Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu uciekają? Musi u nas bida? No ale jaka bida jak nie ma chętnych do roboty u rolników?  Bez sensu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Te darmozjady jak ich nazywasz przeciętnie mają więcej rozumu jak ty. A duża część z nich pracuje ucząc dzieci przez internet co wcale łatwe nie jest.

Ta i dlatego przebierały się za krowy i wyły do telefonów. 

A wlefisci to już w ogóle  inteligencja wysokich lotów

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Gospodarka Polski jest w bardzo dobrej kondycji bo pomogą  nas wyżywić , Ukraina bo byśmy mocno głodowali .

https://www.sadownictwo.com.pl/polska-najwiekszym-odbiorca-mroz?fbclid=IwAR0Jzeh7-Of9CQv8kExhGWI4CEITufEfsV0Rqqhub8V5lYilYpt8txK4Bhc

Spytaj właściciela firmy "Unidex" ile tuneli mroźniczych sprzedał na Ukrainę. Dane możesz pomnożyć razy trzy, bo przynajmniej trzech poważnych graczy tam działa. 

Tak to się wszystko musiało skończyć. Tak dla rozrywki powiem że ceny oferowane za truskawkę na mrożenie obecnie kręcą się wokół 1,5 PLN za kg. Czy wzrosną? 

Opublikowano

Jeżeli idzie o Pana Macierewicza to proszę: https://menway.interia.pl/militaria/news-rosja-buduje-nowe-smiglowcowce-a-mialy-byc-mistrale-za-dolar,nId,4519329 Jeszcze ktoś ma wątpliwości co do sensu wyjaśniania katastrofy?

Opublikowano

Akurat Polsat włączyłem i z Trzaskowskim dziennikarz rozmawiał .  A nie bede na niego głosował . Zamknął by wszystkie inwestycje żeby przedsiębiorców ratować . No a kuźwa jak zamknie , to ci którzy by tam pracę mieli to wuj ? To dureń jest .

Opublikowano

@Pafnucy no nie mów że nawet przez chwilę rozważałeś oddać głos na tego typa 😕

Opublikowano (edytowane)

A port lotniczy? Mi się nie podoba zamykanie czegoś realnego , po to żeby pomagać wirtualnie . Następny pomysł rozdawnictwa .

Dla mnie to zabrzmiało jak Zamknijmy wszystko , bo trzeba pomagać przedsiębiorcom . Bełkot jakiś .

Ursus ja cały czas za Biedroniem . Z naciskiem na za :D

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Coś tu jednak śmierdzi.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koronawirus-polska-rzad-przeplacal-za-testy/lqmcpcx

"W tej sytuacji rodzi się pytanie, dlaczego aż tak dokładnie trzeba było prześwietlać polskie testy? Zapytaliśmy o to dyrektora PHZ dr. Grzegorza Juszczyka. – Trzeba było to rozbudować, poszerzyć i wskazać dokładnie ten wątek, który tam został zinterpretowany przez pana ministra nieco inaczej – odpowiedział wymijająco dr Juszczyk. Jednak na konkretne pytanie, czy polskie testy są dopuszczone przez PZH, odpowiedział: „Tak, absolutnie tak”, przyznając jednocześnie, że już pierwsze badania PZH uznały te testy za pełnowartościowe."

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A port ?

W Elblągu, czy ten wirtualny CPK?

Opublikowano

Oj, coś on chyba wyliczył co by zamknął i nie było to "wszystkie". CPK to na razie najlepsze efekty ma w wypłacaniu pieniędzy i w obliczu bumu na samoloty średniego zasięgu.. E, to już było wałkowane.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Dla mnie to zabrzmiało jak Zamknijmy wszystko , bo trzeba pomagać przedsiębiorcom . Bełkot jakiś

Zamknijmy, zatrzymajmy bo na jesieni zbraknie kasy.

Opublikowano

No i gdzie są urzędniki ministra A co ja mogę ? Gdzie te inspekcje ? Tylko chłopom hodowle świń barany zniszczyć potrafią ?

Opublikowano

Mnie co innego rzuca się tu w oczy Polski czosnek z Egiptu serwuje nam pewnie Polak, nasz obywatel jaką sku.. świnią trzeba być żeby grać na uczuciach innych ludzi oszukując w ten bardzo perfidny sposób innych. 

Opublikowano

Nas rząd nic nie może tak samo i minister rolnictwa .

Mamy w Polsce tylko zagraniczne montownie i sklepy nic nam do tego co montują i sprzedają .

Nasze rodzime firmy zostały sprzedane to mamy co widać a rolnictwo nasze będzie spychane na margines opłacalności bo nie ma gdzie sprzedawać i zapychają nas gorszej z całego świata przez umowy UNII .

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Akurat Polsat włączyłem i z Trzaskowskim dziennikarz rozmawiał .  A nie bede na niego głosował . Zamknął by wszystkie inwestycje żeby przedsiębiorców ratować . No a kuźwa jak zamknie , to ci którzy by tam pracę mieli to wuj ? To dureń jest .

Nie wiedziałem, że CPK i przekop mierzei to wszystkie inwestycje pisu. Przekopu mierzei to bardzo nie zamkniesz. Prace są już dość zaawansowane. Ale CPK jak najbardziej. Bo to teraz żadna inwestycja a dojna krowa dla ludzi pisu. Chorała jest od tego ministrem. A słynna blondynka od Glapińskiego kimś od pr u za swoje 50 czy 60 tys zł. Jest tam jeszcze kilka osób pasożytujących podobnie na naszym majątku a powiązanych z pis.  W kwestii CPK nic się nie robi osoby te biorą pokaźne pensje. A gdyby CPK powstało trzeba by zabrać pasażerów ze wszystkich polskich największych lotnisk aby wyszło na zero. Nie wspominam, ze nie ma do niego jak dojechać. O marnowaniu i rozkradaniu pieniędzy w Polskiej Fundacji Narodowej chyba nie trzeba pisać. Bo to już każdy wie.

54 minuty temu, galan99 napisał:

To Polska skorzysta z niezłej kasy opozycja chętnie by się dobrała .

A tu takie dziwy się dzieją ale to fakt nie nasze sklepy tylko w Polsce .

Z jakiej kasy skorzysta Polska? Bo póki co Morawiecki z Dudą chwalili się czymś co jest propozycją. a do tego powiązaną z przestrzeganiem praworządności.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A co w Polsce praworządność nie jest przestrzegana , co najwyżej incydenty na granicy prawa

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v