Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

A ja się z wódą na komunii nie spotkałem. A bylem na kilku. 

no co Ty 😂  nawet czarny musi zgarnąć prezent

23 minuty temu, Denwer napisał:

Dopuszczenie do  komunii  to  nie  są  tylko  i  wyłącznie sprawy techniczne  może  dla  ateistów  którzy  chcą  sobie  zrobić  imprezę  komunijną  to  tak. 

Ale  takich  właśnie  z takim  podejście  jak twoje   nie  powinny  być  dzieci  dopuszczane  do  komunii  świętej    bo  i  poco  skoro  rodzice  do  kościoła  nie  chodzą  w domu  plują  na  kościół  i  księży  więc  co  oni  przekazują  dziecku ??. A  no  nic  dobrego  nie  mającego  wspólnego  z  Pierwszą  komunią   czy  wiarą  w Boga.  To  jest  największy  problem  że  księżą  zbyt   pobłażliwie  podchodzą  do  tego. 

to jest taki sam biznes jak każdy inny i siłą rzeczy musi być narażony na krytykę czy pochwałę

45 minut temu, witejus napisał:

tak myślę ,gdybyś do proboszcza wygadywał te głupoty to szczerze wątpię czy dopuścił by twoje dziecko  do I Komunii Świętej

od mnie to już nie rzuca sumami, daje mu ile chcę a nie ile jemu się marzy.

Frajer to jest ten co słucha rad człowieka co nigdy nie przeżył pewnych rzeczy a staje przed grupą ludzi i ich poucza jak mają żyć

Proszę bardzo bez opłat bez pieniędzy to jest wtedy modlitwa i wiara w Boga

56 minut temu, Denwer napisał:

Jak nie jest wydarzeniem duchowym  to  poco  w tym chcesz uczestniczyć.   Obłuda  się  z ciebie  wylewa   na każdym kroku. 

obłuda to jest jak jeden z drugim zapłacą za pogrzeb czy ślub a potem opowiadają po całej wsi ile to zdarł z nich kasy ten dobroduszny i tylko Boga mający w sercu ksiądz

Edytowane przez racyl
Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

A mi to zwisa czy czarny znajdzie kolejnego frajera do czesania z niego kasy

to może zdecyduj w końcu czego chcesz i przestań robić bekę z siebie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Komunia to święto dziecka nawet komuniści posyłali dzieci do komunii tylko że w innej parafii a wiem dokładnie że tak było .

Ile ksiądz bierze to wynika z pozwolenia ludzi sami nauczyli czemu bo jeden da 20 zł a drugi a ja dam więcej da 50 zł następny a ja dałem 100 zł i tak się dzieje do dziś jest problem jest ale to ludzi sami do tego doprowadzili .

Teraz to jest kandydat na Prezydenta a zmienia zdanie jak panienka dać czy nie dać .

Jest nie poważny nie ma żadnych zasad aby tylko były emocje polityczne .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

no jeszcze gorszej głupoty nie słyszałem że ksiądz bierze ile ludzie pozwolą 😂

Ludzie mają uczyć swojego pasterza przyzwoitości 😂

Tego co ich poucza każdej niedzieli jak mają żyć 😂

Opublikowano (edytowane)

Czy tak nie jest JEST jeden za msze zapłaci 50 zł a przyjdzie kilku da po 100 zł czy nie uczą uczą tak tak samo było ze składkami na komunię było 3 dzieci to coś wiem naradzali się rodzice ile dać  zawsze kilku się znalazło więcej  dać bo za mało ,

Ludzie się przebujają na wzajem .

Cą biedniejsze parafie i bogatsze ale ludzie jak by nie dali tyle ile chce to nic by nie zrobiła pazerny ksiądz .

Tylko sami dają a potem marudzą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

To jak to ma być ?

uczniowie mają uczyć nauczyciela przyzwoitości 😂

całe życie wciskają  nam w głowach że jacy będziemy na ziemi to na odpowiednią nagrodę zasłużymy po śmierci

To co ma zmienić płatna Msza za drania ?  po za nabiciu księdzu kieszeni

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ale  takich  właśnie  z takim  podejście  jak twoje   nie  powinny  być  dzieci  dopuszczane  do  komunii  świętej    bo  i  poco  skoro  rodzice  do  kościoła  nie  chodzą  w domu  plują  na  kościół  i  księży  więc  co  oni  przekazują  dziecku ??

