdyż mnie już tu niema , dostałem tylko powiadomienie  laika i tak zaglądnołem 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, DTaras napisał:

Wiesz co to znaczy Galan? Trump teraz sobie Dudę przyprawi majonezem z ketchupem, przeżuje i splunie tam gdzie jego miejsce. On gra na siebie i tyle.

sprawa  chyba bedzie grupsza , to ze tramp gra dla siebie i USA to sie zgodze ale na szali wkrótce może być nasze dobre relacje z niemcami , puki co  polityka do biznesu aż nadto się nie miesza narazie ale ktoś może się wk***ić  niedługo .                  ptanie co dla polski lepsze czy niemcy - czy USA ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Napisz jeszcze że to PIS mi dał. W budżecie nie pojawiają się magicznie pieniądze. Płace dużo więcej podatków niż mi wypłacili pomocy. 

Już w czerwcu zeszłego roku było wiadomo że na polach jest tragedia. Polityką bardzo to pasowało bo mogli się grzać w blasku kamer i obiecywać ile to rolnicy nie dostaną. Na każdym kroku PiS mówi że Polska to kraj mlekiem i miodem płynącym. Jak Przyszło do wypłat to w pierwszej transzy wypłacili rolnikom dla których gospodarstwo to drugie źródło utrzymania. Ludzie którzy faktycznie się z tego utrzymują dostają na końcu, 

Głosujesz na PIS i mówisz że czasy PRL dawno się skończyły a one zaczynają się na nowo. Poczytaj w internecie jak działał PRL i porównaj go z tym co PIS robi, 

PiS stwarza mi problemy których nie miałem. Do zeszłego roku oddawałem worki po Big bagach na PSZOK. Warunek był taki żeby były czyste i posegregowane, Jak tylko się PiS zainteresował tematem to teraz Pszok w ogóle worków nie przyjmuje. Firma za opłatą by odebrała worki ale musi być minimum cała ciężarówka. Żaden rolnik nie chce współpracować żeby nazbierać odpowiednią ilość bo PIS obiecał że będzie odbierać worki. W ten sposób zostaje z problemem, którego wcześniej nie miałem a dzięki ministrowi mam.

Jak brakuje argumentów to zostają tylko obelgi słowne. To tylko pokazuje jaki poziom mają wyborcy PiSu. Wyzywacie ludzi o innych poglądach 

Jedno trzeba przyznać PO i PIS ładnie Wami steruję. Widzicie tylko 2 partie. No maksymalnie 3. 

PiS ci dał suszowe gdyby PO z PSL rządzili nic byś nie dostał tylko byś podatki płacił i zapier#alal do 67 albo i dłużej.

Jesteś mało obrotny ja nie mam problemu z workami firma  przyjeżdża i zabiera. 

Opublikowano

Stawianie takiej alternatywy jest wpojone przez propagandę żerującą na antyniemieckich  nastrojach. Prawdziwie mądre jest  robienie biznesu z każdym z nich oraz z Rosja Chinami i kim się da jeśli to będzie dla nas korzystne 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Prawdziwie mądre jest  robienie biznesu z każdym z nich oraz z Rosja Chinami i kim się da jeśli to będzie dla nas korzystne 

Już wujek Trump powie z kim mamy robić interesy i dlaczego z UsA. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v