Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

@DTaras  Każdy  chce  sprzedać  jak  najdrożej  to  klient  decyduje  czy  kupi  czy  nie.  Racyl  sobie  może  pisać  mnie  jego  prześmiewcze  komentarze  nie ruszają.   On sprzedaje   swoje super  maliny  za  połowowe  ceny  moich   amatorsko  uprawianych  :). Także  jak będę  robił  po swojemu  tyle że w tym roku  nawożenie  mam dozowane do nawadniania   kropelkowego  w zeszłym tradycyjne  no  i  posadziłem  trochę  inne  odmiany.  Niech  tam @racyl  sobie uprawia  i  stoi  na rynku  życzę  powodzenia  i wysokich  cen  

to nie jest żadne prześmiewanie po prostu szarej pleśni ludziom nie wciskaj 😂

ktoś kupi od ciebie taką malinę postawi i wieczorem ma kożuch w koszyczku

tak samo przecież  miałeś 1ha tej uprawy powinieneś wiedzieć że jak malina się rozpada to długo jej nie pociągniesz

cena nie jest stała jak jest praktycznie na każdym kroku to tylko dużą ładną możesz się przebić i uzyskać lepszą cenę

tradycyjne nawożenie jest zawsze i nic nie zmienia ferdygacjii , ona jest tylko dodatkiem

dobrze że sadzisz próbujesz

przyhamuj z azotem i będzie mniej szarej i ciapki

Edytowane przez racyl
Opublikowano
29 minut temu, jarecki napisał:

tak sie przyjeło żę o zmarłych można mówić tylko dobre słowa , bardzo wiele osób było zdziwionych pochówkiem na wawelu , ale sam pochówek wynikał z nagłej i nie oczekiwanej smierci na służbie urzednika panstwowego , a to już samo z siebie niesie daleko idące  postepowania . u mie w wiosce na zebraniu wiejskim nagle zmarł radny wiejski , choć sam był  najgorszym radnym jakiego wioska miała to został upamietniony kamieniem  i tablicą .

Sęk w tym, że ja tu piszę o ludziach z pis, którzy oszukali Dziwisza. Nie o Kaczyńskim, który jako osoba nie żyjąca nie miał już wpływu na to gdzie go pochowają. W kraju jest masa miejsc dla urzędników państwowych. A pochówek na Wawelu nie wynikał jak piszesz z nagłej i nieoczekiwanej śmierci urzędnika państwowego na służbie a z oszukania Dziwisza przez ludzi z pis.

Opublikowano (edytowane)

w bazylice wtedy jeszcze nie chowali chyba a teraz nie wiem .                     hubertuss  w jaki sposób oszukano dziwisza ?     jakby kaczynski zmarł po długiej chorobie to wtedy został by pochowany na cmentarzu i nawet nie w warszawskiej bazylice opacznosc .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

mysle ze lech kaczynski byl bardziej godzien spoczac na wawelu niz wiekszosc tam pochowanych, mozna by i dyskutowac czy nie bardziej niz ten z ktorym lezy-jako czlowiek na pewno ,jako polityk ??? kwestia omowienia...

dziwisz jako przedstawiciel teczowej zarazy pardon lawendowej mafii[tak to fachowcy nazywaja] nie budzi u mnie szacunku, ten pochowek to jeden z jego najmniejszych bledow,  jedno mnie zastanawia jak mieszkasz w sopocie to rodzicow chowacz najdalej w gdansku a nie na drugim koncu polski...chyba ze masz ich gleboko w powazaniu..

w polsce jest gdzies ze 20 tys zydow,pol i cwierc-jesli taka garstka rzadzi 36 milionami obywateli to oni sa gowno warci... taki paradoks myslenia nacjonalisty -sam owaza ze jest niczym i byle kto moze nim rzadzic.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

"Każdy  chce  sprzedać  jak  najdrożej  to  klient  decyduje  czy  kupi  czy  nie." To jest właśnie handel i rola handlowca. Wiedza z tego zakresu, znajomość rynku lokalnego jak i ogólnego pozwoli dopasować oferty na każdy kierunek. Zakopałeś się w puchu a racyl pracuje. Pytanie brzmi nie za ile się sprzedaje tylko jak niskim nakładem odpowiednio zarobić. Pepsi kosztuje 3 zyla a flaszka wódki dwie dychy. Nakład jest podobny...