Dalej brniesz w sprawy techniczne, choćby w przykład osobisty rodziców. Oczywiście w skali społeczności to może mieć znaczenie, ale nie wnosi nic do świadomego przyjęcia takich czy innych sakramentów, czy potrzeby uczestniczenia we mszy z powodów innych niż przyzwyczajenie. 

Opublikowano
58 minut temu, racyl napisał:

no co Ty 😂  nawet czarny musi zgarnąć prezent

to jest taki sam biznes jak każdy inny i siłą rzeczy musi być narażony na krytykę czy pochwałę

od mnie to już nie rzuca sumami, daje mu ile chcę a nie ile jemu się marzy.

Frajer to jest ten co słucha rad człowieka co nigdy nie przeżył pewnych rzeczy a staje przed grupą ludzi i ich poucza jak mają żyć

Proszę bardzo bez opłat bez pieniędzy to jest wtedy modlitwa i wiara w Boga

obłuda to jest jak jeden z drugim zapłacą za pogrzeb czy ślub a potem opowiadają po całej wsi ile to zdarł z nich kasy ten dobroduszny i tylko Boga mający w sercu ksiądz

Nie mierz Wszystkich jednakową miarą ,bo w mojej parafii będzie inny i U Ciebie inny , kwestia co robi z pieniędzmi też ważna bo jak inwestuj to przecież nie zabierze tego ze sobą ,A że przy okazji trochę z tego dla siebie wypracuje ,no cóż przecież w 21 wieku nie będzie chodził na nogach i w starym podartym suknie

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

Komunia to święto dziecka nawet komuniści posyłali dzieci do komunii tylko że w innej parafii a wiem dokładnie że tak było .

Ile ksiądz bierze to wynika z pozwolenia ludzi sami nauczyli czemu bo jeden da 20 zł a drugi a ja dam więcej da 50 zł następny a ja dałem 100 zł i tak się dzieje do dziś jest problem jest ale to ludzi sami do tego doprowadzili .

Teraz to jest kandydat na Prezydenta a zmienia zdanie jak panienka dać czy nie dać .

Jest nie poważny nie ma żadnych zasad aby tylko były emocje polityczne .

Swoim zastępcą płaci po 30 000 na miesiąc za picie kawy i wysyłanie przelewów Antifie  a PISiorów prosi by sami przedsiębiorcami się martwili  i im pomagali jak tak bardzo chcą .  Ale trzeba być debilem chcąc takiego jegomościa na stanowisku prezydenta RP .  Zdanowska , Dulkiewicz  nie mają żadnych zahamowań  i kłopotów z rozpatrywaniem tych wniosków , a ten pętak olewa to totalnie i jeszcze ma wielbicieli . 

• Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, racyl napisał:

To co ma zmienić płatna Msza za drania ?  po za nabiciu księdzu kieszeni

Wracamy do tzw siły modlitwy. Jeśli przyjmiemy że myśl ludzka, a co za tym idzie modlitwa, jest największą siłą w znanym nam układzie trójwymiarowym, to tylko pozostaje po zakończeniu żywota. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

wysłałeś już przelew rydzykowi na benzynę

A co Ci do tego ,twoje daje ? Jak chce niech wysyła ,jeden da na kościół ,drugi przepije ,trzeci na gołębie , i tak dalej 

Zawsze najwięcej do powodzenia mają Ci co gówno dają

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Ursus932 napisał:

A co Ci do tego ,twoje daje ? Jak chce niech wysyła ,jeden da na kościół ,drugi przepije ,trzeci na gołębie , i tak dalej 

Zawsze najwięcej do powodzenia mają Ci co gówno dają

to jest ohydny marketing, mamienie i naciąganie ludzi

tak samo jak pożyczki na wysoki procent, produkcja narkotyków. Ty przecież nie musisz ich używać to czemu zabraniają innym a no temu że ktoś określił że to jest zagrożeniem 

37 minut temu, mirro napisał:

Wracamy do tzw siły modlitwy. Jeśli przyjmiemy że myśl ludzka, a co za tym idzie modlitwa, jest największą siłą w znanym nam układzie trójwymiarowym, to tylko pozostaje po zakończeniu żywota. 

