Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wcześniej to mogło przejść tylko kilka zawodów ( co z resztą zostało z jeszcze wcześniejszego systemu, bo po-psl od siebie nie dali nic), a reszta musiała pracować do 67 a teraz ma WYBÓR,

ale ciemnota jest wciskana przez antypis jaśnieoświeconym

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Czy to zły powód ? Lepiej na takich , co niema , nie było i nie będzie ? Wszystkie jednym ,,,, Coś tam coś tam podszyte , ale lepsi tacy co od nich coś skapnie .

skapało jak dotąd bo każdy niema złudzeń że po koronawirusie tak nie będzie

2 minuty temu, mirro napisał:

EVMvUyKUcAIo_jo?format=jpg&name=900x900

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał:

wcześniej to mogło przejść tylko kilka zawodów ( co z resztą zostało z jeszcze wcześniejszego systemu, bo po-psl od siebie nie dali nic), a reszta musiała pracować do 67 a teraz ma WYBÓR,

ale ciemnota jest wciskana przez antypis jaśnieoświeconym

Gdzie tu masz napisane że tylko kilka zawodów  https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zasady;przechodzenia;na;emeryture;kto;i;jak,12,0,1083660.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

racyl piszesz o wierze ludzi w tv a sam piszesz głupoty zasłyszane/zobaczone w mediach o zakazach dla wszystkich, otóż nie dla wszystkich są zakazy

Ulman, gdzie jest napisane, że wszyscy mogli przejść na wsześniejszą  emeryturę i jaki wtedy miała by sens taka reforma?

Edytowane przez nie
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

racyl piszesz o wierze ludzi w tv a sam piszesz głupoty zasłyszane/zobaczone w mediach o zakazach dla wszystkich, otóż nie dla wszystkich są zakazy

tak a dla kogo nie ma ?

Opublikowano

i Ty jeszcze pytasz ?? Wstawić Ci obrazek gościa z tłumem ? :D

Opublikowano

może coś przegapiłem. daje szanse koledze nie żeby mnie może uświadomił

Opublikowano

Od kiedy ? To dlaczego pustki w Sejmie ?

1 minutę temu, nie napisał:

np. nakaz zachowania odległości nie dotyczy posłów i senatorów

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

Ty a maseczek też nie bedą musieli nosić ? jakoś przy głosowaniu spec ustawy spora ich cześć latała w nich

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Śmiech na sali co te pisowskie świnie tu probuja wciskać... 🤣

Opublikowano (edytowane)

A po co prezesowi w ogóle faktura i to z peselem jak mniał rzekomo płacić ze swoich

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 godziny temu, karban napisał:

Ok, najlepiej nie inwestować w nic. 500 plus nie, wojsko nie, infrastruktura nie (oprócz tej tranzytowej wschód zachód, żeby Rosja i Niemcy miały dobrze), CPK nie, Mierzeja nie. Via Carpathia też nie? Koleje też nie?  Noż cholera jasna!

Pisałem wczoraj tu o wielkim głodzie w Irlandiiw XIX w.; tam ludzie też w nic nie inwestowali i umierali na zielonej, żyznej wyspie. Jasne, że wielkie inwestycje infrastrukturalne to kolosy o dużej bezwładności, które kosztują i trwają wiele lat w których koniunktura jest różna, no ale takie życie. 

A jak przyjdzie wojna, to nasi płochliwi sojusznicy może 2 razy się zastanowią czy jednak nie bronić kraju, który ma wielkie lotnisko, autostrady, koleje i który jak wpadnie w ręce wroga to może być niewesoło. A jak nic nie będziemy mieć, to potem powiedzą jak Churchill Mikołajczykowi, jak ten walczył o Kresy: polskie bagna nad Prypecią (Bugiem, Wisłą, Odrą) po co Wam to.

Jeżeli chodzi o lotnisko to chyba można Okęcie rozbudować. Mierzeja ok. po co się prosić Władimira. Jeżeli chodzi o drugą część postu, to "nasi" sojusznicy 5 razy się zastanowią co mogą stracić w razie ewentualnej pomocy i żadne mega inwestycje nam nie pomogą.