i zarobek także,a nawet na pepsi większy

Opublikowano

jacus - miejsce jest historyczne i skoro szarpnięto się na panteon to kiego czorta kalać tamte miejsce? Począwszy od powojennej Historii i Kaczorowskiego niech będzie jakaś ciągłość zachowana. Ten pogrzeb to przejaw manii określonego środowiska, z którą mamy obecnie doczynienia. Potem nie było "adwokata diabła". Leży? Trudno. Moim zdaniem to nie jest właściwe miejsce. A Dziwisz? Pochował człowieka i tyle.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

do Dziwisza jako biskupa czy tam prymasa

Dlaczego się nie dziwisz Many, że tak się stało - przecież to jedna sitwa jest po kądzieli - tak ta sitwa która ukrywała wszystkie przypadki wykorzystywania seksualnego osób do 18. roku życia, a których dopuścili się  podwładni w długich czarnych sukienkach szanowanego ogólnie metropolity krakowskiego.

15823003_230997054016656_3958669258820038157_n[1].jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

w bazylice wtedy jeszcze nie chowali chyba a teraz nie wiem .                     hubertuss  w jaki sposób oszukano dziwisza ?     jakby kaczynski zmarł po długiej chorobie to wtedy został by pochowany na cmentarzu i nawet nie w warszawskiej bazylice opacznosc .

Gdzie nie chowali? A Kaczorowskiego gdzie pochowali? Jak oszukano Dziwisza to pisałem na poprzedniej stornie.

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

. A Dziwisz? Pochował człowieka i tyle.

A co się będzie pierdzielił gościa pod darnine przycisnąć (tego akurat pod płyte ) kasa w kieszeń I następny proszę 😏

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Odpowiedź akurat jest znana i banalnie prosta. Sam Dziwisz o tym mówił. Otóż na gorąco dzień czy dwa po katastrofie gdy wszyscy byli jeszcze w szoku i było duże zamieszanie. Wysłannicy Jarosława Kaczyńskiego zadzwonili do Dziwisza jako biskupa czy tam prymasa i poinformowali go, że naród domaga się pochówku na Wawelu. Oczywiście wszyscy pamiętamy, że naród się nie domagał. Bo społeczeństwo raczej było w szoku i przeżywało tyle ofiar i nikt raczej nie zastanawiał się specjalnie gdzie pochowają Kaczyńskiego. Po prostu politycy pis oszukali Dziwisza. Zresztą było to widać w jego słowach. Choć nie powiedział wprost i był zdziwiony, że naród jednak się nie domagał.

Piszesz bzdury  jak  zwykle  nie wiesz nawet  jakie  stanowisko  w hierarchii kościelnej  zajmował  w 2010  roku Kardynał  Dziwisz.  Możesz  potwierdzić  jakoś  swoje  słowa  i tych  wysłannikach  Kaczyńskiego  co  oszukali  Dziwisza 

Kiedy po­ja­wi­li się u mnie mi­ni­stro­wie z proś­bą o po­cho­wa­nie Marii i Lecha Ka­czyń­skich na Wa­we­lu, po­wie­dzia­łem im, że musi to być spra­wą kon­sen­su­su spo­łecz­ne­go, że to kwe­stia zbyt wiel­kiej rangi, bym sam de­cy­do­wał - mówi tygodnikowi "Do Rzeczy" kardynał Stanisław Dziwisz. Dlatego też skonsultował się z Bronisławem Komorowskim i ministrem administracji. Nie wy­ra­ża­li żad­ne­go sprze­ci­wu - wyjaśnił. Politycy zapowiedzieli jednak, że ostateczna decyzja musi pozostać w gestii rodziny. On sam nie widział przeszkód. Trze­ba też pa­mię­tać, że Lech Ka­czyń­ski jako pre­zy­dent z punk­tu wi­dze­nia na­ucza­nia Ko­ścio­ła nigdy nie zro­bił ni­cze­go nie­god­ne­go - stwierdził.

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/442232,pogrzeb-prezydenta-na-wawelu-kardynal-dziwisz-zdradza-kulisy-uroczystosci.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jak nie zrobil-jak przez lata zyl w grzechu smiertelnym, dosc ze corke dopiero kilka lat po urodzeniu ochrzcil[wtedy to juz spokojnie nawet aparatcyczy partyjni chrzcili] to sam bez slubu koscielnego zyl i dopiero kilka lat po cywilnym go wzial..

