Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Kurna . Sołtys , ja to zwątpiłem czy to marecek . Deczko styl inny . Też plugawy , ale inny .

Bo ja nie marecek  cieszę się że w końcu to zrozumiałeś 👏👏👏👏👏

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Osobiście zanim coś wrzucę to najpierw sam sprawdzam

Jednak u ciebie to co innego

Będzie 500 zł na wczasy bo mieli dać bezpośrednio firmom turystycznym pomoc to teraz ta pomoc będzie wyglądać troszku inaczej bo przez pośrednika jako dziecko jest 2 pieczenie na jednym ogniu ale to jeszcze nie wszystko coś muszą mięć w zapasie by dać na sam koniec kampanii .

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A ten obiecany bon na wakacje w wysokości 1000 to będzie?

jak do  hurghady to nie 😄

Opublikowano

Przecie panuje korona coraz to  nowe przypadki to jakie będą w czasy , ale siła wyższa nie zależna od rządu , rząd chciała dać i by dała ale koniec roku wypada 26 a wybory 28 .

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

To rząd czy Duda ?

Odbyłem rozmowę z premierem i powiedziałem im ze to co dane musi być dalej kontynuowane nie zależnie od danej sytuacji wiec z tymi 500 na wczasy jest bardzo dobry chwyt .

Opublikowano
16 godzin temu, hubertuss napisał:

Może i bronisz Polski przed po. Ale wybierasz drogę socjalizmu. Chwalisz rozdawnictwo rządu pis jako ten ratunek przed po

nie rozdawnictwo jedni rozdawali patologi czyli siebie ....  a w każdym podręczniku ekonomi inwestycja dzieci to najlepsza inwestycja przyszły podatnik i twój utrzyj-dupsko

chyba ze wychowasz nieroba 

Uważasz, ze lewicowy program społeczno gospodarczy pisu jest dla Polski ratunkiem?

lewicowy ? powiadasz kapitał nie zna granic czyli peło wszystko prywatyzowało 

Teraz to ci pewnie jako górnikowi nawet nie przeszkadza, że węgiel od Ruskich się sprowadza.

i tu jest wielki znak zapytania wegiel jest ruski są zwały naszego , po co taki nacisk mimo pandemii na wydobycie kosztem pandemii tylko jebać i mimo to ze się pozarażacie  

tona węgla ważniejsza niż ludzie  ... wytłumacz mi to po swojemu ??? 

Nie wiem gdzie ci Czesi nam uciekli. Ale wiem jedno. Teraz jesteśmy jednym krajem dla którego Czesi nie otworzyli granic w obawie przed koronawirusem.

naprawdę ?  u nas na śląsku otwierali nawet apelowali do rządu że czekają na  naszych pracowników 

Bo jesteś zafascynowany pisowską lewicą i to widać w twoich tekstach. Choć nie potrafisz się do tego przyznać.

co to znaczy pisowska lewica ???

lewica to lgbt pałę w d*pę seksualizm wolnościowy aborcja itp  różnorodność i wielopłciowość 

Opublikowano

Teraz jest tak inwestycja w dzieci bo to przyszłość narodu , lata lecą 35 lat pracy i co się dzieje trzeba płacić emeryturę ale co się okazuje stale się słyszy nie ma pieniędzy w ZUS i KRUS najlepiej pozbyć by było się emerytów .

Opublikowano
Roman176 napisał:

lewica to lgbt pałę w d*pę seksualizm wolnościowy aborcja itp  różnorodność i wielopłciowość

Roman - to wszystko jest i w środowisku prawaków 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Romek a co jest ta wielopłciowość 😅

rozumiem dwóch gejów z pisu tam tego odstawiają

Edytowane przez racyl
Opublikowano
49 minut temu, soltys48 napisał:

A to tak to działa 🤔

A działa to tak .

Nowy program „Moja Woda” – 100 milionów złotych na 20 tysięcy przydomowych retencji .