3 godziny temu, Ulman napisał:

500+ to patologia, wojsko owszem ale nie na kolanach jak F35 , bez offsetu i za każdą  cenę. W drogi i kolej jak najbardziej. Retencja wody, gospodarka wodna, drogi lokalne i tranzytowe  - jak najbardziej,  Do tego  elektrownia atomowa, energia odnawialna, poprawa infrastruktury energetycznej . Nade wszystko jednak obnizka podatków  co najmniej o 20-30%. Ludzie sami zaczną robić biznes i inwestować.

Tą patologie byś rozwinął. Ludzie sr....ą przed 5G a Ty chcesz im atom pod domem budować. Energia odnawialna- były już biopaliwa, wierzby energetyczne, brykiet ze słomy, teraz na topie jest fotowoltaika. Bardziej elektrownie wiatrowe może instalować bo wieje codziennie. A co się z tym gazem łupkowym stało ? Potęgą mieliśmy być.

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

Nakazu zachowania zdrowego rozsądku też nie ma. a jednak przydaje się w życiu.:lol:

1 minutę temu, racyl napisał:

A po co prezesowi w ogóle faktura z peselem jak mniał rzekomo płacić ze swoich

Mnie by wystarczyło słowo Pana Prezesa że zapłacił.

Opublikowano
11 minut temu, nie napisał:

Ulman, gdzie jest napisane, że wszyscy mogli przejść na wsześniejszą  emeryturę i jaki wtedy miała by sens taka reforma?

A gdzie napisano że nie mogą tak jak ty twierdzisz?

Opublikowano

zakaz zgromadzeń powyżej 2 osób nie dotyczy zgromadzeń organizowanych przez władze publiczne a nakaz zachowania odległości został wprowadzony przez ministra zdrowia, czyli władzę wykonawczą i nie obowiązuje władzy ustawodawczej, czyli posłów i senatorów

to z onetu, żeby nie było

mirro, słusznie (tym razem :) ) prawisz

Opublikowano

@racyl w tvp pracują mistrzowie nad mistrzami propagandy. Geniusze intelektualni. Ludzie pisu dwoją się i troją by wmówić Polakom, że Kaczyński był na grobie matki służbowo i miało to charakter państwowy. A geniusze z tvp by to udowodnić pokazują fakturę. Na której widać, że sam płacił prywatnie. Mało tego, że pokazują to jeszcze tłumaczą, że to z jego pieniędzy i to on płacił. Na deser pokazują, że był też na innych cmentarzach pomimo zakazu. Teraz widać na jakich genialnych ludzi poszły te dwa miliardy. Elita intelektualna pisu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał:

Tą patologie byś rozwinął. Ludzie sr....ą przed 5G a Ty chcesz im atom pod domem budować. Energia odnawialna- były już biopaliwa, wierzby energetyczne, brykiet ze słomy, teraz na topie jest fotowoltaika. Bardziej elektrownie wiatrowe może instalować bo wieje codziennie. A co się z tym gazem łupkowym stało ? Potęgą mieliśmy być.

Ja i cała okolica od kilku lat mam internet radiowy 5g i jakoś kury się normalnie niosą 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

zakaz zgromadzeń powyżej 2 osób nie dotyczy zgromadzeń organizowanych przez władze publiczne a nakaz zachowania odległości został wprowadzony przez ministra zdrowia, czyli władzę wykonawczą i nie obowiązuje władzy ustawodawczej, czyli posłów i senatorów

Gdzie jest ten zapis... Dawaj link do rozporządzenia sciemniaczu? 

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

bo co ? mają imunitet czy co ?  A jak zapierdalają ponad 100 w terenie zabudowanym to też im nikt nic nie mówi

O tyle jeszcze jakieś były pełnione obowiązki przez premiera na placu przed pomnikiem to już na cemntarzu przez szeregowego posła, klechy i kogoś postronnego nie powinno tam być

Opublikowano

@racyl poczytaj jakie wojny się toczą o budowę nadajników. A wystarczy chyba taki nadajnik postawić komuś na działce i ta osoba nie widzi już problemu.

Na marginesie albo mi się internet pie...y dzisiaj albo forum muli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v