No to nie ważne co ktoś robił za żywota 😂 bił, kradł, mordował, gwałcił a jak zapłacą księdzu za Mszę to ma być ułaskawiony 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

moze ktos bardziej kumaty wyjasni mi czy jehoshua stolarz z nazaretu byl do pierwszej komuni ??? jesli byl to spoko ale jesli nie byl to co ?? jak skomentujecie  postawe jego rodzicow ?? 

jeszcze jedno pytanie -w necie znalazlem-czy tymoteusz s byl w niedziele do komunii ????

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

No to nie ważne co ktoś robił za żywota 😂 bił, kradł, mordował, gwałcił a jak zapłacą księdzu za Mszę to ma być ułaskawiony 😂

Nie ułaskawiony, tylko ma otrzymać taka samą zapłatę jak reszta niepotepionych.:lol:

Masz tu tekst źródłowy.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ewangelia+według+św.+Mateusza+20&version=SZ-PL

2 godziny temu, jacus napisał:

jeszcze jedno pytanie -w necie znalazlem-czy tymoteusz s byl w niedziele do komunii ????

Pewnie był, przeciez On nie rozwodnik.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

wybory 28.06 też mogą się nie odbyć, rząd (w innych państwach również) wychodząc naprzeciw oczekiwaniom/żądaniom ludzi poznosił ograniczenia, moim zdaniem za szybko bo ludzie lecą sobie w kulki (tysiące na spotkaniu trzaskowskiego w poznaniu itp. w sklepach); druga fala co raz bliżej, 

skoro pkw powiedziała, że wybory się nie odbyły i marszałek ogłosi nowy termin wyborów a nie nowe wybory to na jakiej podstawie po wymieniła sobie kandydata?

Opublikowano

@nie czyżbyś się bał, ze Duda traci i chciał by pis zaczął grać na odłożenie wyborów? Fajnie, że zauważasz, że na spotkania Trzaskowskiego przychodzą tysiące. Do Dudy pewnie mniej ale też przychodzą. Wszyscy prowadzą kampanię i nie ma co tutaj podkreślać, ze tylko do jednego przychodzą.

14 godzin temu, dsbh napisał:

Hubertussie a zastanawiasz się co będzie jak wygra w kolejnych wyborach parlamentarnych PO. W połączeniu z prezydentem z tej samej partii mamy znów monopol władzy. Pytałeś kiedyś po co ma Hołownia zakładać partię ? Po to aby była różnorodność w sejmie i jedna partia liczyła się ze zdaniem innej.

Szanse na to, żeby po za trzy lata rządziła samodzielnie sa niewielkie. Będzie to rząd z udziałem lewicy i psl u. No chyba, ze pis mocno się skompromituje i osiągnie koło 20 % to są możliwe inne warianty. Ale jeśli Duda przegra. A nie wiem jak będzie to jest możliwe, że Kaczyński będzie chciał wyborów już nawet na jesieni. Wtedy prawdopodobieństwo samodzielnych rządów po jest jeszcze mniejsze jak za trzy lata.

Opublikowano

racyl - bo chrześcijaństwo to judeanizm po lifcie? Przeżycie duchowe... Śmiech na sali. Dziecko gdy zrozumie tajemnicę przemienienia jest dopuszczane do komunii. Aby nie mówiło jem chlebek tylko przyjmuję Pana Jezusa. Ot etap wtajemniczenia. Coś mam wrażenie, że raczej zdrowaśki i ojczulki napierniczacie, na wyścigi i brak Wam tylko tasbihu. Pierwsza Komunia Święta jest po prostu pierwsza.

Przeżycie duchowe to wcześniejsze, wspomniane przeze mnie zrozumienie.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@nie czyżbyś się bał, ze Duda traci i chciał by pis zaczął grać na odłożenie wyborów?

tak cię nienawiść do pisu zaślepia, że nawet nie rozumiesz prostych słów, tłumaczę: ja piszę o koronawirusie martwiąc się o ludzi a ty wszędzie widzisz tylko dude i pis, zastanów się nad tym

mnie duda do szczęścia nie jest potrzebny, ja sobie poradzę, tylko polski szkoda

Opublikowano

jaka nienawiść ? 😄 każda partia a swój interes w tym by wygrać wybory

A ludzie w tej partii mają własne prywatne interesy inaczej mówiąc decydując się na start w wyborach wybierają taki sposób na życie

każda jedna parti martwi się o Polskę 😂 tylko na swój sposób

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v