Do 5 tys. zł dotacji na przydomowe instalacje, zatrzymujące wody opadowe lub roztopowe, będzie można otrzymać z nowego programu „Moja Woda”. To kolejna inicjatywa Ministerstwa Klimatu oraz Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, które zainwestują 100 mln zł w łagodzenie skutków suszy w Polsce. Nabór wniosków rozpocznie się w lipcu.

https://www.gov.pl/web/klimat/nowy-program-moja-woda--100-milionow-zlotych-na-20-tysiecy-przydomowych-retencji?fbclid=IwAR1ylsgLRZV3POrEiJfHsDD6n8v-Z2VPoM1OCACrnuS0LwT7fH-bykUHsfY

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Czyli jednak z Petersburga. 😂

Z warszawskiego ratusza 

Opublikowano
7 godzin temu, galan99 napisał:

A działa to tak .

Nowy program „Moja Woda” – 100 milionów złotych na 20 tysięcy przydomowych retencji .

Do 5 tys. zł dotacji na przydomowe instalacje, zatrzymujące wody opadowe lub roztopowe, będzie można otrzymać z nowego programu „Moja Woda”. To kolejna inicjatywa Ministerstwa Klimatu oraz Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, które zainwestują 100 mln zł w łagodzenie skutków suszy w Polsce. Nabór wniosków rozpocznie się w lipcu.

https://www.gov.pl/web/klimat/nowy-program-moja-woda--100-milionow-zlotych-na-20-tysiecy-przydomowych-retencji?fbclid=IwAR1ylsgLRZV3POrEiJfHsDD6n8v-Z2VPoM1OCACrnuS0LwT7fH-bykUHsfY

To mnie wielki uj obchodzi

Pytałem o co innego

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

nie rozdawnictwo jedni rozdawali patologi czyli siebie ....  a w każdym podręczniku ekonomi inwestycja dzieci to najlepsza inwestycja przyszły podatnik i twój utrzyj-dupsko

chyba ze wychowasz nieroba 

lewicowy ? powiadasz kapitał nie zna granic czyli peło wszystko prywatyzowało 

i tu jest wielki znak zapytania wegiel jest ruski są zwały naszego , po co taki nacisk mimo pandemii na wydobycie kosztem pandemii tylko jebać i mimo to ze się pozarażacie  

tona węgla ważniejsza niż ludzie  ... wytłumacz mi to po swojemu ??? 

naprawdę ?  u nas na śląsku otwierali nawet apelowali do rządu że czekają na  naszych pracowników 

co to znaczy pisowska lewica ???

Inwestycja w dzieci? Tak sobie tłumaczysz socjalizm? Gdyby były konkretne cele na jakie musisz wydać 500 plus związane z dziećmi. Np obowiązkowy jak w niektórych krajach wyjazd na wakacje. Lub państwo odgórnie dotowało kółka zainteresowań jakieś zajęcia sportowe czy wyjazdy to była by inwestycja w dzieci. W Polsce w dużej mierze 500 plus to inwestycja w rodziców czyli przejedzenie tych pieniędzy na bieżące wydatki nie związane z dzieckiem.

Jesteś tak zaślepiony pisem, że nawet jako górnikowi ruski węgiel ci nie przeszkadza. I nie zasłaniaj się tu pandemią. Węgiel od ruskich pisowski rząd sprowadza już grubo wcześniej przed tym zanim kto kolwiek na świecie zachorował na koronawirusa.

Lewica to nie tylko ideologia. Ale i gospodarka i polityka społeczna. Lewica to centralne sterowanie gospodarką, upaństwawianie firm, wielkie propagandowe inwestycje nie mające uzasadnienia ekonomicznego jak CPK czy przekop. Lewica to także polityka społeczna. Rozdawanie zasiłków na lewo i prawo bez jakiego kolwiek wymagania od społeczeństwa. Popatrz sobie na prawicę amerykańską gdzie prawicowe wartości idą w parze z typowym dla prawicy liberalizmem gospodarczym i społecznym. I popatrz sobie na pis gdzie prawicowe wartości idą w parze z lewicowym programem społeczno gospodarczym. Choć sporo nie przeszkadza ci ruski węgiel wątpię byś był w stanie zrozumieć o co mi chodzi. Tobie prawica kojarzy się z niechapiącą do lgbt, aborcją i seksualizmem wolnościowym. A jeśli chodzi o sferę społeczno gospodarczą jesteś lewakiem z krwi i kości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v