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/jak-poszlismy-tropem-tygodnika-sieci-i-trafilismy-na-zwiazki-morawieckiego-z-sorosem/4vgh3tf?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Denwer napisał:

Piszesz bzdury  jak  zwykle  nie wiesz nawet  jakie  stanowisko  w hierarchii kościelnej  zajmował  w 2010  roku Kardynał  Dziwisz.  Możesz  potwierdzić  jakoś  swoje  słowa  i tych  wysłannikach  Kaczyńskiego  co  oszukali  Dziwisza 

Kiedy po­ja­wi­li się u mnie mi­ni­stro­wie z proś­bą o po­cho­wa­nie Marii i Lecha Ka­czyń­skich na Wa­we­lu, po­wie­dzia­łem im, że musi to być spra­wą kon­sen­su­su spo­łecz­ne­go, że to kwe­stia zbyt wiel­kiej rangi, bym sam de­cy­do­wał - mówi tygodnikowi "Do Rzeczy" kardynał Stanisław Dziwisz. Dlatego też skonsultował się z Bronisławem Komorowskim i ministrem administracji. Nie wy­ra­ża­li żad­ne­go sprze­ci­wu - wyjaśnił. Politycy zapowiedzieli jednak, że ostateczna decyzja musi pozostać w gestii rodziny. On sam nie widział przeszkód. Trze­ba też pa­mię­tać, że Lech Ka­czyń­ski jako pre­zy­dent z punk­tu wi­dze­nia na­ucza­nia Ko­ścio­ła nigdy nie zro­bił ni­cze­go nie­god­ne­go - stwierdził.

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/442232,pogrzeb-prezydenta-na-wawelu-kardynal-dziwisz-zdradza-kulisy-uroczystosci.html

Wklejasz teksty, których nawet nie rozumiesz. Podkreśliłem i pogrubiłem abyś pojął. Teraz odnieś do tego co ja pisałem. Myślisz, że pojawili się u niego ministrowie z po? Oni mu powiedzieli to co pisałem. A potem w wywiadach co miał Dziwisz mówić, że go oszukali? Pamiętam wywiad z nim kilka dni po pogrzebie i pamiętam co mówił. A to jaką funkcje wtedy pełnił. Co mnie to obchodzi. Wiadomo o kogo chodzi i o co chodzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

C ci mam jeszcze udowadniać. Masz wyraźnie podkreślone. Miałeś kiedykolwiek konsensus społeczny w Polsce w sprawie pochówku Kaczyńskiego? Bo ja pamiętam jak już po katastrofie wielu mówiło, ze to nie miejsce dla niego.

A Trzaskowski podpisy zbierze. Tak jak pis nazbierał Jakubiakowi w jeden dzień tak i oni zbiorą.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Udowodnij  że   Dziwisz  mówił  w jakimkolwiek  wywiadzie  że  go wysłannicy  Kaczyńskiego   okłamali 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, hubertb napisał:

Według mnie aleje jerozolimskie nazwę powinny zmienić się źle przeca kojarzą. 

Gdyby tak zabrać jedną literę, to nawet dużych kosztów nie potrzeba :).

9 godzin temu, hubertuss napisał:

Po 5 latach ktoś wreszcie zauważył że media publiczne to również radio. Przez 5 lat był zły Kurski i TVP. Tam jest kilka lub kilkanaście kanałów a ludzie oceniają tylko na podstawie jednej stacji informacyjnej, której wcale nie ma przymusu oglądać. Radio żyło własnym życiem do tej pory i nagle wielki szum z powodu jednej piosenki.

47 minut temu, Denwer napisał:

98488553_2981140688668843_80178209221257

To po prawej to jest już obrażanie barw narodowych i kultu religijnego czy jeszcze ? Jakim celom służą te parady równości ?

27 minut temu, hubertuss napisał:

A Trzaskowski podpisy zbierze. Tak jak pis nazbierał Jakubiakowi w jeden dzień tak i oni zbiorą.

Jakubiak wyjaśniał te podpisy w jednym z wywiadów. Jest to gdzieś w internecie ale nie chce mi się szukać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v