Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

To także po 50 tys zł miesięcznie dla pani Ogórek.

ale  to dobrze , przynajmiej zapłaci ze 40 % podatku , a tak jak by dostała 1 tys to by z ulgi skorzystała B|

Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Dla mnie to nie żadne zdziwienie, ze powiedzmy Kamysz, Biedroń, Hołownia czy Trzaskowski poprą jednego z nich w drugiej turze. Doszukiwanie się, ze ktoś jest zbliżony do platformy jest tu bez sensu. Najprawdopodobniej poparty zostanie Trzaskowski. Ale czy to będzie oznaczać, ze pozostali trzej są związani czy tam zbliżeni do po. Nie oni po prostu nie chcą tak złego prezydenta jak Duda.

Nie uważasz że to dziwne że przed wyborami powstaje nowa partia, która jest skierowana do tego samego elektoratu co Platforma ? I teraz mamy Hołownię, który przez swoje wypowiedzi też zbliża się do tego samego elektoratu co Trzaskowski. Czy Trzaskowski będzie niezależnym prezydentem, ponad podziałami ? Wątpię. Poza tym rozmawialiśmy już o monopolu władzy. Platforma go miała, teraz Pis. I z powrotem Platforma ? To już w tym przypadku wolę Bosaka jako prezydenta a parlamentem niech się "podzielą" te dwie partie.

32 minuty temu, hubertuss napisał:

Niestety pomyliłem się. Duda był tragicznym prezydentem. I jeszcze jest.

Dlaczego tak uważasz ?

30 minut temu, jacek1296 napisał:

Pierwsza z brzegu: 2mld na kurwizję.

Podziel tą dotację na 2 lata. I to jest rekompensata za osoby które nie płacą abonamentu. Tylko tu chodzi chyba o ustawowo zwolnionych z tego obowiązku, jeżeli dobrze pamiętam a nie tych co się migają od opłat. Na kanał informacyjny "idzie" ponad 100mln zł. A najwięcej kosztują TVP1 ,2 i Sport.

Z jedną deklaracją Trzaskowskiego się zgodzę. Zlikwidować kanał informacyjny TVP. Wybiło by to argument osobom niepłacącym abonament. Tak na marginesie ktoś powie dlaczego przez 8 lat rządów Platformy i 5 lat rządów Pis nie można rozwiązać takiej prostej sprawy jak finansowanie mediów publicznych ?

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Lis inkasował 32 tyś za jeden odcinek, dajmy na to 4 odcinki w miesiącu = 128tyś nie raziło Cię to?

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubertuss napisał:

Może tak może nie. Zobaczymy. Dopuszczam możliwość, ze Duda minimalnie wygra. Ale może też przegrać będzie naprawdę blisko.

Bądźmy dobrej myśli😎 ,A na pewno Andrzej wygra 👍

37 minut temu, hubertuss napisał:

A który zarabia mniej ?

Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

To już w tym przypadku wolę Bosaka jako prezydenta a parlamentem niech się "podzielą" te dwie partie.

Chyba żartujesz, ten debil i gołodupiec prezydentem? Chociaż jeden pomysł ma dobry: OC na kierowcę a nie na pojazd.

14 minut temu, dsbh napisał:

Podziel tą dotację na 2 lata. I to jest rekompensata za osoby które nie płacą abonamentu. Tylko tu chodzi chyba o ustawowo zwolnionych z tego obowiązku, jeżeli dobrze pamiętam a nie tych co się migają od opłat.

Argumenty dla debili. Myślący i rozumni wiedzą dobrze na co ta kasa. Na lizanie zadu obecnej władzy, dopierdalanie opozycji i kampanię dudy.

Opublikowano

ja mam 3 na siebie to by mi się opłaciło. NW też jest osobne do każdego pojazdu

Opublikowano

już widzę jak te firmy ubezpieczeniowe pozwoliłyby sobie to narzucić 😁

Opublikowano

już Duda obiecywał większą kwotę wolną od podatku i jak się zmierzył z realiami to na obietnicach się skonczyło

1589810891_c8trd3_600.jpg

Opublikowano

Sondaż: Trzaskowski traci poparcie. Duda wygra w I turze?

Najnowszy sondaż CBOS opublikowany przez Polsat News wskazuje, że po pierwszych dobrych wynikach, Rafał Trzaskowski zaczyna słabnąć. Co więcej, Andrzej Duda nadal utrzymuje tak wysoką przewagę nad rywalami, że bardzo niewiele brakuje mu do wygrania wyborów już w pierwszej turze .

W porównaniu z ostatnimi badaniami, wyjątkowo słaby wynik zanotował drugi w zestawieniu kandydat Koalicji Obywatelskiej. Na Rafała Trzaskowskiego chęć głosowania wyraziło zaledwie 16,2 proc. badanych deklarujących udział w wyborach prezydenckich. Trzecie miejsce na podium zajął Szymon Hołownia, którego wskazało 10,7 proc. respondentów.

• Haha 1
Opublikowano

Generalnie to od kierowcy wygląda tak że i tak deklarujesz czym będziesz jeździł jeśli masz bmw, audi, porsche lub merca płacisz dużo wyżej niż za forda na ten przykład. A wysokość ubezpieczenia kierowcy przyprawia o zawrót głowy. Jak masz poniżej 21 roku to w ogóle. 

Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

,, kurwizja '' to nie tylko wiadomosci  , to także tvp sport , telewizje regionalne jak warszawa , rzeszów itp  to komfort oglądania bez przerw na reklame .  akurat popieram ten podpis .  

Bez przerw na reklamę masz tylko filmy i transmisje mszy. Każda transmisja sportowa to przerwy na reklamy, a weź obejrzyj 12 rund.( dotyczy oczywiście wszystkich stacji ). A ile masz obecnie reklam na tvp1 od 19:15 do 20:15? Połowę tego czasu?

Opublikowano

a kto by płacił za to jak nie tatuś z mamusią . jeszcze by ci się odechciało takich pomysłów

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Chyba żartujesz, ten debil i gołodupiec prezydentem? Chociaż jeden pomysł ma dobry: OC na kierowcę a nie na pojazd.

Wolę Bosaka od Trzaskowskiego, gdyby Dziambor wygrał prawybory w Konfederacji jako kandydat, głosował bym na niego.

11 minut temu, jacek1296 napisał:

Argumenty dla debili. Myślący i rozumni wiedzą dobrze na co ta kasa. Na lizanie zadu obecnej władzy, dopierdalanie opozycji i kampanię dudy.

Poczytaj ile kosztują prawa sportowe.

Odpowiedz mi  na część tego pytania.

30 minut temu, dsbh napisał:

Tak na marginesie ktoś powie dlaczego przez 8 lat rządów Platformy , nie można rozwiązać takiej prostej sprawy jak finansowanie mediów publicznych ?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Sondaż: Trzaskowski traci poparcie. Duda wygra w I turze?

Najnowszy sondaż CBOS opublikowany przez Polsat News wskazuje, że po pierwszych dobrych wynikach, Rafał Trzaskowski zaczyna słabnąć. Co więcej, Andrzej Duda nadal utrzymuje tak wysoką przewagę nad rywalami, że bardzo niewiele brakuje mu do wygrania wyborów już w pierwszej turze

Tak powinno być 👍

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

a kto by płacił za to jak nie tatuś z mamusią . jeszcze by ci się odechciało takich pomysłów

Czemu tatuś i mamusia ma płacić sam niech zarobi na OC i utrzymanie samochodu a nie darmocha .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v