Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

@Pafnucy  z  czego  rżysz   zrezygnował  z  zarabiania  mln   jako  prezes  banku. Teraz  dostaje  marne  grosze  w porównaniu  do  zarobków  jakie  miał w banku

24879615_125548261563942_7413702778157813452_o.jpg

Opublikowano
19 minut temu, many12 napisał:

Ale jajca - ludziska o co wam biega - dlaczego dogryzacie sobie gdy o nasze polskie korytko walczą same szabesgoje. POwinnyśmy się na POlitycznym forum my branża rolnicza jednoczyć ani antagonizować. Ursusie stara marko ciągnika twierdzisz ze nie jesteś za pisiorami bo nigdy na nich nie głosowaleś a nawet przeciw a tu gryziesz i kąsasz z prawa na lewo. Pozwólta ludziom się wypowiedzieć jakie mają POlityczne preferencje i zaproponujcie jak z tej matni, uzależnienia socjalnego którym nas przekupują i czy w ogóle my naród nad Wisłą mamy jakąś szansę od tej pętli ekonomicznej którą nam każdego dnia bankster obiecuje.

21369228_2089776217916729_2474747901165791427_n.jpg

Tak nie głosowałem ale nie pisałem że nie popieram choć nie wszystko mi się podoba . druga sprawa żartowałem z tym jego losowaniem bo niby facet udaje Bóg wie jakiego inteligent ,mądrzy co jak powinno się zrobić  A nie potrafii wybrać kandydatA . To nawet widać że poczucia humoru niema

Opublikowano
14 godzin temu, hubertb napisał:

A PO to dbało o wyborców PiS ? Z tego co pamiętam ciemnogrodem nazywa się ich do tej pory. 

a myslisz ze pisuary inaczej o was mysla ? taki adrian pies, brozka, gumiak- czy  o was wsiokach z polski c nie mysla inaczej niz o bydle wyborczym,ktoremu rzuci sie od czasu do czasu jakis ochlap-sfinansowany z kredytu albo przez nas samych ??? 

jestes naiwny jak dziecko.. to sa ludzie tacy jak ja-maja podobne zdanie o was ja ,tyle ze ich obowiazuje polityczna poprawnosc a mnie nie, ja wam ciemniakom moge pisac prawde w oczy -jakimi jestescie glupkami, oni-moi ziomale - tak samo mysla i czasami to mowia 😂,

w odroznieniu od prawdziwej twarzy maska czasami spadnie😛

13 godzin temu, hubertb napisał:

Ale trójka to nie jest komercyjna rozgłośnia nastawiona na duży zarobek. To nie jest radio pokroju wawy czy rmf albo zet. 

slucham trojki od lat -z coraz mniejsza checia, pierwszy pis-uar przezylem i mam nadzieje ze i ten przezyje, tylko czy bedzie do czego wracac ??? ile razy za te 5 lat spadla sluchalnosc ?? j

jak chcesz uslyszec prawde to wlacz o 9 :30 wtedy jeszcze mozna posluchac  ekspertow-tylko jak dlugo ???  w poludnie program strzyczkowskiego juz usuneli, banda bala sie telefonow sluchaczy ...

Opublikowano

Panie @many12Do tego kąsania to doszedłem później ,jak już wszyscy tutaj jechali jedno po drugim 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

w poludnie program strzyczkowskiego juz usuneli, banda bala sie telefonow sluchaczy ...

No faktycznie jakoś tak Pana  Kuby jakby nie było.

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

@Pafnucy  z  czego  rżysz   zrezygnował  z  zarabiania  mln   jako  prezes  banku. Teraz  dostaje  marne  grosze  w porównaniu  do  zarobków  jakie  miał w banku

Ojojoj . Może społeczną zbiórkę dla niego zorganizuj . Te kilka latek zleci , a bonusy później odbierze .

Opublikowano

jest o innych porach- w piatek prowadzila jakis program, zaczalem sluchac listy przebojow , ale po 20 zakonczylem dniowke w garazu a w domu radia nie slucham.

Opublikowano
22 minuty temu, many12 napisał:

Dla mnie pisząc jednym zdaniem Polakiem jest te kto kocha tą ziemią, dba o nią, co dzień ją wzrokiem pieści -reszta to nacja handlowa.

