Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

az sprawdzilem jakie bylo bezrobocie gdy adrian zaczynal swoja kariere w partii rzadzacej- gdyby ktos nie wiedzial to byla unia wolnosci pod przewodnictwem leszka balcerowicza i rzad aws z l.kaczynskim jako ministrem sprawiedliwosci[czesc kadencji]

1997-10 , 7%         2001-17,5 %   niezly wynik, niewielu go pobilo....

gdy mu sie orientacja zmienila

2005 r- troche mniej 17,2 % koniec koalicji- 2007 -11,1 %    zeby zrozumiec tak gwaltowny spadek trzeba przypomniec exodus ponad 1,5 miliona polakow na zachod po otwarciu prawie wszystkich rynkow pracy..............

otwarcie koalicji po-psl 

2007- 11,2 % -  2015 9,6 %    

https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/rynek-pracy/bezrobocie-rejestrowane/stopa-bezrobocia-rejestrowanego-w-latach-1990-2020,4,1.html

a pozniej obnizenie wieku emerytalnego ,ktore spowodowalo odejscie na emeryture setek tysiecy pracownikow do tego bezprecedensowy okres prosperity w dziejach swiata,ktory niedawno sie skonczyl.. co bedzie za pare miesiecy to sie okaze ??

nie bede znowu pisal o dokonaniach adriana wiec zacytuje sam siebie....do 17,2 % troche brakuje

Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

kto wg ciebie jest winny?

NO tak Trzaskowski miał rury pilnować czy aby nie pęknie. Poziom propagandy pisu dostosowany do poziomu odbiorcy.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

104854947_3114111925277886_5942280722807

Tak się zastanawiam gdzie jest doradca Tuska szefa tego rządu nie jaki Morawiecki. Najlepsze jest to, że Morawiecki był doradcą szefa tego rządu ignorantów. A teraz mówi jak to źle doradzał. A wy ten kit łykacie.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

on doradzal, ale sie nie cieszyl..

A nawet brzydził się lub specjalnie źle doradzał. Tak walczył PO-komuną, przygotowując grunt pod PiS-komunę.😂

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wybory-2020-tvp-morawiecki-odsuniety-od-kampanii-dudy/28b6jqj

"Premier Mateusz Morawiecki został odsunięty od kampanii wyborczej prezydenta — wynika z informacji Onetu. Szefowi TVP Jackowi Kurskiemu udało się przekonać wierchuszkę PiS, że Morawiecki szkodzi Andrzejowi Dudzie. Kurski niemal całkowicie usunął też Morawieckiego z „Wiadomości” TVP."

Ciekawe, komu jeszcze szkodzi Pan Morawiecki?zawstydzony_.gif Ale jak szkodzi  Panu Dudzie to chyba z pożytkiem dla Państwa.lol_.gif

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jak się wzięło z dotację i zwolnienie z ZUS to do czerwca warto pracowników przytrzymać. Co dalej?

A zrób to co LOT. Zakończ działalność i od razu załóż następną ogłaszając że jesteś spadkobiercą chlubnych tradycji a długi z poprzedniej Cię nie interesują.lol_.gif

Opublikowano

Nie nieee mirro. To była odpowiedź do posta wyżej. Ja byłem ten idiota co utrzymywał wszystko w ruchu i nawet pół zwolnienia z ZUS ten zakład mi przyznał w takim terminie, że dwie składki zapłacone w całości...

Ale w zasadzie o uświadomienie ludziom, że te pieniądze poszły w konsumpcję mi chodziło 🤔

Opublikowano

Jak jeszcze ze dwa im zabiorą to potem nie ułożą siatki połączeń i "Kondor" ich wykupi.lol_.gif

Tylko dla kogo wtedy budować CPK? Chyba że Prezydent obiecał to Luftchansie.lol_.gif

Opublikowano

Ludzie antypisu muszę odpuścić ten temat , A szkoda bo ubaw tu jest , taki @mirro się głupio cieszy jakby mu kto pod czapkę nasrał i przyklepał 😅 i reszta też tarasków , hubertusków,jacusiów czy niemieckich ulmanków też daje powody do pozostania 😎

Aha chyba Pan AD wygra te wybory , Ale co zrobić nie od was to zależy tylko suweren Tak zdecyduje 

Nie wiem czy w związku z tym faktem co niektórzy wyjadą z'tego kraju 

A może i to dobrze 🤔

Opublikowano

Jak jesteś gotowy na gówno ?? 

Przecież nie będzie tak źle jak tu niektórzy wieszczą

Chyba że mówisz jak czaskoski wygra ,o to miałabyś racje 

Wisłe już zalał gównem 😀

Opublikowano

@stempos1980 jeszcze nie ale nie wiem czy wiade po ostatnich ulewach😏 muszę jechać na pole i zobaczę . a Ty ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v