Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To już będą oceniać ci co tę kasę będą przyznawać. Ale chyba każdy wie, ze rożnie z tym bywa. Prezydent łamał konstytucję. Były nie przychylne opinie z UE na temat tego co się robi w Sondzie Najwyższym. Jak zechcą to na pewno znajdą przypadki łamania tej praworządności w Polsce. Pis już o to zadbał.

A najlepsze jest to, że ani Duda ani Morawiecki ani nikt z pisu nie brał udziału w żadnych negocjacjach. Pali im się koło d to łzą was w żywe oczy. Pracowała nad tym dopiero komisja PE. A tam jest Biedroń i on mówi, że nikt z pisu głosu nie zabierał w tej sprawie. A o tym, że możemy dostać dużo na walkę z kryzysem po koronawirusie mówiło się już miesiąc czy dwa temu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

nasi gora 😛 😛😛 

trzaskowski-jak kazdu krakus umie liczy[nawet adrian to potrafi ,tylko udaje glupa] i wie ze przekop to inwestycjabez sensu, do usranje smierci sie nie zwroci a jeszcze za zycia mlodszych z nas poziom baltyku tak sie podnieise ze zadenkanal nie bedzie potrzebny-do tego jak rosjanie beda blokowa transporty jesli ponad polowa przeladunkow to rosyjski wegiel ???????

czosnek-tez z krakowa, z piaskow wielkich😛[corka z 500m od niego mieszka] tylko nigdy tam zadnych plantacji nie widzialem😂, a sporo czasu tam spedzilem bo szpital w ktorym sie leczylem jest numer wczesniej, firma miesci sie w nastepnym bloku w mieszkaniu.

sama nazwa portu "baranow" juz mowi wszystko 😜, ten port -gdyby wglebic sie w zalozenia-to maja budowac chinczycy i za chinskie pieniadze...........popatrzecie co sie dzieje w takich miejscach ktorymi rzadza chinczycy-chyba port w pireusie jest przykladem.

pamietacie jak chinczycy budowali autostrade na euro ??? wielu sie zdziwi jak sie dowie ze zaplacili kary co do juana, pare lat trwalo ale china bank plakal i placil.

Opublikowano

W sensie: od baranów czy dla baranów? Chińczycy wią co robią no już dawno przeanalizowali. Kolej by im się przydała i monopol Baranów. Potem przejmą sobie LOT... No może za daleko idę.

Teraz przekop a potem śluzy na Mazurach się poremontuje i uj spali Jeziora.

Opublikowano

Orliki żeby sobie w gałe po robocie z Schetyną zagrać 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Fajnie Ci się jeździ?

Źle bo PiS gierkówke kopie i wk***ia przejazd na drugą strone 😡,A Ty mówisz o tych co to donkowi na euro 2012 nie udało się skończyć

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertb napisał:

No przestań, inwestycje drogowe to akurat nie zasługa donka. Po za tym sposób ich prowadzenia też do dobrych nie należał. 

No co ty gadasz? 😂😂😂😂😂

Zacytuję tylko fakty :

"Ponad 1800 km autostrad i dróg ekspresowych oddanych do użytku od listopada 2007 r. Budowa ponad 2600 Orlików. Modernizacja 89 dworców i 5,4 tys. km torów kolejowych. Modernizacja 10 lotnisk. 90 wybudowanych lub zmodernizowanych komend od 2013 roku. Budowa 12,6 tys. km sieci szerokopasmowego internetu. Modernizacja 2000 ośrodków naukowych. Udane przygotowanie i organizacja EURO 2012"

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Czyja zatem? Kto ustalał budżet i priorytety realizacji? Gazoport w Świnoujściu wcale amerykańskiego gazu miał nie przyjmować tak przy okazji... A inwestycje obecnych? Dziura w ziemi i odwrócenie uwagi na sto obwodnic. Zatem to samo przy czym funkcja dziury w ziemi jest niejasna. Nawet cymbały jedne. Usypują wyspę na zatoce i zamiast przemyśleć sprawę i ulokować tam elektrownię i dajmy na to fabrykę wodoru bo to wydaje się być najlepsze paliwo - zrobią łąkę...

Opublikowano

Przypomnę ci że dróg by nadal nie było bez euro. Tak jak remontu dworców. Wszystkie inwestycje oraz ich mapę nakreślono trochę wcześniej. Sposób ich prowadzenia też do najlepszych nie należał. A4 jest tego przykładem. Mierzeja nie jest do końca pomysłem pisu i wcale ich za to nie chwalę. CPK uważam że się "przyda". Co do sposobu realizacji nie ma jednak poprawy jakości i nie będę tu bronił rządzących. 

Opublikowano

Mimo tych rzekomych za***istych sukcesów i kraju mlekiem i miodem płynącego', ludzie w 2015 powiedzieli wy***rdalać

Opublikowano
22 godziny temu, jacek1296 napisał:

Pytanie : dlaczego pkw nie wydaje uchwały? Bo będzie niezgodna z prawem?

A teraz proste pytanie do pisiorów: kto i dlaczego powinien zapłacić za pakiety wyborcze? Przypominam, że zostały zamówione BEZ JAKIEJKOLWIEK PODSTAWY PRAWNEJ ( wyjaśnienie dla pisiorów: tzn. BEZPRAWNIE).

