Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę cię chyba zdziwić ale najmniej z dopłat dla rolników zadowoleni są przedsiębiorcy i oni najczęściej mówią że jest to rozdawnictwo. Socjal nie jest dla nierobów tylko dla wszystkich. Tak jak ci piszę możesz pobierać 500+ i pracować nikt tego nie zabrania, ba nawet społecznie jest to lepiej widziane. 

Opublikowano

Spoko.. się nie tłumacz... Twoje dzieci będą płacić te  długi, nie moje.. 🤣🤣🤣😎😎

Opublikowano

Moje córki będą płacić już dług w inny sposób, a moje wnuki nawet pojęcia dług znać nie będą. System monetarny, rozwój przemysłowy oraz świat który znamy zacznie przypominać utopię lema do której brniemy szybciej niż autorowi fantastyki się wydawało. Nie do końca jestem z tego zadowolony ale tak będzie i jestem o tym przekonany. Już dziś cena zależy nie od kosztów wytworzenia i popytu tylko od dziwnych opinii wycen które są wprost wyssane z palca. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

A odpowiem Ci. Czy Sasin jest winny ? Tak i nie. Czy Grodzki jest winny ?  Wybory powinny odbyć się 10 maja w lokalach wyborczych i powoli zapominalibyśmy o nich. Gdyby Senat się pospieszył a kart do głosowania by nie było ? Gdyby Platforma......

Pytanie było proste: kto i dlaczego? A nie: co by było gdyby? Karty zostały zamówione BEZPRAWNIE i ten co zamówił powinien zabulić z własnej kieszeni. Koniec kropka. Nawet najbardziej oczywiste oczywistości nie przejdą przez gardło pisiorów, gdy ich pupile coś odpieprzą.

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

aby się dostosować do norm UE z produkcją wołowiny?.. Nie wiesz tego bo niby skąd? 

Przepraszam że pytam A cóż to za drogie inwestycje i normy w produkcje wołowiny  ?? Ścielić zacząłeś 😊

Opublikowano

A gdzie to uczyli tak cytować i wycinać słowa?... Ot pisuarowe maniery maluczkich manipulatorów.... 😂

Opublikowano
22 minuty temu, ogarek napisał:

A gdzie to uczyli tak cytować i wycinać słowa?... Ot pisuarowe maniery maluczkich manipulatorów.... 😂

Bo mleko to inna bajka ale żywiec wołowy mnie interesuje i dlatego użyłem tvnowskiego sposobu wycinania wypowiedzi😝

Opublikowano (edytowane)

Dziecko może ty te parę sztuk po wiatach i świeronkach trzymasz bez płyt i zbiorników na gnojowice czy gnojowke..... Nawet by mnie to nie zdziwiło 😋 Toć to norma u malorolnych... Byle gdzie i byle jak i w deeee dobrostan itp... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Akurat nie pałace ale ogrniete przynajmniej na tyle żeby się gówno nie wylewało i nie walało gdzie popadnie... 😋

Opublikowano

widać jak usrane i w błocie stoją u tych bambrów takich jak Ty 

Ja mam takie "luksusy" zrobione długo przed przystąpienie Polski do Uni

Według Ciebie kto to małorolny ?A od kiedy zaczyna się taki "obszarnik"jak Ty?

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

A jakież to wielkie inwestycje prowadził umiejący liczyć donald ? 

Autostrady, Schetynówki, koleje stadiony, ekspresówki, Wystarczy się rozjżeć i popatrzyć co kiedy wybudowali. 

3 godziny temu, dsbh napisał:

To jest zadanie dla opozycji aby zamiast ciągnąć serial wybory, zająć się przyziemnymi sprawami. Pytać rząd co się dzieje w danej kwestii, jak jest finansowana i.t.d. Odnośnie samego CPK, to ktoś tam mówił że podobny port jest lub będzie w Berlinie, to zamknijmy Okęcie, teren się zagospodaruje a do Berlina i z powrotem się dojedzie. Blisko jest.

Przecież w praworządności zbliżyliśmy się ostatnio do Francji, czyli wszystko w porządku u nas.

A ja się pytam po co powstał Kanał Sueski. Przecież mogli te ponad 100 km, towar przewozić wielbłądami.

Co to ta Sonda Najwyższa  ????

Tak podobny port jak CPK będzie w Berlinie. Tylko Niemcy są bogatsi, jest ich dwa razy tyle co nas a Lufthansa lata na cąły świat. Innymi słowy. Oni mają na to rynek większy niż my, swojego narodowego przewoźnika silniejszego niż nasz LOT z dużo większą niż nasz LOT siatką połączeń. No i z wielu miejsc Polski wciąż do Berlina dojedziesz szybciej niż tam gdzie ma być CPK.

Nie wiem czy w porządku. Mi się wydaje, ze nie do końca. Ale oceniający to i dający te kasę i tak będą mieli swoje zdanie. Naszego słuchać nie będą.

Rozumiem, ze z kanałem Sueskim to taki żart. Bo do Elbląga nawet na krowach nie ma czego wozić a co dopiero na wielbłądach.

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Złodziejstwa mówisz ,A to akurat było za Po i Psl 

Teraz jest złodziejstwo na taką skalę, ze tym z po i psl nawet się nie śniło. Forsa grubymi milionami jest wyprowadzana z budżetu w formie przelewów dla rożnych fundacji. Drogich zamówień publicznych jak słynne budki Jakiego. Setek milionów grantów dla firm Szumowskich, które nic nie wynalazły, Podwójnych etatów dla ludzi pisu gdzie każdy jest posłem i jakimś ministrem. Przykładów jak państwo nie formalnie wspiera pis i ludzi pisu są setki. Duda się modlił o dojną Polskę i doją.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ursus932 napisał:

widać jak usrane i w błocie stoją u tych bambrów takich jak Ty 

Ja mam takie "luksusy" zrobione długo przed przystąpienie Polski do Uni

Według Ciebie kto to małorolny ?A od kiedy zaczyna się taki "obszarnik"jak Ty?

Się uspokoj pisuarowy bolszewiku.... Nic nie zdzialasz, pis i dudus jest pozamiatany... marny twój nieudolny trud na tym forum... Szczekasz jak wściekły pies i to jest miód na moje serce bo koniec tej złodziejskiej bandy jest nieunikniony... 😋.. Wiem że boli bo swój swego broni ale taki los... 😂

To jezt już koniec i nie ma już nic.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

@ogarek Najpierw musicie wygrać bo w gadce to każdy mocny , Ale nie bój żaby nawet jak wygrają posrańcy to nie koniec świata 

Napisz antypisuarku gdzie ta granica małorolny A dużorolny ?bo Niewiem do której grupy się zaliczyć 

Opublikowano
5 godzin temu, Pafnucy napisał:

Takie same kombinatory jak i obecne. Z tym że te się dzielą😁

Dzielą się na tych co już się nachapali i tych właśnie szykują się do skoku na kasę.😂

Opublikowano

Dzielą się - 100000 dla mnie, 500+ dla Ciebie. Kanał Sueski łączy akweny nie porty. Podobnie jak Kanał Panamski. Już widzę jak przewoźnicy płacą za przejście przekopem - podobnie jak kanistry z ropą spadają z wielbłądów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v