A jak kto wywodzi się od szlachty To też się łapie na Polaka ?

Opublikowano

słyszeliscie możę ze za informacjami tel . o rzekomym podłożeniu bomb w dniu matur stały słuzby rosyjskie ?                                               a to oswiadczenie tez do tego bym nie podchodził zbyt poważnie ale warto poczekać .     https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,25951757,jest-oswiadczenie-trojki-ws-usuniecia-piosenki-kazika-dokonano.html                                  a co ze sprawą przerw emisji tvp w czasie ,, puczu '' wyjasniło się ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Tak nie głosowałem ale nie pisałem że nie popieram choć nie wszystko mi się podoba . druga sprawa żartowałem z tym jego losowaniem bo niby facet udaje Bóg wie jakiego inteligent ,mądrzy co jak powinno się zrobić  A nie potrafii wybrać kandydatA . To nawet widać że poczucia humoru niema

Ursus szanujmy się na forum. Dysydent ma rację - ludzie którzy mają troszeczkę niedużo fałdów pod czaszką mają problema w dzisiejszych czasach na kogo zagłosować - też tak mam. Jako narodowiec nie zagłosuję nawet na Bosaka bo obciach to dla mnie jest i palca albo łapkę bym musiał sobie skrócić o  centymetra parę. A jeżeli chodzi o poczucie humora to nie spodziewajmy się do końca od każdego oponenta - przecież to rzecz względna i humora zawsze się POprawi

14642295_1217279938397653_129661309900368881_n.jpg

Opublikowano

Panie @many12 i ja się z tym zgadzam, tylko jeśli niema kandydata odpowiedniego po ch*ja mu ta szopka z losowaniem 

I proszę się nie śmiać ja tu naprawdę od niedawna zaglądam A w  temacie już wcześniej były spięcia

4 minuty temu, jarecki napisał:

mój profesor mawiał ze nazwiska które konczą się   ...  skiska   wywodzą się z rodów szlacheckich 

A widzisz to nawet się zgadza z moimi korzeniami szlacheckimi

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

Ojojoj . Może społeczną zbiórkę dla niego zorganizuj . Te kilka latek zleci , a bonusy później odbierze .

ta   

Opublikowano

mi zawsze jako wzor prawdziwego polaka,katolika z dziada pradziada przychodzi jaruzelski😛, to taki wzor jak ten metra z severs😛..........

wy tam na podkarpaciu nie powinnisciem miec problemow -zaglosujcie na swojego chlopaka z rymanowa 😜

ja mam gorzej - stawiam transporter wodki ze prezydentem zostanie ktos z krakowa-zaklada sie ktos ???????😂 jak nie adrian to czaskoski, jak nie tygrysek to zoltek.. reszty kandydatow nie sprawdzalem 😜, chyba ten ksiaze przepadl ??

radziwilowie-podobnie jak wiekszosc rodow magnackich nie byli polakami z pochodzenia, chyba tylko braniccy i potoccy , z wielkich rodow nimi byli.

Opublikowano

@jarecki nie ciesz japy ,bo pisze prawdę i nie chodzi o końcówkę nazwiska ,z dziada pradziada mam korzenie szlacheckie

Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie @many12 i ja się z tym zgadzam, tylko jeśli niema kandydata odpowiedniego po ch*ja mu ta szopka z losowaniem 

Bo tu tylko o podjęcie decyzji chodzi na kogo głosować. Coś jak z tym puszczaniem kola z górki, żeby wylosować sołtysa we wsi. W czyja chałupę trafi ten zostaje sołtysem. I ta metoda zawsze się sprawdzała aż kiedyś koło trafiło w kibel. No i mieli gówno ie sołtysa. Ale jakieś rozwiązanie to jest.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ursus932 napisał:

@jarecki nie ciesz japy ,bo pisze prawdę i nie chodzi o końcówkę nazwiska ,z dziada pradziada mam korzenie szlacheckie

A ile w dzisiejszych czasach taki zagrodowy szlachcic hektarów POsiada? - mamhektar lasa po hrabinie POtockiej tom żem tyż szlachetka całą gębą.

Edytowane przez many12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v