A odpowiem Ci. Czy Sasin jest winny ? Tak i nie. Czy Grodzki jest winny ?  Wybory powinny odbyć się 10 maja w lokalach wyborczych i powoli zapominalibyśmy o nich. Gdyby Senat się pospieszył a kart do głosowania by nie było ? Gdyby Platforma nie zmieniła kandydata, to te karty można by wykorzystać ? Kto zapłaci za kampanię Małgorzaty Kidawy ? Nie tylko Pis jest tu winny ale Platforma również.

21 godzin temu, Denwer napisał:

POgarda  obywatelska 

99425290_10224080734872191_3538654770996

Włochy czy Hiszpania ? Wczoraj słuchałem wywiadu, że wybory są niemożliwe ze względu na matury w terminie czerwcowym. A to zostawić Dudę na dożywotnią kadencję i problem się sam rozwiąże. Przy okazji zaoszczędzi się na wyborach :).

37 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wiedziałem, że CPK i przekop mierzei to wszystkie inwestycje pisu. Przekopu mierzei to bardzo nie zamkniesz. Prace są już dość zaawansowane. Ale CPK jak najbardziej. Bo to teraz żadna inwestycja a dojna krowa dla ludzi pisu. Chorała jest od tego ministrem. A słynna blondynka od Glapińskiego kimś od pr u za swoje 50 czy 60 tys zł. Jest tam jeszcze kilka osób pasożytujących podobnie na naszym majątku a powiązanych z pis.  W kwestii CPK nic się nie robi osoby te biorą pokaźne pensje. A gdyby CPK powstało trzeba by zabrać pasażerów ze wszystkich polskich największych lotnisk aby wyszło na zero. Nie wspominam, ze nie ma do niego jak dojechać. O marnowaniu i rozkradaniu pieniędzy w Polskiej Fundacji Narodowej chyba nie trzeba pisać. Bo to już każdy wie.

To jest zadanie dla opozycji aby zamiast ciągnąć serial wybory, zająć się przyziemnymi sprawami. Pytać rząd co się dzieje w danej kwestii, jak jest finansowana i.t.d. Odnośnie samego CPK, to ktoś tam mówił że podobny port jest lub będzie w Berlinie, to zamknijmy Okęcie, teren się zagospodaruje a do Berlina i z powrotem się dojedzie. Blisko jest.

30 minut temu, hubertuss napisał:

To już będą oceniać ci co tę kasę będą przyznawać. Ale chyba każdy wie, ze rożnie z tym bywa. Prezydent łamał konstytucję. Były nie przychylne opinie z UE na temat tego co się robi w Sondzie Najwyższym. Jak zechcą to na pewno znajdą przypadki łamania tej praworządności w Polsce. Pis już o to zadbał.

Przecież w praworządności zbliżyliśmy się ostatnio do Francji, czyli wszystko w porządku u nas.

40 minut temu, hubertuss napisał:

Przekop jest nie opłacalny. Ale sen o wielkiej Polsce wielu nie pozwala tego zrozumieć. Choć chyba nie jest też już do zatrzymania.

A ja się pytam po co powstał Kanał Sueski. Przecież mogli te ponad 100 km, towar przewozić wielbłądami.

46 minut temu, hubertuss napisał:

Były nie przychylne opinie z UE na temat tego co się robi w Sondzie Najwyższym.

Co to ta Sonda Najwyższa  ????

Opublikowano

Taaa. Platworma się chwalą okryła i dlatego odeszła. 

Takie same kombinatory jak i obecne. Z tym że te się dzielą. 😁

Opublikowano

Dziela się bo sami tylko kradną i są nierobam, więc daJa swoim.... 😋

Opublikowano

Wiem.. wystarczy być nierobem a to nie moja liga więc ja nie pobierałem na nie pobieram.. 😋

I nie popieram złodziejstwa i rozdawnictwa 

Opublikowano (edytowane)

Złodziejstwa mówisz ,A to akurat było za Po i Psl 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

A to Pis daJe na  dopłaty 🤔?.... Dopłaty weszły wraz  przystąpieniem do UE i jest to zwrot kosztów jakie ponosimy aby się dostosować do wspólnej polityki.... Wiec to nie jest za darmo i nie od pis czy po.... 

Twoja firma ile wyrwała z UE na dostosowanie itp.?... To nie jest socjal za zbijanie bąków tylko konkretne programy i wymagania... 

Więc może coś wymyśl coś lepszego bo ta demagogią to raczej się nie usprawiedliwisz... 😋

Wiesz ile wpakowałem kasy aby się dostosować do norm UE z produkcją mleka i wołowiny?.. Nie wiesz tego bo niby skąd? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

Twoja firma ile wyrwała z UE na dostosowanie itp.

Firma w której pracuje miała kilka programów ale żaden nie dotyczył dostosowania. Nie mówię też że nie korzystam z pomocy bo jest dla nierobów. Można pracować i pobierać pieniądze. Dopłaty w uni nie są też zwrotem kosztów tak jak mówisz. Bo nie od kosztów zależą. 

Opublikowano

Porównanie dopłat bezpośrednich do socjalu za nic nie robienie jest demagogią typowa dla tych którzy sprzedali ten kraj w ręce oszustów i złodzieje i kłamców.... Co widać i słychać... 😋

Się tłumaczta tera z tego... Za chwilę nie zostanie tylko ruina w myśl hasła "polska w ruinie"... 😂😂😂😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v